Türk Hava Yolları’nın (THY) Erzurum-İstanbul seferinde rötar rekoru kırıldı.THY’de uçak seferlerinde bilet fiyatlarındaki astronomik bedellerin yanı sıra yaşanan rötarlar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Erzurum Havalimanı’ndan İs...
Türk Hava Yolları’nın (THY) Erzurum-İstanbul seferinde rötar rekoru kırıldı.
THY’de uçak seferlerinde bilet fiyatlarındaki astronomik bedellerin yanı sıra yaşanan rötarlar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Erzurum Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na saat 8.35’te uçması gereken TK2705 uçuş numaralı THY uçağı için her yarım saatte bir 30 kez erteleme duyurusu yapılınca, yolcular tam 15 saat beklemek durumunda kaldı.
Alınan bilgiye göre, TK2705 uçuş numaralı THY uçağı için 12.50’de uçuşa karar verildi ve yolcular uçağa alındı. Gelen uçakla bir skandala imza atıldı. 220 kişiye bilet satan THY, 178 kişilik uçağı uçuşa hazırlamıştı. Bu uçağa 178 yolcu alındı, kalan yolcuların bir başka uçağa aktarılmaya çalışılacağı, bir sonraki uçağı beklemeleri söylendi. 220 yolcudan 178’inin alındığı uçak yine uçamadı. THY uçağı sıcağın altında, 1 saati aşkın süre içerisindeki yolcularla bekletildi. Bu arada ağlayan çocuklar, sıcaktan bayılanlar ve hastalananlar oldu.
Tepkiler üzerine yapılan yeni bir duyuruyla uçakta teknik bir arıza olduğu bildirildi. Önce 5-6 dakikada arızanın çözülüp, uçuşun gerçekleşeceği söylendi. Tepkilerin artması üzerine arızanın çözülemediği, uçağın uçamayacak düzeyde arızalı olduğu belirtilerek yolcular havalimanına geri indirildi. THY mağdurları, bir yetkilinin açıklama yapması için çaba sarf etmesine rağmen Erzurum Havalimanı’nda THY yetkilisi bulamadı.
Bir yolcu fenalık geçirdi
Yolcular ve çalışanlar arasında da zaman zaman tartışmalar oldu. THY mağdurları ile muhatap edilen personel, "Erzurum’da THY yetkilisi yok. Elimizdeki imkanlar bu kadar. Başka bir şey yapamıyoruz. Biz de çalışanız. Fazla bir bilgiye sahip değiliz. Gelen bilgiler olduğunda uyguluyoruz ve sizlere aktarıyoruz" diyerek yaşadıkları çaresizliği anlattı.
Yaklaşık 40 - 50 dakika kadar sonra uçağın tamir olduğu belirtilerek yolcular tekrar uçağa alındı. Bu arada THY’ye kızıp uçuşunu iptal edenler de olduğu için onların bagajlarının uçaktan çıkarılması için çalışma yapıldı. Yolcular yarım saat kadar sıcakta havasız bir şekilde uçağın içinde bekletildi. Havasızlıktan bunalan yolculardan biri fenalık geçirerek bayıldı. Hastalanan yolcu için yarım saat kadar ambulans beklendi ve gelen ambulansta hastaya müdahale edildi.
’Uçuşa hazırız’ denildikten bir süre sonra ise yeni bir skandal duyuru yapıldı. Uçuş ekibinin saati dolduğundan dolayı uçuş iptal edildi.
THY mağduru yolcular uçaktan yeniden indirilerek tekrar havaalanına götürüldü. Sabah 8.35’te Erzurum Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na uçması gereken TK2705 uçuş numaralı THY uçağı 15.00’te halen uçamadı.
THY Erzurum personeli uçuşun 19.45’te olacağını söyleyip, "İster evlerinize gidin isterseniz burada bekleyin" şeklinde bilgi verdi. Yolcular ise uçabilmek umuduyla beklemeye devam etti.
Sabah 8.35’ten itibaren aç susuz bekletilen mağdur THY yolcularına yiyecek içecek de teklif edilmedi.
İkram yapılmadı
Yaklaşık 9 saat aç susuz kalan THY yolcuları yemek talebinde bulununca yeni bir skandala daha imza atıldı. Bekleyenlere birer köfte veya hamburger gibi atıştırmalıklar ikram edildi. Bazı kişilere de ’kalmadı’ cevabı verilerek ikram yapılamadı.
2 Eylül Pazartesi tarihli 8.35’te Erzurum Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na uçması gereken TK2705 uçuş numaralı THY uçağı için yaklaşık 30 kez rötar, 1 kez arıza açıklaması yapıldı. Son olarak havalimanı uçuş bilgi ekranında 8.35’te Erzurum Havalimanı’ndan kalkması gereken TK2705 uçuş numaralı THY uçağının 19.45’te İstanbul Havalimanı’na uçacağı ilan edildi. 19.45’te yolcuları alan uçak, 45 dakika daha bekledikten sonra 20.30’da kalkış yaptı ve İstanbul Havalimanı’na 22.40 civarında iniş yaptı.
Uçuş süresi yaklaşık 2 saat olan, bin 63 kilometrelik Erzurum-İstanbul yolculuğu, TK2705 uçuş numaralı THY uçağı ile 12 saatten fazla rötarla, 14 saat 5 dakikada tamamlandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
AFAD verilerine göre Bingöl’ün Yedisu ilçesinde sabah saatlerinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine
Malatyalı Sağlıkçıdan Mesaj: “İsrail Askerleri Tarafından Alıkonuldum
Yeşilyurt’ta Çocuk Şenliği Coşkusu
03Malatya’da Hafızlık Projesine Yoğun İlgi: 1299 Öğrenci Sınava Katıldı
04Kurumlar Liginde Ordu Bileti Alan Takımlar Belli Oldu
05Karademir: “Esnaf Yeni Çarşıya Geçemezse Malatya Ticaretinde Çok Büyük Bir Çöküş Yaşanır”
06Malatya’daki Uyuşturucu Operasyonunda 3 Şüpheli Tutuklandı
07Göle Daldılar, Tonlarca Atık Çıkardı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük