Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:12 Bayrampaşa’da kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı03:12 Bayrampaşa’da kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı02:52 Adıyaman’da "İki yeğenimi öldürdüm" ihbarı ekipleri harekete geçirdi02:30 Ralli pilotları öğrencilerle buluştu02:29 AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen: "Bölgesel istikrarın korunması hayati ö...02:26 İsrail ordusu İran’ın onlarca yeni füze fırlattığını açıkladı02:26 RTÜK Başkanı Şahin’den yayıncılara İsrail-İran uyarısı02:24 BM Güvenlik Konseyi, İsrail-İran krizinde nükleer güvenlik uyarısında bulun...02:17 Yolun kenarında duran tıra işçi servisi çarptı00:51 Kiraz festivalinde lezzet yarışı: Kirazdan Kebap 1’nci oldu00:48 İsrail’den Tahran’a yoğun hava saldırısı00:36 İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından sosyal medyadan provokatif...00:25 UAEA Başkanı Grossi: "Natanz nükleer tesisinde radyolojik ve kimyasal kirle...00:23 TBMM Başkanlık Divanı Üyelikleri için yapılan seçime dair karar Resmi Gazet...00:05 Netanyahu’dan İranlılara: "Özgürlüğünüze giden yolu açıyoruz"00:05 Siirt’te iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı23:51 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi’nde "1. Anadolu Opera ve Bale Festivali" düzen...23:49 İran Devrim Muhafızları Ordusu: "İran’a düzenlenen saldırıların merkezi ola...23:46 Yüksek Sadakat ve Zeynep Bastık Tekirdağ Kiraz Festivali’nde sahne aldı23:29 Gaziantep’te silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı
Türkiye 06 Mayıs 2025 - 12:36 Yorum: 0

TİKA’dan Arnavutluk’taki yetim ailelere zeytin fidanı ve gübre desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), "Yetim Aileleri için Yeşeren Umutlar Projesi" kapsamında Arnavutluk’ta kırsal bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahibi 50 aileye zeytin fidanı ve kimyasal gübre desteğinde bulundu.TİKA,...

TİKA’dan Arnavutluk’taki yetim ailelere zeytin fidanı ve gübre desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), "Yetim Aileleri için Yeşeren Umutlar Projesi" kapsamında Arnavutluk’ta kırsal bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahibi 50 aileye zeytin fidanı ve kimyasal gübre desteğinde bulundu.
TİKA, "Yetim Aileleri için Yeşeren Umutlar Projesi" kapsamında Arnavutluk’ta kırsal bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahibi 50 aileye zeytin fidanı ve kimyasal gübre desteği sağladı. TİKA tarafından, Librazhd ve Berat bölgelerindeki köylerde tarımla uğraşan yetim ailelere toplam bin 750 adet zeytin fidanı ile 2,5 ton kimyasal gübre dağıtımı gerçekleştirildi. Librazhd kentinde düzenlenen dağıtım törenine, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, TİKA Tiran Program Koordinatörü Mustafa Ata, Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR) Başkanı Mehdi Gurra ve aileler katıldı.
Törende konuşan Büyükelçi Atay, dünyada yaşanan ekonomik zorluklara dikkat çekerek, geçimini tarım ve çiftçilikle sürdüren aileleri desteklemek amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Dağıtılan fidanların ailelerin yaşam şartlarını iyileştirmeye katkı sunmasını temenni eden Atay, yapılan yardımların Türk halkının Arnavut halkına kalpten gelen bir armağanı olduğunu vurguladı.
ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra da Türkiye’nin Arnavutluk’taki kurumlarına teşekkür ederek, "Her bir aileye 35 adet zeytin fidanı ve 50 kilogram kimyasal gübre sağlıyoruz. Bu proje, TİKA ve Türkiye Büyükelçiliği tarafından desteklenen ilk girişimimiz değil. İş birliğimizin artarak devam etmesini diliyoruz" dedi.
TİKA, aynı proje kapsamında mart ayında da Tiran, Fier, Lushnje, Elbasan ve Divjaka şehirlerine bağlı köylerde yaşayan 50 yetim ailesine yemeklik ve geçimlik ürünler yetiştirebilmeleri için mısır, fasulye ve yonca tohumu ile 200 kilogram gübreden oluşan tarım paketi desteğinde bulunmuştu.
TİKA, Arnavutluk’un kırsal bölgelerinde yaşayan yaşlılar, engelliler ve yetim çocuklar gibi sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı grupların hayat şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan tarımsal kalkınma projelerini sürdürmeyi hedefliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber