Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Mart 2023 - 09:23 Yorum: 0

Temcit geleneği Esenler’de yaşatılıyor

Esenler Belediyesi tarafından yürütülen "Atıksız Hayat-Atıksız Mutfak" projesi çerçevesinde Ramazan ayında "Temcid Sohbetleri" düzenlenmeye başlandı.

Temcit geleneği Esenler’de yaşatılıyor

Esenler Belediyesi tarafından yürütülen "Atıksız Hayat-Atıksız Mutfak" projesi çerçevesinde Ramazan ayında "Temcid Sohbetleri" düzenlenmeye başlandı. Ramazan ayına özel bir Osmanlı geleneği olan Temcid-i Şerif çerçevesinde vatandaşlara ikram edilen temcid pilavı ile mutfaktaki israfa dikkat çekildi.

Esenler Belediyesi'nin gün geçtikçe artan israfa dikkat çekmek ve toplumsal şuur oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği "Atıksız Hayat- Atıksız Mutfak" projesi çerçevesinde "Temcid Sohbetleri" düzenlenmeye başlandı. Osmanlı'da Ramazan ayının başlangıcını haber vermek için okunan Temcid-i Şerif geleneği, Ramazan ayında her gece teravih namazından sonra ve sahur vaktinde okunurdu. Bu gelenekle birlikte ortaya çıkan temcid pilavının özelliği ise iftardan kalması ve sahur vaktinde ısıtılarak tüketilmesiydi. Esenler Belediyesi bu çerçevede Ramazan ayı boyunca Esenler'deki camilerde "Temcid Sohbetleri" düzenlemeye başladı. Hacı Emsal Avcı Taş Camii'nde İstanbul emekli başvaizi Mustafa Akgül tarafından verilen sohbetin ardından tasavvuf müziği grubu temcid kasideleri okudu. Programda temcid pilavı ve Osmanlı şerbeti ikram edildi. Temcid pilavı ile mutfaklardaki israfa dikkat çekilen programda "Atıksız Hayat" temalı tipografik sergi düzenlendi. Programda hiçbir ürünün israf edilmemesi için geri dönüşüm kutuları, bulunduruldu. Ramazan'a özel hazırlanan program, ay boyunca devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber