Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:14 Okul çevresinde küçük çocuklara sigara satanlara operasyon01:05 Bakan Tunç: “Antalya’da bir kişinin otomobilin arkasına bağlanarak sürüklen...00:50 TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”00:46 Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü: Kaza yapan otomobil pompa önünde t...00:45 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldı...00:42 Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler00:36 İş yerinde bacağından silahla vuruldu00:28 Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar00:22 Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı00:21 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı00:19 Böyle kaza görülmedi: İnşaat çukuruna devrilen araç kamyonun kasasına girdi00:19 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak kaldırılmaya başlandı00:10 Devler Ligi’nde finalin adı: Real Madrid - Borussia Dortmund23:48 Kuzey Makedonya’nın yeni cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova oldu23:46 Konya’da üç tekerlekli bisiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı23:45 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba’nın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Jose Mart...23:44 Kayıp yaşlı kadın 300 metrelik uçurumda ölü bulundu23:39 Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı: 1 ölü23:38 Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz...23:37 Sobadan çıkan yangın iki evi küle çevirdi
Ekonomi 01 Ağustos 2014 - 13:28 Yorum: 0

Temmuz ayı ihracat rakamları

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:

Temmuz ayı ihracat rakamları

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, temmuz ayı ihracat rakamlarına ilişkin, "Geçen yıl temmuz ayı ile geçen ayı oranladığımızda yüzde 16 artış yaşanmıştır. 'Sakarya’nın büyümesi, Türkiye’nin büyümesi' demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya'nın vites yükselttiğini belirterek, ihracat rakamlarının halkın emeğinin sonucu olduğunu bildirdi.

SATSO'nun ihracatta hedefinin ilk 5 olduğuna dikkati çeken Kösemusul, "İlimiz ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması için elini taşın altına koyarak çalışan iş dünyasını ve paydaşlarımızı tebrik ediyorum. İhracatı geliştirme programlarımız ve eğitimlerimiz de bu rakamlarda kendisini gösteriyor. 2023'e kadar bu hedefimize ulaşacağız. Karasu’dan dünyaya açılan Sakarya bu hedefimizde en önemli merhaledir. Liman konusunda olumlu gelişmeler bizi hedefimize ulaşmakta desteklemektedir. Bu nedenle konuyu  sıkı takip ederek bugünlere ulaştık" ifadesini kullandı.

Kösemusul, ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre ilk 7 ayda yüzde 48,27 arttığını kaydederek, şunları belirtti:

"Geçen yıl temmuz ayı ile geçen ayı oranladığımızda yüzde 16 artış yaşanmıştır. 'Sakarya’nın büyümesi, Türkiye’nin büyümesi' demektir. SATSO olarak biz de, 2023 hedefini yakından takip ediyoruz. İlimizdeki KOBİ’lerin global düzeyde rekabet edebilir hale gelebilmesi için Ar-Ge,  inovasyon ve ürün geliştirme bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla, Sakarya Üniversitesi ile çeşitli programlar yaptık ve devam edeceğiz. Üniversite-sanayi işbirliği  sürecinde çok güzel sinerji yakaladık. TEKNOPARK Projesi'nde yine başarılı çalışmalar yapılmaktadır. İşletmelerimizin bu fırsatlardan yararlanması için çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber