MENÜ

The Bodrum Cup, 36’ncı yılında "Kazanmaya Yelken Aç" temasıyla başlıyor

Maximiles Black’in bu yıl da isim sponsorluğunu üstlendiği, her yıl ekim ayında binlerce denizciyi ve deniz tutkununu bir araya getiren The Bodrum Cup için geri sayım başladı. Bu yıl 36. kez düzenlenecek olan yelken festivali, 21-26 Ekim ar...

Yayınlanma: 01 Ekim 2024 10:42 Güncelleme: 10 Eylül 2025 16:38
The Bodrum Cup, 36’ncı yılında "Kazanmaya Yelken Aç" temasıyla başlıyor

Maximiles Black’in bu yıl da isim sponsorluğunu üstlendiği, her yıl ekim ayında binlerce denizciyi ve deniz tutkununu bir araya getiren The Bodrum Cup için geri sayım başladı. Bu yıl 36. kez düzenlenecek olan yelken festivali, 21-26 Ekim arasında Bodrum’un temiz sularında yapılacak.

1989’dan bu yana her yıl ekim ayının üçüncü haftasında düzenlenen The Bodrum Cup, 36’ncı yılında, Türkiye İş Bankası’nın kart markası Maximiles Black’in isim sponsorluğunda Bodrum’da denizcilik ve yelken tutkunlarını buluşturacak.

The Bodrum Cup’ın detayları İstanbul’da; The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Yarış Komitesi Başkanı Hasan Subaşıoğlu, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muttaş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlhami Özden, OPET Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ayşenur Aydın ve Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan katılımıyla düzenlenen lansman etkinliğiyle paylaşıldı. Türkiye’nin ilklerinden olan yelkenli okul gemisi STS Bodrum da etkinlik için Bodrum’dan getirilerek Feriye’nin rıhtımına demirledi.

“Kazanmaya Yelken Aç" temasıyla düzenlenecek yelken yarışları kapsamında belirlenen rota, Bodrum’dan başlayarak Karaada, Çökertme, Kissebükü’ne uzanacak ve Bodrum’da tamamlanacak. Bu yıl hem uzun yıllardır yarışan tecrübeli ekipleri hem de yeni katılımcıları sürpriz bir yarış etabı bekliyor. İlk kez yapılacak etapta tüm tekneler kategorilerden bağımsız olarak birbirlerini geçmek ve Karaada’nın çevresini en hızlı şekilde dönen ekip olmak için de yarışacak.
Dünya çapında yelken tutkunlarını Bodrum’u keşfetmek ve yarışlara katılmak için bir araya getiren etkinlikte bu yıl 200’den fazla tekne, 2 binden fazla denizci ve 15 binin üzerinde kişinin katılması bekleniyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, etkinlikte yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da The Bodrum Cup’ın isim sponsorluğunu üstlenmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, Bodrum’un eşsiz sularında yapılacak yarışların önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük bir heyecan ve coşkuya sahne olacağını belirtti. Bankanın kurulduğundan bu yana spor, eğitim, kültür-sanat ve bilim alanlarında da sorumluluklar üstlendiğini vurgulayan Lüle, “Spor, kazandırdığı sosyal bütünleşme duygusu ve disiplin ile hem bireysel hem de toplumsal sağlığa ve gelişmeye önemli katkı sağlıyor. Sporun ekonomideki pozitif etkilerini de dikkate aldığımızda oluşturduğu değerlerin spor etkinlikleriyle pekiştiğine inanıyor, spora verdiğimiz desteği artırarak devam ettiriyoruz. 36. Maximiles Black The Bodrum Cup’a katılacak tüm yelken tutkunlarına başarılar diliyor, organizasyon komitesine ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Eminim ki bu yılki yarış da hem sporcular hem de izleyiciler için unutulmaz anılarla dopdolu geçecek” diye konuştu.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal da 36’ncı kez düzenlenecek olan etkinliğin tanıtımına ve bölge için oluşturduğu ekonomiye dikkat çekti. Her yıl ekim ayının üçüncü haftasında, ülkenin farklı sektörlerinden önde gelen firmaların Bodrum’daki yarış için bir araya geldiğini ve ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum’u tanıtmada büyük rolleri olduğunu belirten Uysal, geçtiğimiz yıl yapılan Cumhuriyetin 100. Yılı Anma Yolculuğu’nda Selanik’ten İstanbul Boğazı’na uzanan eşsiz seyri hatırlatarak, bu yıl tüm katılımcıları Bodrum’a beklediklerini söyledi. Sponsor desteğinin bir organizasyonun sürdürülebilir olması için ne denli kritik olduğunu vurgulayan Uysal, tüm sponsorlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise organizasyonun 36’ncı yılında değerli sponsorlarla bir araya gelmekten mutlu olduklarını dile getirdi. Lansman için Bodrum’dan gelen ve Feriye’nin rıhtımında demirli bulunan Türkiye’nin ilk ve tek yelkenli okul gemisi STS Bodrum’un önemine işaret eden Aras, STS Bodrum’un, The Bodrum Cup ile birlikte doğan en önemli projelerden biri olduğunu vurguladı. Aras, her yıl Bodrum’un büyüleyici mavi koylarında düzenlenen yarışların ve denizciliğin sağladığı büyük faydalara değinerek, tüm katılımcıları Bodrum’a davet etti.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, 36’ncı kez gerçekleştirilen etkinliğin sadece Bodrum’un değil, Türkiye’nin de bir markası olarak gurur duyulan bir yarışma olduğunu belirtirken şunları söyledi:
“Bodrum’un mavi sularında gerçekleşecek olan ve 36 yıldır düzenlenerek uzun solukluluğuyla hafızalarımızda yer eden Maximiles Black The Bodrum Cup’ın bu sene de Bodrum’u ve Akdeniz’i güçlendirmeye devam etmesinden mutluluk duyuyoruz. Her yıl ekim ayında binlerce denizci ve yelken tutkununu bir araya getiren, genç neslin yelken sporu ile tanışmasını sağlayan, koyların ve denizlerin korunmasında farkındalık oluşturan bu organizasyona emek veren herkese sonsuz teşekkürler. 36. kez yelkenlerini ‘dostluk’ rüzgârıyla dolduracak olan Maximiles Black The Bodrum Cup’ta Bodrum Belediyesi olarak her zaman yer almaya devam edeceğiz.”

Muttaş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlhami Özden de The Bodrum Cup’ın bir yelken yarışı olmanın ötesine geçerek denizcilik kültürünü yaşatan, turizme büyük katkılar sunan ve Bodrum’un uluslararası alanda tanıtımına hizmet eden özel bir etkinlik haline geldiğini belirterek, “Bölgemiz için böyle bir organizasyonun ev sahipliğini yapmak gurur verici. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak denizcilik kültürünü desteklemek ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak en önemli önceliklerimizden biri. Bu tür organizasyonlar hem denizciliğin değerini hem de çevremizi korumanın önemini daha geniş kitlelere anlatıyor. Biz de bu yolda her zaman yanlarında olmaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

OPET Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ayşenur Aydın, Türkiye’nin en sevilen akaryakıt şirketi, bu yıl itibarıyla üst üste 8’inci kez lovemark seçilen Opet’in, her yıl binlerce denizci ve deniz tutkununu bir araya getiren etkinliği 6 yıldır desteklemekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Türkiye kıyılarında yapılan en büyük deniz buluşması olan Maximiles Black The Bodrum Cup, denizlerin korunması ve sürdürülebilirliğine sağladığı katkı, yıllardır süregelen başarısı sayesinde uluslararası bir yat yarışı haline gelmesiyle ülkemiz kıyılarını tanıtmada üstlendiği rol ve bölge ekonomisini canlandırarak yerel turizme verdiği destekle hepimizin takdirini kazanan bir organizasyon. Uzun yıllardır istikrar ve itinayla sürdürdüğü kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı görev bilmiş bir şirket olarak bu yıl da The Bodrum Cup ile beraberiz. Tıpkı Bodrum’da deniz turizminin markalaştığı gibi ülkemizin güzelliklerini, güçlü yönlerini tanıtacak bu tip organizasyonların da artarak çoğalmasını içtenlikle diliyoruz” dedi.

Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan, “Şirket olarak ülkemizin gelişimine katkı sunmaya ve bu kapsamda spor faaliyetlerini de desteklemeye devam ediyoruz. Maximiles Black The Bodrum Cup da bu organizasyonlar arasında bizim için çok kıymetli bir yerde duruyor. Çünkü dijitalleşme ve inovasyon konusundaki öncülüğümüzü, deniz tutkunlarının bir araya geldiği, heyecan dolu yarışlara sahne olan bu etkinlikle engin maviliklere taşıyoruz. Ayrıca The Bodrum Cup ile uzun soluklu beraberliğimiz Anadolu Sigorta’nın mavi ekonomi ve sürdürülebilirlik konusundaki hedefleriyle de birebir örtüşüyor. Yıllardır koyların ve denizlerin korunması için farkındalık oluşturan, bölgedeki mavi ekonominin gücünü gösteren bir organizasyon olan The Bodrum Cup’ta yer almak bizim için gurur verici” dedi.

Maximiles Black The Bodrum Cup’ın 36’ncı Yıl Yarış Rotası şöyle açıklandı:
22 Ekim Salı
Maximiles Black Bodrum-Bodrum Etabı
23 Ekim Çarşamba
Radisson Collection Bodrum-Bodrum Etabı
24 Ekim Perşembe
Metro Bodrum-Çökertme Etabı
25 Ekim Cuma
Opet Çökertme-Kissebükü Etabı
26 Ekim Cumartesi
Anadolu Sigorta Kissebükü-Bodrum Etabı

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

DAİMFED ve AOSB’den kurumlar arası iş birliği vurgusu

DAİMFED ve AOSB’den kurumlar arası iş birliği vurgusu

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü’yü ziyaret ederek Adana’nın üretim gücü ve kuru

Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na başvurular başladı

Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na başvurular başladı

Vodafone’un 2008’den bu yana sürdürdüğü Discover Genç Yetenek Programı’nda yeni dönem başlıyor. Bu yıl yaklaşık 50 gencin Vodafone Türkiye’de tam zamanlı çalışma imkânına sahip olacağı programa başvurular Mart sonuna kadar sürecek. Başvuruların değerlendi

İş kadını Leyla Alaton İzmirli kadınlarla buluştu

İş kadını Leyla Alaton İzmirli kadınlarla buluştu

İzmir Ticaret Odası’nda iş kadınlarına seslenen Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, kadınların daha yukardaki mevkilerde görev alması gerektiğini belirterek, "Türk kadını uyandı. Pandora’nın kutusu açıldı. Artık geriye dönüş yok" dedi.İzmir

Akbank’tan kadınların iş hayatında karşılaştığı engelleri görünür kılan araştırma

Akbank’tan kadınların iş hayatında karşılaştığı engelleri görünür kılan araştırma

Akbank’ın Futurebright ile yürüttüğü ‘İş Hayatında Kadın Araştırması’, kadınların iş gücünden bireysel tercihlerle değil, yapısal uyumsuzluklar nedeniyle uzaklaştığını ortaya koydu. Araştırma, hamileliğin kariyer riski olarak algılanmasından, ücret eşitsi

Sanayi üretimi yeni yıla düşüşle başladı

Sanayi üretimi yeni yıla düşüşle başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Ocak ayına ilişkin sanayi üretimi verilerini açıkladı. Buna göre sanayi üretimi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 gerileyerek dokuz ayın en sert düşüşünü kaydetti.Alt sektörler incelendiğinde, madencilik ve

Savaş halindeki ülke ihracatta ilk sırayı aldı

Savaş halindeki ülke ihracatta ilk sırayı aldı

Türkiye’den yılın ilk iki ayında 16 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 2 milyon 692 bin dolar gelir elde edilirken, en fazla ihracat savaşın sürdüğü Ukrayna’ya yapıldı.Türkiye’nin hamsi ihracatında yılın ilk iki ayında Ukrayna ilk sırada yer aldı. Açıklana

Bağlarda hastalık ve zararlı kontrolü yapılıyor

Bağlarda hastalık ve zararlı kontrolü yapılıyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarında fenolojik gelişim, hastalık ve zararlılara yönelik kontroller sürüyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde üreticilere önemli uyarılarda bulunuldu.Manisa’nın Sarıgöl ilçesind

Türkiye’nin ilk kaz kooperatifi Samsun’da kuruldu: Hedef uluslararası pazar

Türkiye’nin ilk kaz kooperatifi Samsun’da kuruldu: Hedef uluslararası pazar

Samsun’da, 30 üreticinin katılımıyla Kaz Yetiştiriciliği Üretim ve Pazarlama Kooperatifi kuruldu. Kooperatif, entegre tesis yatırımıyla kaz eti ve yan ürünlerini işleyerek üretimde katma değeri artırmayı ve Türk kaz ürünlerini uluslararası pazara taşımayı

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:17
Güneş 06:38
Öğle 12:42
İkindi 16:00
Akşam 18:36
Yatsı 19:52

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
61
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
57
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
54
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
46
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
42
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
42
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
32
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
30
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
27
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
24
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
24
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
21
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
20
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
14