Tekirdağ'daki meslek liseleri, eğitim-üretim-istihdam döngüsünün güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya dönüşmesinde önemli bir rol oynuyor.
Tekirdağ'daki meslek liseleri, eğitim-üretim-istihdam döngüsünün güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya dönüşmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu çerçevede Tekirdağ'daki meslek liseleri, 5 yılda ekonomiye 49 milyon 862 bin 253 lira katkı sağladı.
Tekirdağ'daki meslek liselerinde bulunan döner sermaye işletmeleri, eğitim-üretim-istihdam döngüsünün güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya dönüşmesinde önemli bir rol oynuyor. Tekirdağ'daki 24 meslek lisesinin bünyesinde aktif olarak faaliyet gösteren döner sermaye işletmelerinde öğrenciler eğitim döneminden itibaren üretim faaliyetlerinin içinde bulunarak el becerilerini geliştirirken, gerçek üretim ortamlarında kazanmış oldukları deneyimlerle sektörün ihtiyaç duyduğu standartlarda tasarım ve üretim becerilerine sahip olarak mezun oluyor. Aynı zamanda öğrenciler, bir asgari ücrete kadar üretimden pay alabiliyor.
Meslek liselerinin bünyesinde bulunan döner sermaye işletmelerinde beş yılda 49 milyon 862 bin 253 bin TL tutarında ciro elde edilerek, ekonomiye önemli bir katkı sağlanmış oldu. 2022 yılında ise 18 milyon 564 bin 405 TL ciro elde edildi.
2022 yılında en yüksek Ciro 5 milyon 407 bin 537 TL ile Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilirken, alan bazında en yüksek ciro 4 milyon 562 bin 946,06 TL ile yiyecek ve içecek hizmetleri alanında elde edilmiş oldu.
e-ticaret mağazası açıldı
Taşımalı eğitim yapan öğrenciler ile Tekirdağ Valiliği, Süleymanpaşa Kaymakamlığı, Tekirdağ Vergi Dairesi, Tekirdağ Defterdarlığı, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tekirdağ İl Müftülüğü, Tekirdağ Ticaret Borsası gibi kamu kurum ve kuruluşları özel işletmeler için öğle yemeği üretimi yapılarak dağıtımı gerçekleştiriyor. Bu çerçevede günlük 2 bin kişilik yemek üretimi ve dağıtımı gerçekleştiriliyor. Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerinde bulunun uygulama otellerinde konaklama ve restoran hizmeti veriliyor. "Mobilya ve İç Mekan Tasarımı" bölümü bulunan okullar tarafından ev, okul ve ofisler için mobilya malzemesi, ders araç gereçleri üretimi gerçekleştiriliyor. "Tekstil Teknolojisi" alanında ev tekstili, hazır giyim, maske, iş kıyafetleri başta olmak üzere çok farklı ürünlerin üretimi, tarım alanında sebze, meyve, mantar ve tarla bitkileri yetiştiriciliği faaliyetleri yapılarak elde edilen ürünler, döner sermaye işletmesi aracılığı ile tüketiciye ulaştırılıyor. Kimya teknolojileri alanında her el sabunu, kolonya, yüzey temizleyici, sıvı deterjan başta olmak üzere her türlü temizlik ve hijyen malzemesinin üretimi yapılıyor.
Okullar için ise PLC deney, setleri, denge tahtası, özel eğitim öğrencileri için ahşap ders materyalleri olmak üzere eğitim setlerinin üretimi, ulaştırma hizmetleri alanı bulunan okullar tarafından lojistik ve taşımacılık faaliyetleri organize ediliyor. Aynı zamanda okullar üretmiş oldukları bu ürünleri MEB Pasaj platformu üzerinden PTT aracılığıyla tüketiciyle buluşturarak e-ticaret deneyimi de kazanmış oluyor. Tekirdağ'da 9 okulun döner sermaye işletmesinin e-ticaret mağazası açılmış durumda.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan ekim ayı dış ticaret verilerine göre, mal ihracatı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8,1 artışla 25 milyar 885 milyon dolar oldu. Bu rakam, ekim ayları içerisinde kaydedilen en yüksek ihracat değeri olurken, aylık
TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, 23 Ekim itibarıyla Merkez Bankasının brüt döviz rezervleri, 3 milyar 103 milyon dolarlık düşüşle 59 milyar 45 milyon dolara geriledi. Söz konusu rezervler, 16 Ekim haftasında 62 milya
TÜİK, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini 3 Kasım Salı günü saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak rakamlar, fiyat artışlarının seyrine ilişkin önemli göstergeler sunarken kiracıların kasım ayında
İLKHA muhabirine konuşan giyim ve ayakkabı esnafı, kış sezonuna yönelik hazırlıklarını, ürün çeşitlerini, fiyat değişimlerini ve sezon beklentilerini değerlendirdi. Giyim esnafı, mont, kaban, kazak ve kışlık pantolon gibi ürünleri erkenden müşterilerin hi
Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yeni artış dalgası, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. ÖTV kaynaklı düzenleme doğrultusunda benzinin litre fiyatına 4 lira 15 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 60 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın a
Bakanlıktan yapılan açıklamada, dış ticaret işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, gümrük mevzuatına uygunluğun sağlanması ve dürüst ticaret yapan firmaların haklarının korunması amacıyla kontrollerin sürdürüldüğü belirtildi. Ticaret Araştırmala
Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekim ayında kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 208 firmada 10 bin 360 ürün kontrol edildi. Haksız fiyat artışları da denetl
Dolar kuru, 30 Ekim Cuma günü 50 lira sınırına yakın seyrini sürdürdü. Güne 49,8834 liradan başlayan dolar, işlemler sırasında 49,9540 liraya kadar yükseldi. Kur, sabah saatlerinde 49,9472 lira seviyesinden alıcı buldu. Küresel piyasalarda dolar endeksi g
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
05İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
06Malatya’da Doğanın Lezzeti Sofralarda: Meşe Mantarına Yoğun İlgi
07YENİ Parti’de Genel Başkanlık Heyecanı: Malatya’da Üyeler Sandık Başına Gitti
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor