Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Beyoğlu Avrupa Miras Günleri’ne konuk oldu. Şebnem Yiğit moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Türkiye’nin İlk Belediyesi: 6. Daire” konulu söyleşide, Beyoğlu Bel...
Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Beyoğlu Avrupa Miras Günleri’ne konuk oldu. Şebnem Yiğit moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Türkiye’nin İlk Belediyesi: 6. Daire” konulu söyleşide, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası 6. Dairenin hikayesini ve belleğini anlatan Prof. Dr. İlber Ortaylı Beyoğlu’ndaki kültürel mirasın ve değerlerin korunması gerektiğine de dikkat çekti.
Beyoğlu Belediyesi, bu yıl “Rotalar, Ağlar ve Bağlantıların Mirası” temasıyla düzenlenen Avrupa Miras Günleri kapsamında Beyoğlu’nun tüm kültürel paydaşlarını bir araya getirdi. Beyoğlu Avrupa Miras Günleri’nin en önemli konuklarından birisi de Tarihçi yazar İlber Ortaylı oldu. Şebnem Yiğit moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide İlber Ortaylı, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası 6. Dairenin tarihi hakkında bilgi verdi.
“Hala nostaljik taraflarımızı tatmin edebileceğimiz bir Beyoğlu’nda yaşıyoruz”
Beyoğlu’ndaki kültürel değerlerin ve mirasın korunması gerektiği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ortaylı, “Her biri bizim için bir milli mirastır. Korunması gerekir. Coğrafyamız için önemlidir. Hala nostaljik ve estetik taraflarımızı tatmin edebileceğimiz bir Beyoğlu’nda yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Beyoğlu Belediye Binası’nın korunması gerektiğini söyleyen Ortaylı, “Bu binadan sonra da binalar yapıldı. Ama hiçbiri bunun kadar manidar değildir. Hakikaten dikkat edilecek bir yer” dedi.
Söyleşiye Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de katıldı. Beyoğlu’nun kültürel mirası hakkında bilgi veren Başkan Güney, “Beyoğlu yürüdüğümüz zaman bir açık hava müzesi gibi. Her meydanın bir hatırası var. Her binanın geçmişten gelen bizim de taşımamız gereken bir kimliği var. Binlerce atılmış adım var, bir hayat hikayesi var. Beyoğlu bu tarihi mirasıyla geçmişten bize bir emanet. Dolayısıyla Beyoğlu’nu bizim de çocuklarımıza taşıyacağımız bir miras olarak görüyoruz. İçerisinde bulunduğumuz binada geleceğe taşımamız gereken geçmişten gelen bir miras. Az önce söylediğimiz gibi 1857 yılında Türkiye’nin ilk modern belediyesi 6. Daire-i Belediye olarak kurulmuş. Bugün Beyoğlu Belediyesi olarak hizmet vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.
“Amacımız Beyoğlu’nu uluslararası düzeyde olması gereken yere taşımak”
Amaçlarının Beyoğlu’nu uluslararası düzeyde olması gereken yere ulaştırmak olduğunu söyleyen Güney, “’Rotalar ağlar ve Bağlantılar’ temasıyla Avrupa Miras Günleri’ne ev sahipliği yapıyoruz. Burada amacımız Beyoğlu’ndaki tarihi kültürel değerleri, mirası, hafıza mekanları ve binaları tekrar hatırlatmak, tekrar insanların önüne çıkarabilmek ve mümkünse UNESCO tarihi kentler listesine Beyoğlu’ndaki binaları ve Beyoğlu’nu ilçe olarak aldırabilmek Beyoğlu’nu uluslararası düzeyde olması gereken yere taşımak” dedi.
Gerçekleştirilen programın son bölümünde ise katılımcılar İlber Ortaylı’ya sorularını yöneltti. Program karşılıklı soru cevapların ardından son buldu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Eren Çakmak, "Mutfakta Dönüşüm Var-Lezzetlerin Sıfırıncı Noktası" sloganıyla düzenlenen Ulusal Sıfır Atık Yemek Yarışması’nda, Türkiye birincisi olarak önemli
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
03Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
04Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
05İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
06Malatya’da Doğanın Lezzeti Sofralarda: Meşe Mantarına Yoğun İlgi
07Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor