MENÜ

THY, Lefkoşa şehir ofisini yeni adresine taşıdı

Türk Hava Yolları (THY), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yapılanmasını güçlendirmek amacıyla Lefkoşa şehir ofisini yeni adresine taşıdı.KKTC’de faaliyetlerini güçlendiren Türk Hava Yolları, Lefkoşa’daki yeni şehir ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Aç

Yayınlanma: 27 Şubat 2026 15:00 Güncelleme: 28 Şubat 2026 07:35
THY, Lefkoşa şehir ofisini yeni adresine taşıdı
Türk Hava Yolları (THY), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yapılanmasını güçlendirmek amacıyla Lefkoşa şehir ofisini yeni adresine taşıdı.
KKTC’de faaliyetlerini güçlendiren Türk Hava Yolları, Lefkoşa’daki yeni şehir ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış programında "Ada Kıbrıs" projesi kapsamında hazırlanan ve oyuncu Meryem Uzerli’nin yer aldığı reklam filminin lansmanı da yapıldı. Programa üst düzey yetkililer, sektör temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

"Kuzey Kıbrıs bizim için kardeş bir ülke"
Türk Hava Yolları 2. Bölge Satış Başkanı Mahmut Yayla açılışta yaptığı konuşmada, "Türk Hava Yolları olarak 90 yılı aşan tarihimiz boyunca yolcu taşıyan bir marka olmanın ötesinde ülkeler arasında ekonomik, kültürel, sosyal bağlar güçlendirildi. Bir köprü görevi üstlenmiş bulunuyoruz. Bugün 6 kıtada, 132 ülkede ve dünyanın en fazla ülkesinde uçuş gerçekleştiren hava yolu olmanın gurunu yaşıyoruz" dedi.
Yayla, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim için ortak tarih ve kültürü paylaştığımız kardeş bir ülke. Yüzyıllarca yıl geçmişe dayanan bu bağın havacılıkta da temelleri oldukça köklü. Türk Hava Yolları’nın ilk 5 yurt dışı uçuşlarından biri de Kıbrıs’a başladı bildiğiniz üzere. 1951 yılında Lefkoşa uçuşlarımız başlamıştı. İlk günden bugüne adayı dünyaya, dünyayı da adaya bağlayan markamız bundan sonra da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarına kaliteli hizmet sunmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Yeni ofis turizm ve ticarete katkı sağlayacak
Yayla, "Kuzey Kıbrıs Satış Müdürlüğü ofisimizin yolcularımıza daha yakın olacağımız, iş ortaklarımızla temasımızı güçlendireceğimiz ve bölgedeki ticari faaliyetleri daha etkin şekilde yöneteceğimiz önemli bir merkez olacağına inanıyoruz. Aynı zamanda bu ofisin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm hareketlerine katkı sağlayan, yerel ekonomiyi destekleyen ve ülkenin küresel görünümünü artıran bir yapı olarak konumlanacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Ada Kıbrıs projesine de değinen Yayla, "Türk Hava Yolları’nın küresel uçuş ağı, güçlü marka belirliliği ve tanıtım gücü sayesinde adanın uluslararası turizmden aldığı paya katkı sunacağını hedefliyoruz. Bu noktada Ada Kıbrıs gibi girişimleri bu güzel ülkenin turizm potansiyelini dünyaya anlatan değerli çalışma olarak görüyoruz. Türk Hava Yolları ve iştirakimiz AJET ile katkı sunmaya, destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

"Ada Kıbrıs dünyaya anlatılacak"
Reklam filmi lansmanına değinen Yayla, "Bugün burada lansmanını yaptığımız reklam filmiyle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin doğal güzelliklerinin, tarihi mirasının ve kültürel zenginliğinin daha geniş kitlelere ulaşacağına inanıyoruz. Ben hem ofisimizin açılışının hem de Ada Kıbrıs projesi kapsamında yeni çekilen reklam filmimizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Fikri Ataoğlu: "Ada Kıbrıs lansmanı adasında yapıldı"
KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Kültür ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da konuşmasında projenin önemine değinerek, "Gerçekten bugün burada bu açılışta birlikte olmanın mutluluğunu yaşarken Mahmut kardeşimin de az önce ayaküstü yapmış olduğumuz sohbet ve az önceki konuşmaların içeriğinde Ada Kıbrıs, İstanbul’da başlatmış olduğumuz lansmanın İngiltere’de devamını getirerek, bugün ise açılış vesilesiyle doğduğu yerde, kendi yerinde, kendi adasında da lansmanını yapmak bizler için oldukça önemli. Yapmış olduğumuz İstanbul’daki lansmanımıza Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla basınımızın çok ciddi şekilde değer vermesiyle ve Türk Hava Yolları iş birliği ile AJET’in seferlerinin arttırılması ve fiyat politikasıyla uygulamaya geçtiği gün itibarıyla günümüze kadar geçen bu süre içerisinde yüzde 20’yi aşkın sayıya ulaştığımızı ve yüzde 20’yi aşan bu sayıya ulaşırken esnafımızla iç içe olan gelen turistlerin, gelen misafirlerin, gelen kardeşlerimizin olduğunu ve bu atılan adımın ne kadar yaralı ve faydalı olduğunu hem turizm camiasının ama en önemlisi iş insanımızın ve esnafımızın duyduğu memnuniyet bizi daha da fazla mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

"Seferlerin artması ekonomiye katkı sağlayacak"
Ataoğlu, "Sadece bununla kalmayıp, bundan sonraki süre içerisinde yine Türk Hava Yolları ve AJET iş birliği ile kaldığımız yerden artarak devam etmesi, gerek ana vatan Türkiye’deki kardeşlerimizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmesine vesile gerekse yoğun yaşanan İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin kendi adasına kendi ata topraklarına gelmesine vesile olması ile AJET ve Türk Hava Yolları yetkililerine çok ama çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Ataoğlu, "İyi ki varlar. Bizim gururumuz olan Türk Hava Yolları’nın yine artarak devam edeceği bu seferlerinin, destinasyon sayılarının da artmasıyla ülkemiz ekonomisine ve ülkemiz turizmine değer katacağına da herhangi bir şüphemiz yok" dedi.

Bakan Arıklı: "Kıbrıs Türk Hava Yolları’nı THY’den koparmasaydık bugün nerede olacağını tahmin bile edemiyorum"
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ise konuşmasında havacılık geçmişine değinerek, "Türk Hava Yolları, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi ve gerçekten global bir şirket. Üzülüyorum, biz bir zamanlar Türk Hava Yolları’nın kanatları altında bir şirkettik Kıbrıs Türk Hava Yolları olarak. Şayet Kıbrıs Türk Hava Yolları’nı Türk Hava Yolları’ndan koparıp da biz yöneteceğiz mottosuyla alıp da batırmasaydık bugün Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın nerede olacağını tahmin bile edemiyorum. Aldık ve batırdık" ifadelerini kullandı.
Bakan Arıklı, "Bu alan ve batıranlar, şu anda da Türkiye’den gelen önemli projelere karşı çıkan ve bu projeleri itibarsızlaştırmaya çalışan zihniyettir. Bu zihniyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üniversitelerin bile olmasına karşı çıkan bir zihniyettir. Suya dahi ekolojik dengeyi bozacak diye karşı çıkan zihniyetti. Vakti zamanında kablo ile elektrik gündeme geldiğinde kablo ile elektriğe karşı çıkan zihniyetti. Şu anda da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yeni ufuklar açacak olan fiber projesine yine aynı mantıkla karşı çıkan zihniyet. Bu zihniyeti aşmak gerçekten çok zor ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ayaklarına vurulmuş pranga da bu zihniyettir" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Başçeri: "Türk Hava Yolları uluslararası marka haline geldi"
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Türk sivil havacılığının geldiği noktaya dikkat çekti. Büyükelçi Başçeri, "Türk sivil havacılığının bugün gelmiş olduğu noktayla gurur duyuyoruz. Başta Türk Hava Yolları olmak üzere tüm özel sektör taşıyıcılarımız, gerçekten hepimizin sivil havacılığın geldiği nokta itibarıyla gurur duymamız gerektiren faaliyetler içindeler. Birçok noktayı birbirine bağlıyorlar. Birçok noktayı, insanları birbirleriyle buluşturuyorlar. Bu buluşmalar artık dünyanın birçok noktasından, İstanbul üzerinden, dünyanın başka noktalarını buluşturan hale gelmiş vaziyette" ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Başçeri, "Yap-işlet-devret modeliyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ercan Havaalanı’nın kapasitesinin genişletilmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne başka bir ufuk açtı. Bugün günde 50’ye yakın seferin icra edildiği Ercan Havaalanı’na umut ederim yakında Türk Hava Yolları geniş gövdeli uçaklarını da indirecek düzenli olarak" dedi.
Konuşmaların ardından Lefkoşa’daki Türk Hava Yolları Şehir Ofisi’nin açılışı için kurdele kesimi yapıldı.
ETİKETLER: THY,, Lefkoşa, şehir, ofisini, yeni
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91

 Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verileri, aylık enflasyonun yüzde 1,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 29,73 olduğunu ortaya koydu. Fiyat hareketlerinin ürün bazındaki dağılımında ise eğitim kalemlerindeki artı

Eylül enflasyonu açıklandı

Eylül enflasyonu açıklandı

TÜİK'in verilerine göre enflasyon eylül'de aylık bazda yüzde 1,84 oldu, yıllık bazda ise yüzde 29,73 kayıtlara geçti. TÜFE'deki değişim 2026 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 24,32 artış, bir

Dolar güçleniyor, euro geriliyor

Dolar güçleniyor, euro geriliyor

Döviz piyasalarında yeni haftanın ilk işlem gününde doların güçlü görünümü öne çıkıyor. ABD'den gelen zayıf istihdam verilerine rağmen dolar endeksi 102 seviyesinin üzerinde tutunurken, euro Fransa'daki siyasi belirsizliklerin de etkisiyle dolar karşısınd

Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanacak

Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanacak

Eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri bugün açıklanacak. TÜİK'in takvimine göre eylül enflasyonu saat 10.00'da kamuoyuna duyurulacak. Ağustos ayında TÜFE aylık yüzde 1,84 artarken yıllık enflasyon yüzde 31,51 olarak gerçekleşmişti. TÜ

İklim şokları gıda fiyatlarını artırıyor

İklim şokları gıda fiyatlarını artırıyor

İklim değişikliğinin etkileri tarım alanlarında hissedilirken, aşırı sıcaklar, kuraklık ve seller nedeniyle yaşanan üretim kayıpları gıda fiyatlarını da yukarı çekiyor. Tarladan sofraya uzanan süreçte üretimdeki düşüşün yanı sıra enerji ve taşıma maliyet

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3