Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 09 Mayıs 2024 - 16:26 Yorum: 0

TBMM ve Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi arasında mutabakat zaptı imzalandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un Küba’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette, TBMM ile Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi arasında mutabakat zaptı imzalandı.TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Küba Halkın Gücü Ulus...

TBMM ve Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi arasında mutabakat zaptı imzalandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un Küba’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette, TBMM ile Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi arasında mutabakat zaptı imzalandı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi Başkanı Esteban Lazo Hernandez, Küba parlamento binasında (Capitolio) gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından iki ülke parlamentosu arasında Çalışma Grubu Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı’nı imzaladı. Çalışma grubu faaliyetlerinin amaçlarının belirlendiği anlaşmaya göre parlamentolar arasındaki mevcut iş birliği ile siyaset, ekonomi, ticaret, maliye, bilim, eğitim, kültür ve diğer alanlarda iş birliği geliştirilecek. Yasama, denetim ve parlamentonun diğer faaliyetlerine ilişkin tecrübe ve bilgi paylaşımını güçlendirmek amacıyla ihtisas komisyonları ve idari teşkilatlar arasında düzenli temaslar, karşılıklı ziyaretler ve ortak toplantıların yapılması teşvik edilecek, uluslararası parlamenter kuruluşlar ve konferanslar kapsamındaki faaliyetler ortak gündem ve müşterek menfaat doğrultusunda koordine edilecek.
Anlaşmaya göre idari teşkilatlarının kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla deneyimlerin ve en iyi uygulamaların paylaşımını kolaylaştıran teknik iş birliği projeleri ve eğitim programlarının düzenlenmesi teşvik edilecek. Enerji, sağlık, eğitim, tarımsal kalkınma, turizm ve doğal afetlerin etkilerinin azaltılması gibi alanlar da dahil olmak üzere parlamentoların karşılıklı çıkarlarını ilgilendiren konularda düzenli istişarelerde bulunulacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber