Türkiye’nin önde gelen hızlı servis restoran zinciri işletmecilerinden TAB Gıda, 2024 yılının ilk çeyreğinde yakaladığı güçlü ivmeyi ikinci çeyrekte de sürdürerek finansal ve operasyonel olarak değer üretmeye devam etti. Şirket, ikinci çeyr...
Türkiye’nin önde gelen hızlı servis restoran zinciri işletmecilerinden TAB Gıda, 2024 yılının ilk çeyreğinde yakaladığı güçlü ivmeyi ikinci çeyrekte de sürdürerek finansal ve operasyonel olarak değer üretmeye devam etti. Şirket, ikinci çeyrekte yüzde 76 büyüyerek 10,8 milyar TL sistem geneli gelire ulaştı.
Burger King, Popeyes, Arby’s, Sbarro ve Subway gibi dünya çapında bilinen markalarla birlikte kendi oluşturduğu milli markaları Usta Dönerci ve Usta Pideci’yi de bünyesinde barındıran TAB Gıda, operasyonel performansını bu çeyrekte de arttırdı. Şirket, ikinci çeyrekte yüzde 76 büyüyerek 10,8 milyar TL sistem geneli gelire ulaştı.
Şirketin finansal ve operasyonel performansını değerlendiren TAB Gıda Co-CEO’su Özgür Çetinkaya, "2024 yılı ikinci çeyreğinde, ilk çeyrekte olduğu gibi yolumuza güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Hem kendi restoranlarımızın hem de franchise restoranlarımızın satışlarını içeren sistem genelindeki toplam satışlarımız, geçen yıla göre yüzde 76 artarak 10,8 milyar TL’ye ulaştı. Benzer şekilde, enflasyona göre düzeltilmemiş hasılatımız yıllık bazda yüzde 78 büyüme gösterdi. IAS 29’a göre düzenlenmiş hasılatımız ise yüzde 4 reel büyüme ile 7,5 milyar TL olarak gerçekleşti. 2024 yılının ilk yarısı itibarıyla, toplam varlıklarımızı 2023 yıl sonuna göre reel olarak yüzde 10 artırarak bilançomuzu daha da güçlendirdik. Aynı şekilde, öz kaynaklarımızı reel olarak yüzde 7 oranında büyüttük, bu da gelecekteki büyüme ve kârlılığımız için sağlam bir temel oluşturdu. Ayrıca, güçlü nakit pozisyonumuz ile bilançomuzu daha da sağlamlaştırdık; bilançomuzda herhangi bir yabancı para yükümlülüğü bulunmuyor. Yatırımlarımıza devam ediyoruz, yeni restoranlar açıyor ve mevcut restoranlarımızı yeniliyoruz. Dijital ve teknoloji yatırım odağımızı sürdürüyoruz. Tüm bunları yaparken nakit pozisyonumuzu daha da artırmaya devam ettik. Yatırımcılarımıza en iyi değeri sunma hedefiyle, karlılığımızdan ödün vermeden sürdürülebilir büyümeye odaklanıyoruz" dedi.
Çetinkaya, operasyonel faaliyetlerle ilgili bilgi verirken, yılın ikinci çeyreğinde toplam 57,1 milyon fiş sayısıyla yüzde 5,3 büyüme kaydedildiğini ve evlere servis siparişlerinde yüzde 17 artışla 13,1 milyon fiş sayısına ulaşıldığını açıkladı. Bu güçlü büyümenin, şirketin değişen tüketici tercihlerine hızla adapte olma yeteneğini ve çevrimiçi sipariş alanındaki gücünü ortaya koyduğunu belirtti. Çetinkaya, "Büyüme stratejimiz çerçevesinde, ikinci çeyrekte 61 yeni restoran açarak toplam restoran sayımızı 1.710’a çıkardık. Yeni restoran açılışlarının sistem genelindeki satışlarımıza önemli katkı sağladığını ve pazar payımızı pekiştirmede kritik bir rol oynadığını gözlemliyoruz” diyerek, şirketin operasyonel olarak da sürekli olarak büyüdüğünü ve geliştiğini vurguladı.
Şirketin büyümesinde dijitalleşmenin üstlendiği role de değinen Özgür Çetinkaya, “Dijitalleşme ve teknolojik yenilikleri benimseme konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. İkinci çeyrek sonu itibarıyla, restoranlarımızda 925 self-servis sipariş ekranları kurduk. Müşterilerimiz için, geleneksel menü panolarının yerini alan self-servis ekranlarıyla yeni bir sipariş deneyimini test ediyor ve bu ekranların kullanımını daha da yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca, müşteri etkileşimini artırmak ve operasyonel verimliliği optimize etmek amacıyla masaya teslimat yapan servis robotlarını pilot olarak devreye aldık. Bu yenilikler, müşteri deneyimini modernize ederken, operasyonlarımızı daha da verimli hale getirmemize katkıda bulunacaktır. Önümüzdeki dönemde, değer oluşturan fırsatlara yönelerek kârlılığı koruma ve operasyonel verimliliği optimize etme hedefimize odaklanmaya devam edeceğiz. Zengin marka portföyümüzden faydalanarak, değişen pazar koşullarında ve tüketici tercihlerinde istikrar sağlayacak yenilikçi adımlar atacağız.
Vizyonumuza duydukları güven ve verdikleri destekler için tüm paydaşlarımıza, franchise sahiplerimize, çalışanlarımıza ve yatırımcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasında bulundu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Batman'da düğün sezonuna tüm hazırlıklarını tamamlayarak giren hazır mobilya mağazası işletmecileri, bu yıl bekledikleri yoğunluğu yaşayamadıklarını söyledi. Sektör temsilcileri, geçen yıla göre satışlarda ciddi bir düşüş yaşandığını belirtirken, bu durum
Haziran ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 227 bin kişi artarak 32 milyon 733 bine yükseldi. İstihdam oranı yüzde 0,3 puan artışla yüzde 48,9 oldu. İstihdam oranı erkeklerde yüzde 66,1, kadınlarda ise yüzde 32,0 olarak gerçekleşti. İşg
Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi, sosyal medya üzerinden yürütülen influencer pazarlaması, yapay zekâ destekli içerikler ve hedefli reklam uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte gerçeği yansıtmayan indirim algısı ve yanıltıcı fiyat karşılaştırma
Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyle birlikte yaygınlaşan reklam uygulamalarına karşı tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla hazırlanan "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 1 Ağust
Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş Depreminden İş Sürekliliğine İlişkin Çıkarılan Derslerin Bursa'ya Yansıması" semineri; akademisy
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinin güven endeksi verilerini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 1,4, inşa
Dolar ve Euro yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar bugün 47,30 TL bandının üzerinde hareket ediyor Spot
Altın piyasasında son dönemde yaşanan fiyat hareketliliği hem yatırımcıların hem de vatandaşların gündemindeki yerini koruyor. Küresel gelişmelerin etkisiyle dalgalanan altın fiyatları, yatırım kararlarının yanı sıra emlak ve otomotiv gibi farklı sektörle
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük