Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 13 Mart 2024 - 23:13 Yorum: 0

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı üniversitelilerle bir araya geldi

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “İletişim Penceresinden 100 Yıl” seminerinde üniversitelilerle bir araya geldi.İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi tarafından Cum...

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı üniversitelilerle bir araya geldi

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “İletişim Penceresinden 100 Yıl” seminerinde üniversitelilerle bir araya geldi.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında “İletişim Penceresinden 100 Yıl” semineri düzenlendi. Seminerin konuğu ise Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Seminere farklı fakültelerden öğrenciler ve akademisyenler de katıldı. İletişim Fakültesi Amfi A sınıfında gerçekleştirilen seminerin moderatörlüğünü Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Seçkin Özmen yaptı.
Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın basın tarihi hakkında konuşmasıyla başlayan etkinlik, teşekkür plaketi verilmesinin ardından öğrencilerin sorularıyla sona erdi. Gazetelerin tarih sahnesindeki ilk görünümünü hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ortaylı, bu dönemdeki gazetelerin içerdiği eğitim fonksiyonuna vurgu yaptı. İstanbul’da çıkan farklı dillerdeki gazeteler ve son dönemdeki mevcut tiraj sorunu gibi pek çok konuda da açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ortaylı, öğrencilerin sorularını yanıtladı
Prof. Dr. Ortaylı, kendisine yöneltilen bir soru üzerine basılı gazetelerin geleceği hakkında konuştu. “Gazeteler eskidi” düşüncesine katılmayan Prof. Dr. Ortaylı, fiziksel gazetelerin hiçbir durumda yok olmayacağını dile getirerek Türkiye’deki gazetelerin nitelik bakımından eksik olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Ortaylı, son dönemde basılı gazete okunma oranlarının düşük olması konusunda ise, “Aslında kağıdın kullanılmamasından memnunum çünkü ağaçlar gidiyor ama gazete yaşar” ifadelerini kullandı. Teşekkür plaketi verilmesinin ardından son bulan programda Prof. Dr. Ortaylı, öğrencilerin fotoğraf ve imza isteklerini geri çevirmedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber