Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 26 Şubat 2022 - 10:38 Yorum: 0

Tarihi Eğrigöz Kalesi’ne giden köy yolu köstebek yuvasına döndü

Kütahya'nın en eski yerleşim alanlarından olan ve Kont Drakula'nın hapsedildiği rivayet edilen Emet ilçesinin Eğrigöz köyünde bulunan Eğrigöz kalesine...

Tarihi Eğrigöz Kalesi’ne giden köy yolu köstebek yuvasına döndü

Kütahya'nın en eski yerleşim alanlarından olan ve Kont Drakula'nın hapsedildiği rivayet edilen Emet ilçesinin Eğrigöz köyünde bulunan Eğrigöz kalesine ulaşım yolunun köstebek yuvasına dönmüş hali köy halkının tepkisine neden oluyor.

İki seneden bu yana yolun asfaltlanmadığını ileri süren köylüler, "Eğrigöz köy yolunun 6 kilometrelik bölümü toprak yol şeklinde. İki yıldan bu yana yola asfalt atılmadı. Yolun 2022 yılında da asfalt programına alınmadığı söyleniyor. Köy yolumuzun virajlı ve uçurum olması araçlar için büyük tehlike oluşturuyor. Köyümüzde Kont Drakula'nın hapsedildiği rivayet edilen tarihi kale, bungalow evleri, iki taş kanyonu ve sosyal tesislerin bulunması nedeniyle ziyaretçi eksik olmuyor. Köy yolunun köstebek yuvasına dönmüş hali turizm açısından köyümüz için büyük kayıp. Bu nedenle toprak yola bir an önce asfalt atılmasını bekliyoruz" dediler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber