PKK, kimi zaman mazlum halkı çocuk, kadın ve yaşlı demeden köy meydanlarında topluca katletti, kimi zaman da camileri basarak saldırılar gerçekleştirdi. PKK'nin katliamlarla dolu tarihinden birisi de Şırnak'ın İdil ilçesine Bağlı Tepeköy (Xirabêrepin) köy
PKK, kimi zaman mazlum halkı çocuk, kadın ve yaşlı demeden köy meydanlarında topluca katletti, kimi zaman da camileri basarak saldırılar gerçekleştirdi.
PKK'nin katliamlarla dolu tarihinden birisi de Şırnak'ın İdil ilçesine Bağlı Tepeköy (Xirabêrepin) köyünde gerçekleştirdiği mayınlı saldırıdır.
26 Haziran 1992 Cuma günü tarlalarında biçtikleri buğdaylarını traktöre yükleyip eve dönerken, PKK'nin yola döşediği mayının patlaması sonucu Abdülkerim Özel (34), İbrahim Kartal (28), Hediye Baştuğ (35) ve Menice Kartal (16) şehit olmuştu.
Abdulvahhap Kartal (54), Adila Kartal (57), Sadiye Özel (47), Ali Özel (51), Ayten Özel (51), Taybet Baştuğ da (51) yaralanmıştı. Aradan geçen 34 yıla rağmen katliam unutulmadı.
Köy mezarlığında yapılan anma programına, HÜDA PAR il ve ilçe başkanları ile yönetimleri, şehit aileleri ve köylüler katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Nurettin Tatar, şehit ve şehadet ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Allah'ın davasını omuzlarında yüceltenler şehit olur." dedi.
"Her hak davanın Mekke'si var, bir de Medine'si var"

"Her hak davanın Mekke'si var, bir de Medine'si var." diyen Tatar, "Çok kıymetli ve değerli bir yerdeyiz; fedakârlığın, şahitliğin ve İslam davasının kurbanlarının ispat edildiği yerdeyiz. Şunu bilmeliyiz ki, bu dünyada Allah Celle Celalühü bize her şeyi birer emanet olarak vermiştir. Allah u Teâlâ Tevbe Suresi 111. ayette şöyle buyuruyor: 'Şüphesiz Allah müminlerden canlarını ve mallarını kendilerine vereceği Cennet karşılığında satın almıştır.' Her hak davanın Mekke'si var, bir de Medine'si var. Mekke işkence ve zorlukların yeriydi. Mekke'de nifak yoktu, münafık yoktu. Mekke'de hatlar bellidir, yani Müslüman ya da gayri Müslümandı.
Ama Mekke ile Medineler güzelleşir, Medineler kurulur, inşa edilir. Biz bakıyoruz, bu bölgemizde aynı Mekke'deki gibi zorluklar, işkenceler görmüş dava adamları var. Peygamber davasını burada yüceltmek isteyen Müslümanlar, zalimlere karşı durmak isteyen Müslümanlar, Sahabe-i Kiram gibi her şeyden fedakârlık yaptılar. Elhamdülillah, Rablerinin istediği gibi her şeylerini O'nun yoluna feda ettiler. Şehadet müjdesine layık oldular. Allah'ın davasında ilk omuz verenler, Allah davasını yüceltenler, Allah u Teala Kur'an-ı Kerim'de onların vasıflarını söylüyor ve yüceltiyor." ifadelerine yer verdi.
"Şehitler; zalimlerin, kafirlerin, mürtedlerin bu topraklarda zulüm yapmasıne kanlarıyla engel oldular"
Şehitlerin İslam davasında büyük katkılar sunduğunu vurgulayan Tatar, "Şunu bilmeliyiz ki şehadet büyük bir mertebedir. Birçok insan şehadeti istemiştir ama elde edememişlerdir. Peygamberler dahi şehit olmayı istemişlerdir. Peygamber Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) 'Her kim ölürse cennete girdiğinde çıkmak istemez fakat şehit yeniden dünyaya dönüp İslam davası için mücadele etmek ister' diye buyurmuştur. Bunun için Allah'ın peygamberleri dahi şehitlik için dua etmişlerdir. Şehit şahittir, kendi davasının mücadelesinin şahididir.

Peygamber Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) 'Kıyamet gününde şehitler yaralarıyla, kanlarıyla Allah'ın huzuruna gelirler.' buyurmuştur. Allah u Teala isteyene ve dileyene şehadet vermiştir. Bu Müslümanlar, Allah'ın dininin hükmü için mallarını, makamlarını, mülklerini kenara bırakarak zalime karşı boyun eğmemiştir ve hiçbir zaman da "Yalnızız!" deyip yollarından geri dönmemiştir. Doğrusu bunda bizim için büyük dersler vardır. Bugün elhamdülillah sayımız fazla, gücümüz fazla, sesimiz yükseliyor, ihlasımız onlar gibi olmayabilir. Az bir sayı ile ve zayıf bir kuvvet ile İslam davasında büyük katkılar sundular. Kanlarını döktüler ama zalimlerin, kafirlerin, mürtedlerin bu topraklarda zulüm yapmasını, dinsizliği hâkim kılmasını kanlarıyla engel oldular. Onlar bize bu emaneti bıraktılar. Allah Teala'nın bizlere bahşettiği bu nimetlerin kıymetini bilmeliyiz. Allah u Teala bizleri şehitlerin bereketinden mahrum bırakmasın." dedi.
Program, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)
Tepeköy şehitleri kabirleri başında rahmet ile anıldı#Şırnak #Tepeköy #MayınŞehidleri pic.twitter.com/cvL3wPzdIJ
— İLKHA Video (@ilkhavideo) 27 Haziran 2026
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı ve İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, dijital iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla gündeme gelen yurttaş haberciliğini, geleneksel gazetecilikle arasındaki farkları ve sosyal
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, aranan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sırasında, “cinsel istismar” ve “başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma” gibi suçlardan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.G'nin izi
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin dün akşamdan itibaren başkent Kiev'e üç dalga halinde 21 balistik füze fırlattığını bildirdi. Saldırılar sonucunda konutların, enerji tesislerinin, demi
Bouches-du-Rhone Valiliğinden yapılan açıklamada, Lançon-Provence kasabasında bir evin bodrumunda 86 ve 26 yaşlarındaki iki kadının cenazelerinin bulunduğu bildirildi. Istres kentinde ise şiddetli yağışların neden olduğu sel sularına kapılan 75 yaşındaki
Millî Savunma Bakanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantısı, "Uluslararası En İyi Askerî Uçangöz Takım Yarışması"nın düzenlendiği Ankara’da gerçekleştirildi. Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan açıklamada, TSK'nın faaliyetleri
Türkiye Haber-İş Sendikası, Türk Telekom’da yaşanan işten çıkarmalar ve çalışanlara yönelik olduğu iddia edilen baskılar nedeniyle Başkanlar Kurulu’nu olağanüstü topladı. Toplantının ardından yayımlanan bildiride, yüzlerce işçinin baskı, mobbing ve tehdit
Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mladenov’un ve kurulunun elinde Gazzeli çocukların ve öğrencilerin kanları var” diyerek, Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilerin çektiği sıkıntıların devam etmesinden Gazze Barış Kurulu’nun ve temsilcisinin soru
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya bölgesinde beklenen kuvvetli yağışlara ilişkin uyarı yayımladı. Son değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağana
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor