İstanbul’un merkezi konumunda tüm ulaşım ağlarının kesiştiği noktada hayata geçen Topkapı29 projesinin ilk etabı tamamlandı, anahtarlar ev sahiplerine teslim edildi.Gayrimenkul sektöründe önemli tecrübeye sahip Akzirve, Topkapı29’...
İstanbul’un merkezi konumunda tüm ulaşım ağlarının kesiştiği noktada hayata geçen Topkapı29 projesinin ilk etabı tamamlandı, anahtarlar ev sahiplerine teslim edildi.
Gayrimenkul sektöründe önemli tecrübeye sahip Akzirve, Topkapı29’un 679 daireden oluşan ilk etabını tamamladı, ev sahiplerine anahtarlarını teslim etmeye başladı. Projenin ikinci etabında da 549 dairenin yer aldığı ikinci etap daireler de satışa çıktı. İkinci etap konutlar için yeni bir satış kampanyasının başladığının da müjdesi verilen projede, ticari alanlardan cadde dükkanlar da yatırımcılara açıldı.
Projenin tanıtım toplantısında bilgi veren Akzirve Yönetim Kurulu Danışmanı Mahir Katırcı, projenin ilk etabını tamamlayarak daire sahiplerine teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Katırcı, ‘‘Şimdi sıra, yeni etaplarımızın inşaatını da tamamlayarak bu başarımızı daha da ileriye taşımakta” dedi. Satışı başlayan 549 daireden oluşan ikinci etap konutlar için yeni bir satış kampanyasını da devreye aldıklarını açıklayan Katırcı, alıcılara 29 ay vade imkanıyla kefilsiz, kredisiz ödeme seçenekleri sunduklarını bildirdi.
Cadde dükkanlar yatırımcılara açılıyor
Ticari alanlarda 82 mağazanın yer aldığı cadde dükkanları da yatırımcılara açtıklarını kaydeden Mahir Katırcı, projenin ticari alanlarıyla ilgili “Projemizde ticari alan olarak hem cadde dükkanlarımız hem de alışveriş merkezimiz bulunuyor. 84 bin 563 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan ticari alanımızın 39 bin 624 metrekaresini kiralanabilir alan olarak tasarladık. Bu alanda da toplamda 178 mağazamız yer alacak. Yatırımcılara açtığımız ticari alanlarımızdan 82 mağazanın bulunduğu cadde dükkanlarımız, bölgenin ekonomik anlamda da canlanmasına önemli katkılar sağlayacak. 23 bin 76 metrekare inşaat alanının 12 bin 592 metrekaresinin kiralanabilir alan olarak belirlediğimiz cadde dükkanlarımıza yatırımcılarımızı davet ediyoruz. Projemizdeki diğer bir ticari alanımız olan alışveriş merkezimiz ise 61 bin 487 metrekarelik bir inşaat alanında yükselecek. 27 bin 32 metrekaresi kiralanabilir alan olarak tasarlanan alışveriş merkezimizde 96 farklı mağaza hizmet verecek. Projemiz, devasa bir alışveriş merkezi ve cadde dükkanlarıyla birlikte bölgenin alışveriş anlayışını da değiştirecek” ifadelerini kullandı.
Mahir Katırcı, ticari alanların konsept geliştirme ve kiralama danışmanlığı için de CBRE (Coldwell Banker Richard Ellis) ve MallMark firmalarıyla çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Otel, bölgeye hareketlilik katacak
Topkapı29’da; bölgeye hareketlilik katacak ve turizme önemli katkılar sağlayacak bir de otelin bulunduğunu vurgulayan Mahir Katırcı, uzun süren konaklamaların yanı sıra iş ve turistik amaçlı kısa süreli konaklamaların adresi haline gelecek otelin dünyaca tanınmış bir marka tarafından işletileceğini kaydetti. Birkaç markayla görüşme halinde olduklarını bildiren Katırcı, görüşmelerinin çok yakın bir zamanda netleşeceğini açıkladı.
‘‘Ulaşım kolaylığı projenin en önemli özelliklerinden’’
İnşaatına 2022 yılında başlanan, bin 692 konut, rezidans, alışveriş merkezi, ofis, otel gibi birçok farklı fonksiyonu bir arada bulunduran Topkapı29’un İstanbul’un merkezinde benzersiz bir konumda bulunduğunun altını çizen Mahir Katırcı, projenin en dikkat çeken özelliklerinden birinin de ulaşım kolaylığı olduğunu söyledi. Katırcı, Şehrin en önemli ulaşım ağlarına sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Topkapı 29; metro, metrobüs, tramvay ve Marmaray istasyonlarına yakınlığı ile toplu ulaşım olanaklarından en üst düzeyde yararlanma imkanı sunuyor” dedi.
‘‘Yüksek tavan ferah bir yaşam’’
Topkapı29’un; Avrupa’nın tanınan mimarlık ofislerinden Chapman Taylor tarafından tasarlandığına işaret eden Katırcı, “ Proje; meydanları, özel peyzaja sahip yeşil alanları, sokakları, avluları ve sosyal buluşma noktalarıyla tamamen yaşam konforunu öne alan yenilikçi bir tasarım anlayışıyla hayata geçirildi” dedi.
Topkapı29’da 5 ile 15 katlı 16 blok bulunduğunu belirten Mahir Katırcı, projede 1 artı 1’den 5 artı 1’e kadar uzanan farklı büyüklüklerdeki dairelerden oluştuğunu kaydetti. Katırcı, “Her bir dairemiz, 3.05 metre tavan yüksekliğiyle ferah bir yaşam alanı sunuyor. 8-28 metrekare arası geniş balkon ve 35-80 metrekare arası özel bahçeli teraslarla doğayla iç içe ve huzurlu bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediğimiz projemizde, beş farklı temadan oluşan avlularımız da bulunuyor” diye konuştu.
‘‘LEED sertifikalı bir yaşam tarzı sunuluyor’’
Mahir Katırcı, açık ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve 10 bin metrekarelik kent parkıyla proje sakinlerine yaklaşık yüzde 64’ü yeşil alanlardan oluşan bir yaşam merkezi sunduklarını kaydetti. Katırcı, “Projemiz, sahip olduğu LEED sertikasıyla da fark oluşturuyor. Bina içlerinde hava kalitesini artırarak, çevresel sürdürülebilirlik standartlarına uygun olarak inşa edilen projemiz, enerji ve su tasarrufuyla, atıkları minimuma indiren bir yapı olarak öne çıkıyor. Çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konusunda dünya çapında kabul gören bir belge olan LEED sertifikasına sahip olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
‘‘Sosyal alanlarıyla dikkat çekiyor’’
Projenin sosyal imkanlarına değinen Mahir Katırcı, “4 bin metrekarelik sosyal donatı alanlarımızda, fitness salonu, stüdyo, SPA, kapalı ve açık havuz, kafe, sinema salonu, dinlenme salonu, kütüphane, TV alanı ve ortak çalışma alanı gibi birçok sosyal olanak bir arada bulunuyor. Ev sahiplerimiz, site dışına çıkmadan sadece birkaç dakika içinde tüm bu sosyal olanaklara erişebilir, yaşamın tadını doyasıya çıkarabilirler” şeklinde konuştu.
‘‘Depreme dayanıklılığı tasdik ettirildi’’
Projenin depreme dayanıklılığı ile ilgili de konuşan Katırcı, “Topkapı29 projemizde doğal afetler konusunda son derece titizlikle çalıştık. Yapılarımızda perde-çerçeve taşıyıcı sistemlerin dışında C40 sınıfı beton ve B420C sınıfı betonarme çelik malzemeler kullanarak, en yüksek güvenlik standartlarını sağladık. Tüm yönetmeliklere uygun olan projemizin depreme dayanıklılığı, ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan kontrollerle de onaylandı ve sertikalandırıldı” diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, 23 Ekim itibarıyla Merkez Bankasının brüt döviz rezervleri, 3 milyar 103 milyon dolarlık düşüşle 59 milyar 45 milyon dolara geriledi. Söz konusu rezervler, 16 Ekim haftasında 62 milya
TÜİK, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini 3 Kasım Salı günü saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak rakamlar, fiyat artışlarının seyrine ilişkin önemli göstergeler sunarken kiracıların kasım ayında
İLKHA muhabirine konuşan giyim ve ayakkabı esnafı, kış sezonuna yönelik hazırlıklarını, ürün çeşitlerini, fiyat değişimlerini ve sezon beklentilerini değerlendirdi. Giyim esnafı, mont, kaban, kazak ve kışlık pantolon gibi ürünleri erkenden müşterilerin hi
Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yeni artış dalgası, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. ÖTV kaynaklı düzenleme doğrultusunda benzinin litre fiyatına 4 lira 15 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 60 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın a
Bakanlıktan yapılan açıklamada, dış ticaret işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, gümrük mevzuatına uygunluğun sağlanması ve dürüst ticaret yapan firmaların haklarının korunması amacıyla kontrollerin sürdürüldüğü belirtildi. Ticaret Araştırmala
Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekim ayında kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 208 firmada 10 bin 360 ürün kontrol edildi. Haksız fiyat artışları da denetl
Dolar kuru, 30 Ekim Cuma günü 50 lira sınırına yakın seyrini sürdürdü. Güne 49,8834 liradan başlayan dolar, işlemler sırasında 49,9540 liraya kadar yükseldi. Kur, sabah saatlerinde 49,9472 lira seviyesinden alıcı buldu. Küresel piyasalarda dolar endeksi g
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Ekim 2026 döneminde yürütülen denetim çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Aylık denetim raporuna göre, kent genelinde risk esaslı 1136 gıda
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
05Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
06Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
07Lastiği patlayan araç üst geçidin ayağına çarpı: 2 ölü, 2 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor