Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Anma ve Onurlandırma Komisyonu Başkanı Necdet Ayaz, hem olimpiyat tarihine damga vuran isimleri onurlandıracaklarını hem de olimpik değerleri gelecek nesillere aktaracaklarını söyledi.Türkiye’nin olimpi...
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Anma ve Onurlandırma Komisyonu Başkanı Necdet Ayaz, hem olimpiyat tarihine damga vuran isimleri onurlandıracaklarını hem de olimpik değerleri gelecek nesillere aktaracaklarını söyledi.
Türkiye’nin olimpiyat tarihine damga vurmuş sporcu, antrenör ve yöneticilere vefa göstermek amacıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) bünyesinde kurulan Anma ve Onurlandırma Komisyonu’nun başkanı Necdet Ayaz, hedeflerini ve yapacakları çalışmaları İhlas Haber Ajansı’na (İHA) muhabirine anlattı.
"Kısa değil, uzun soluklu bir görev"
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 15 Mart 2025 tarihinde gerçekleşen olağan genel kurulunda başkanlığa seçilen Ahmet Gülüm’ü tebrik ederek sözlerine başlayan Necdet Ayaz, "Başkan Ahmet Gülüm, 117 yıllık mazisinde olmayanı oldurdu ve Anma ve Onurlandırma Komisyonu’nu kurdu. Olimpiyatların dünyanın en prestijli spor organizasyonları olduğu hepimizin malumudur. Buralarda derece almış olan, madalya almış olan sporcularımızla da mutlu oluyor, gurur duyuyoruz. Onlarla sohbet edebilmek, onlara dokunabilmek, hatta onlarla fotoğraf çektirmekte yarıştığımızı da biliyoruz. Ama sonrasında unutuyoruz. Bu bir ciddi bir vefasızlıktı. Bu nedenle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde Başkan Ahmet Gülüm, Anma ve Onurlandırma Komisyonunu oluşturdu. O komisyonun başına da beni getirdi. Ben de bu görevlendirmeden onur duydum. Bana vermiş olduğu bir şansla da oluşturduğum komisyon üyeleriyle bir çalışma yaptık. 24 Temmuz’da da anma ve onurlandırma toplantısının ilkini icra edeceğiz. Bugüne kadar olimpiyatlarda madalya alan sporcu sayımız 112. Takdir edersiniz ki 112 kişiyi birden anıp onurlandırabilme şansımız yok. Zaten bu kısa değil, uzun soluklu bir görevidir. Bu nedenle ilk organizasyonumuzda 1908 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin kurucuları arasında yer alan bir değerimizi anacağız. İkincisi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi başkanıyken tesisleşme konusunda önemli hizmetler yapan, gönüllerde taht kurmayı başaran bir başkanımızı anacağız. Üçüncüsü, futbolda uluslararası birçok platformda görev üstlenen, üstlendiği görevleri de başarıyla yerine getirerek ülkemizin tanıtımına ve dolayısıyla olimpizm ruhuna katkı sağlayan değerimizi anacağız. Dördüncüsü, olimpiyatlarda ilk altın madalya alan sporcularımızı anacağız ve onurlandıracağız. Beşincisi, olimpiyatlarda en fazla altın madalya alan sporcularımızı anacağız. Takım sporlarında madalya almış mıyız, almışsak ne almışız? Yaptığımız çalışmada 1 gümüş madalyamız var. Orada o gümüş madalyayı ülkemize kazandıran sporcularımızı anacağız. Bir de 1968 yılında kadar olan şampiyonaları incelediğimizde rahmetli olmuşlar. Bir yaşayan efsanemiz var. O efsane şampiyonu anacağız. Bizim törenimiz bu şekilde olacak. İsimlendirmiyorum çünkü esprisi kaybolacak diye düşündüm" ifadelerini kullandı.
Komisyon olarak Türk spor tarihinde izler bırakmış isimlere ulaştıklarını dile getiren Ayaz, "Hayatta olanların kendilerinin gelebilmesini sağlıyoruz. Ebediyete intikal edenlerin de birinci derece yakınlarını araştırarak bulduk, ulaştık. Onlar da gelecek. Kendi değerlerinin ödüllerini alma onuruna sahip olacaklar" şeklinde konuştu.
"Her şeyde bir adalet gereklidir"
Necdet Ayaz, aynı zamanda Fair Play Komisyonu’nda başkan yardımcılığı görevini üstlendiğini de hatırlatarak, "Fair Play, sporda olduğu gibi insanların tüm yaşamında da olması gereken önemli bir olgudur. Her şeyde bir adalet gereklidir. Sporda daha çok gereklidir. Burada da bir değişim yaşandı. Daha önceki komisyonun yönetimi başkanı değişti. Şimdi dostumuz olan Haldun Domaç da Fair Play’n komisyon başkanı oldu. İkinci başkan olarak ben orada da görev yapıyoruz" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Sinop’ta 2024-2025 eğitim-öğretim yılı okul sporları değerlendirme ve istişare toplantısı, Vali Dr. Mustafa Özarslan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Özarslan, okul sporlarında lisanslı sporcu sayısının bir yılda yüzde 52 artarak 6 bin 152’ye ulaşt
Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Antalyaspor ile 59. kez karşılaşacak.Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Galatasaray yarın saat 20.00’de Antalyaspor’a konuk olacak. Sarı-kırmızılılar, ligde 11 galibiyet, 3 b
Aydın Lisesi öğrencileri yüzme ve judo branşlarında toplam beş gümüş madalya kazanarak okulun gurur kaynağı oldu.Aydın’da düzenlenen okul sporları müsabakalarında Aydın Lisesi öğrencileri farklı branşlarda elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imz
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı: "‘Futbolda bahis ve şike soruşturması kapsamında Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz ve Abdülkerim Bardakçı hakkında inceleme başlatıldı.’ şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır."
UEFA Avrupa Ligi’nin 6. haftasında Fenerbahçe, Norveç deplasmanında Brann ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı sarı-lacivertli ekibin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.Maçtan dakikalar (İlk yarı)5. dakikada Nene’nin ara pasında topla buluşan Kerem Aktürkoğl
SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, ilk yarısını önde kapattıkları AEK Atina mücadelesini kaybederek, ilk 8’e kalma şanslarını gelecek haftaya ertelediklerini söyledi.Lider olarak çıktıkları UEFA Konferans Ligi’nde 5. hafta mücadelesin
UEFA Konferans Ligi 5. hafta maçında Samsunspor, sahasında Yunanistan ekibi AEK Atina ile karşılaşıyor. Mücadelenin 15 dakikası kırmızı-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Karaman’da çoğu kırsal bölgede yaşayan 57 bin öğrenci ’Eğlenceli çocuk atletizm oyunları şenliği’ projesi ile atletizmle tanıştı.Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görev yapan atletizm antrenörü Melikşah Katman, Dünya Atletizm Birliği tarafından baş
Otomobil tırın dorsesine saplandı:1 yaralı
Erzurum’da silahlı saldırıya uğrayan şahıs hayatını kaybetti
03Kırmızı ışık ihlali kazaya sebep oldu: O anlar kamerada
04Güllü’nün kızı Tuğyam Ülkem tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi
05İki esnaf arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
06Kendisinden ayrılan kız arkadaşını evine girerken öldürdü
07Ahlat’ta kar yağışı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Corendon Alanyaspor
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
İkas Eyüpspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük