MENÜ

TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler, Denizli’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi

Dünya ev tekstili sektörünün merkezi olan Denizli’de projelerini anlatan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkan Adayı Murat Şahinler, "Türkiye ev tekstilini tasarım, kalite ve markasıyla dünyanın zirvesine taşıyacağız. B

Yayınlanma: 13 Ağustos 2025 13:52 Güncelleme: 13 Eylül 2025 03:00
TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler, Denizli’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi
Dünya ev tekstili sektörünün merkezi olan Denizli’de projelerini anlatan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkan Adayı Murat Şahinler, "Türkiye ev tekstilini tasarım, kalite ve markasıyla dünyanın zirvesine taşıyacağız. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımızda boş vaat yok, bizim ağzımızdan çıkan söz senettir" dedi.
TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler, dünyada ve Türkiye’de en tekstilinin başta gelen merkezlerinden olan Denizli’de sektör temsilcileriyle bir arata geldi. Şahinler’in adaylık projelerini anlattığı buluşmada, ev tekstili ile ilgili projeler, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TETSİAD Denizli Temsilcisi İlhan Sicimli, "TETSİAD’ın başarılı çalışmalarında geçmiş dönemlerde tüm emeği geçen herkese burada teşekkür ediyoruz. Artık onlardan bayrağı devralmak için yönetim olarak arkadaşlarla birlikte bu kararı aldık. İnşallah seçimi kazanacağız. Sektörde en alt birimlere kadar ineceğiz ve sonuna kadar çalışacağız. Genç arkadaşlarla bu yönetime talibiz. Denizli için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.
Ev tekstili denince akla gelen en güçlü şehirlerden birinin Denizli olduğuna işaret eden TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler ise, ekonomik olarak zor bir dönemden geçildiğini söyledi. Şahinler, "Denizli, sektörümüz ve ülkemiz için stratejik bir öneme sahip. Denizli yalnızca üretimde değil emeğin, ustalığın, üretim aşkının harman olduğu bir merkez. Ev tekstilinde Türkiye’nin gururu olan bu şehirde sizlerle birlikte olmak bizim için büyük bir sorumluluk. Denizli sadece ülkemiz için değil, dünyanın yakından tanığı bir üretim üssüdür. Geçtiğimiz yıl Denizli’mizin toplam ihracatı yaklaşık 4.5 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bunun önemli bir bölümü de ev tekstili ürünlerinden gelmektedir. Yani bu şehir sadece üreten değil, ürettiğini başarı ile dünyaya pazarlayan bir vizyona sahip. Biz de TETSİAD olarak bu başarı hikayesini daha da büyütmek, ihracat rakamlarını sadece rakam olarak değil dünya çapında bir marka gücüne dönüştürmek istiyoruz. Hepimizin farklı tecrübeleri, farklı bakış açıları var ama ortak tek bir hedefimiz var. Türkiye ev tekstilini tasarım, kalite ve markasıyla dünyanın zirvesini taşıyacağız. Bu hedefe ulaşmanın yolu birlikte hareket etmekten, birlikte üretmekten, birlikte başarmaktan geçiyor. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarımızda boş vaat yok, bizim ağzımızdan çıkan söz senettir" diye konuştu.

"Markalaşma yolculuğuna rehberlik edeceğiz"
"Yeni dönemde birinci konu başlığımız kapsayıcılık olacak" diyen Şahinler, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aktif olarak çalışacak birçok komisyonlar oluşturacağız ve ulaşılabilir bir yönetim yapacağız. Her şehirdeki arkadaşlarımız bize kolaylıkla ulaşabilecekler. Türkiye ev tekstili sektörünün dünyaya açılan kapısı olan Hometex Fuarı’nı güçlendirmek için çalışacağız ve ortak akılla yönetilen bir fuar organizasyonu haline getireceğiz. Özellikle uluslararası satın almacı sayısının arttırılması için büyük çaba göstereceğiz. Aynı anda dijital fuarcılık altyapısının güçlendirilmesini sağlayacağız. Hedef pazarlar ve hedef ülkeler belirleyerek yurtdışında ticaret heyeti organizasyonları gerçekleştireceğiz. Sadece yılda bir defa değil, 12 ay boyunca üyelerimizi uluslararası alıcılarla buluşturacağız. ‘Fasondan Markaya’ dönüşüm programıyla üreticilerimizin markalaşma yolculuğuna rehberlik edeceğiz. Ulusal ve uluslararası fonlara erişim en önemli konularımızdan biri olacak. Ev tekstili sektörünün sesini sadece fuar zamanı değil, her zaman ve her platformda duyurmak için lobi çalışması yürüteceğiz. TETSİAD Dijital Dönüşüm Merkezi kuracağız ve e-ticaret altyapısı olmayan firmalara özel dönüşüm desteği sağlayacağız. Bunun yanında dijital pazar yerleri ile özel anlaşmalar sağlayacağız. Ev Tekstili Akademisi hayata geçirilecek, üniversite-sanayi iş birlikleri artırılacak, öğrencilerin sektörde istihdamı desteklenecek. Ayrıca Genç TETSİAD Komisyonu’nun aktif hale getirilmesini sağlayacağız."
Toplantıda yeni yönetimin projelerine değinen İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ise, "Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu ülke bizim, bu sektör bizim. Denizli ekibimiz çok genç ve hepsi heyecanla bakıyorlar. Türkiye’deki bütün ekibimiz sektör için gece gündüz çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Seçimde Murat Şahinler ve ekibine başarılar dileyen Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, "Öncelikle Murat Şahinler’i ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Bu tarz makamlara talip olmak büyük fedakarlık istiyor. Bu işin mücadelesi bile ayrı bir fedakarlık. Özellikle tekstil sektörü bu kadar zor bir dönemden geçerken bu koltuğa geçmek istemek cesaret istiyor. Ben ekibini çok tebrik ediyorum. TETSİAD, Türkiye ev tekstilinin en önemli konumunda. Bu tür seçimler, çalışmalar en azından bizleri bir araya getiriyor" şeklinde konuştu.
TETSİAD’ın ev tekstil sektörü için önemine işaret eden Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"TETSİAD, çok büyük bir sivil toplum kuruluşu. TETSİAD’ın bin 400’ün üzerinde üyesi bulunuyor. Türkiye’deki yapmış olduğu çalışmalar ve destek çok büyük ve değerlidir. Sektörlerimizin gelişimi için destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum."TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler, Denizli’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi
TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler, Denizli’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi
TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler, Denizli’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi
TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler, Denizli’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi
TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler, Denizli’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi
TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler, Denizli’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi
TETSİAD Başkan Adayı Murat Şahinler, Denizli’de sektör temsilcileriyle bir araya geldi
ETİKETLER: tetsi,başkan,adayı,murat,şahinler,denizli,sektör,temsilcileriyle,araya,geldi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Asgari Ücret Komisyonu yarın toplanıyor

Asgari Ücret Komisyonu yarın toplanıyor

Yeni yılda uygulanacak olan en düşük ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek.Yeni yıla sayılı günler kalırken, milyonların gözü belirlenecek olan asgari ücrete çevrildi. Yaklaşık 8 milyon çalışanı doğru

Anne ile kızının hayali Seç Market ile gerçeğe dönüştü

Anne ile kızının hayali Seç Market ile gerçeğe dönüştü

Denizli’de oturan ve baba mesleğini yaşatan Anne Neşe Alev ve kızı Nedime Alev’in hayali Seç Market ile gerçek oldu.Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından "Bir Mesaj, Bir Hayal, Bir Seç Market" ba

Tasarruf sahibi her 5 kişiden 1’i hisse senedi, borsa veya fonları tercih ediyor

Tasarruf sahibi her 5 kişiden 1’i hisse senedi, borsa veya fonları tercih ediyor

ING Türkiye, Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2025 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, her iki katılımcıdan birinin tasarrufu bulunuyor. 18-24 yaş grubunda tasarruf sahipliğinin, önceki çeyreğe göre 10 puan artarak yüzde 47’ye ul

Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı

Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı

Ekim ayında ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 15 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı Ticaret Satış Hacim Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre ticaret satış hacmi, 2025 yılı Ekim ayında bir önceki

Türkerler Enerji Grubu’ndan Türkiye’nin En Büyük Rüzgâr Yatırımı: Sivas’ta 500 MW YEKA RES 2025 Projesi

Türkerler Enerji Grubu’ndan Türkiye’nin En Büyük Rüzgâr Yatırımı: Sivas’ta 500 MW YEKA RES 2025 Projesi

Türkerler Enerji Grubu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen YEKA RES 2025 yarışmasında Sivas’ta 500 MW kapasiteli rüzgâr enerjisi sahasının ihalesini kazanarak, Türkiye’de tek fazda hayata geçirilecek en büyük rüzgâr enerjisi projesi

Serbest piyasada döviz fiyatları

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 42,6140 liradan, euro ise 49,9090 liradan güne başladı.İstanbul Kapalıçarışı’da 42,6120 liradan alınan dolar 42,6140 liradan, 49,9070 liradan alınan euro ise 49,9090 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 42,60 liradan, euro ise 49,62 liradan satılm

BAKA bölgenin ekonomik geleceğini şekillendiriyor

BAKA bölgenin ekonomik geleceğini şekillendiriyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) öncülüğünde yürütülen TR61 Bölgesi Akıllı Uzmanlaşma Stratejisi (S3) Platformu ikinci toplantısı, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle yürütülen ve

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü: "Kamuda ihtiyaçların yerli üretimle karşılanması özel sektör ve tüm tedarik zinciri açısından hayati öneme sahip"

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü: "Kamuda ihtiyaçların yerli üretimle karşılanması özel sektör ve tüm tedarik zinciri açısından hayati öneme sahip"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Güçlü, "Kamuda ihtiyaçların yerli üretimle karşılanması, yalnızca kamu kurumları için değil; özel sektör ve tüm tedarik zinciri açısından hayati öneme sahip" dedi.ATO ile Devlet Malzeme Ofisi (DMO)

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:01
Güneş 07:29
Öğle 12:26
İkindi 14:53
Akşam 17:14
Yatsı 18:37

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
34
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
33
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
26
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
25
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
19
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
17
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
16
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
15
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
14
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
8