Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:39 Kars’ta istihdam ve mesleki eğitim toplantısı yapıldı12:39 Kars 36 Spor Kelkit karşılaşmasının hakemleri belli oldu12:36 Elazığlılar uygulamalı hac hazırlık kursunda camileri doldurdu12:35 Gasp Büro Amirliği Kütahya’da 2022, 2023 ve 2024 yıllarında meydana olaylar...12:30 Hülya Ulusoy: “Saldırıyı gerçekleştiren şahsın tek başına hareket etmediği...12:30 Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi12:28 Eski Van Şehri’ndeki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor12:28 Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı12:27 Dur ihtarına uymayan araçtaki kızlar polise zor anlar yaşattı12:26 BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe12:22 EPDK Başkanı Yılmaz: “Tüketicilerimizin enerji tedarikinin aksatılması risk...12:22 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda oy verme işlemi başladı12:21 Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin VAR’ı Hollandalı Pol van Boekel oldu12:21 Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı12:21 Uğur Okulları’dan MEB müfredat değişikliğiyle ilgili ilk değerlendirme12:16 Benzin yüklü tanker kazasında 84 personel ve 23 araç ile müdahale12:16 Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı12:15 Hitit Üniversitesi’nde bölgesel kalkınma odaklı çalışmalar masaya yatırıldı12:14 Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynan...12:13 Kütahya Cinayet Büro Amirliğince 2022, 2023 ve 2024 yıllarında meydana olay...
Siyaset 27 Mart 2024 - 22:29 Yorum: 0

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kadıköy’de STK temsilcileriyle iftarda buluştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş. Kadıköy’de sivil toplum kuruluşları ile iftarda bir araya geldi.TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kadıköy’de sivil toplum kuruluşları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Filizi Köşk’te gerçekleşen programa TB...

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kadıköy’de STK temsilcileriyle iftarda buluştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş. Kadıköy’de sivil toplum kuruluşları ile iftarda bir araya geldi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kadıköy’de sivil toplum kuruluşları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Filizi Köşk’te gerçekleşen programa TBMM Kurtulmuş’un yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı oruçların açılmasıyla birlikte konuşmacıların açıklamalarıyla devam etti.
Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, "Siyonist lobinin baskılarına rağmen son BM oylamasında, ABD çekimser kalmak zorunda kaldı. Bunun en temel nedenlerinden birisi Amerika kamuoyunun ortaya koyduğu kararlılık, diğer bir önemli nedeninin ise Netanyahu çetesinin işledikleri suçların artık hiçbir hükümet tarafından taşınamayacak noktaya gelmiş olmasıdır. Bir kez daha söylüyorum; İsrail’in bu insanlık dışı saldırılarına göz yumanlar, 30-40 bebek aynı hastane içerisinde ölürken sevinç çığlıkları atanlar ya da sevinçlerini belli etmeden ’Oh ne güzel Müslümanlar ölüyor’ diyerek bir şekilde bundan sevinç duyanlar, Netanyahu ekibini bir kenara koyarak, ellerini yıkayarak bu işten çıkamazlar" diye konuştu.
Gazze’de yaşananlar üzerinden bütün küresel sistemin büyük bir imtihan verdiğini ve sonunda da bir hesaplaşmaya gidildiğinin görüldüğünü vurgulayan Kurtulmuş, "Artık çivisi çıkmış, hiçbir sorunu çözemeyen bu küresel siyasal sistem zaten çökmüştü. Gazze’deki katliamlarla bunun iflası ilan edilmiş oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye’nin içeride de yoluna devam etmesi için bunun en önemli ayaklarından birisi yeni bir anayasadır"
Kurtulmuş, "Bu çerçevede yeni bir anayasa yapılması ya da anayasanın yenilenmesi, adına ne derseniz deyin bir fantezi değildir. Sadece bir ya da birkaç partinin isteyebileceği bir şey değildir. Yıllardır Türkiye’de bir ihtiyaç olarak ortadadır. Ve artık vakti gelmiştir. Türkiye’nin bu yeni anayasayı gelecek dönemde hallederek, içerideki birliğini, beraberliğini, kardeşliğini ve milli bütünlüğünü tahkim ederek yoluna devam etmek mecburiyetinde olduğu, ’yeni anayasa’ dendiği zaman, ’kurucu meclis olmak lazım’ gibi bazı söylemlere ise hiçbir şekilde itibar etmiyoruz" dedi.
"Doğru zemin; Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Doğru yöntemlerse burada bütün siyasi partiler kendi anaya çalışmalarına hazırlarlar" diyen Kurtulmuş, "Hiçbir partinin anayasası olmaz. Partilerin anayasa teklifleri olur. Partiler bu anayasa çalışmalarını çalışırlar. Yöntemini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tartışır, buluruz. Ayrıca sadece meclisteki grubu bulunan partiler ya da meclisteki diğer partiler değil. Sivil toplum kuruluşları, akademi, yargı camiası, Türkiye’de sözü olan, ’benim de bu konuda söyleyecek bir sözüm var’ diyen kim ya da kimler varsa, herkesin sözlerini açık, net ve sarih bir şekilde masaya getirebileceği bir sürecin yönetilmesi gerekir ki, biz burada inisiyatif olarak bu sürecin en güzel şekilde işlemesi için gayret sarf edeceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber