Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:28 Yaşlı kadın tırın altında kalarak can verdi... Feci kaza kamerada01:22 İskenderun Körfezi’nde şimşeklerin dansı geceyi aydınlattı00:31 Motosikletli tilkiye çarpıp devrildi, diğer araçlar da zincirleme kazaya ka...00:21 Ayrılık sonrası Tuncay Şanlı’dan ilk açıklama00:18 Genç kızlar gelinlik giyip 9/8 müziklerle Hıdırellez’i kutladı23:50 TBMM Başkan Kurtulmuş: “Kadına karşı şiddetin önlenmesinde Türkiye olarak s...23:34 Durakta oturan kadının telefonunu çalan kapkaççı yakalandı23:28 Hamas’ın ateşkesi kabul etmesi Gazze’de sevinçle karşılandı23:26 TBMM Başkanı Kurtulmuş: "(Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı ‘soykırım’ davas...23:15 Sergen Yalçın sezon sonunda Antalyaspor’dan ayrılacağını açıkladı23:15 Bursa’da çıkan yangında 3 ev kullanılamaz hale geldi23:14 Ali Çamdalı: “Fenerbahçe’ye karşı çok değerli bir puan aldık”23:13 İsmail Kartal: “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız”23:11 İsrail, Refah’ın doğusuna saldırı başlattı23:10 Enkazdan sağ çıkan Hediye hayırseverlerin desteğiyle dünyaevine girdi23:03 Zeytinburnu’nda trafik kazası: 1 yaralı23:01 631. Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri nefes kes...23:00 İbrahim Üzülmez: "Son 3 haftada karakterimizi göstererek alkışlanmak istiyo...22:50 İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinin doğusuna hava saldırısı ba...22:49 Samsunspor’dan gözaltına alınan taraftarları için açıklama
Türkiye 23 Ağustos 2017 - 14:38 Yorum: 0

Torbalı’da 41 işçiye bayram müjdesi

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bir önceki belediye yönetimince kadroya alındıkları için aynı statüde çalıştırılması mümkün olmayan...

Torbalı’da 41 işçiye bayram müjdesi

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bir önceki belediye yönetimince kadroya alındıkları için aynı statüde çalıştırılması mümkün olmayan ve açılan davayı da kaybeden 41 işçiyi taşeron üzerinden tekrar işe alma kararı aldı.

Torbalı Belediyesinde, bir önceki belediyede kadroya alındıkları için aynı statüde çalıştırılması mümkün olmayan ve açılan davayı da kaybeden 41 işçiye, Torbalı Belediye Başkanı Belediye Başkanı Görmez'den müjde geldi. Başkan Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'de bir işçinin kadrolu olarak işe alınmasının belli usül ve mevzuatının bulunduğunu, sürecin tamamen yasal biçimde ve ilgili kamu kurumlarının onayına bağlı olarak geliştiğini belirtti. Görmez, "Geçtiğimiz yıl İŞ-KUR'a verdiğimiz beyanname ile bu usulsüzlük ortaya çıktı. Bunun üzerine bu durumu düzeltmek için her yolu denedik. Gerekli hukuki zemini sağlamak için elimizden geleni yaptık. Daha sonra işçilerimizle üç ayrı toplantı yaparak kendilerine üç yol önerdik. İsteyen haklarını alıp işten ayrıldı, isteyen taşeron kadrosunda aynı haklarla çalışmaya devam etti, 41 kardeşimiz de mahkeme yolunu seçti. O zaman da söylemiştik, bir tek işçimiz mahkemeyi kazanırsa diğerlerine emsal gösterip hepsini işe geri alacaktık; ancak mahkeme işçilerin bu talebini haksız buldu, yapılan usulsüzlüğü de tescillemiş oldu. Bu kardeşlerimiz 14 ay boyunca işsiz kaldılar, aynı şekilde belediyemiz de 14 ay zorluklar çekti, hizmet kaybımız oldu. Mübarek Kurban Bayramı yaklaşıyor. İşçi kardeşlerime tekrar işe geri dönme müjdesi vermek istedim. Dileyen taşeron üzerinden tekrar belediyemizde işe başlayabilecek. Başkanlığa geldiğimizde söylediğim gibi adalet ve merhametten asla şaşmayacağız, sözüm gereğini yerine getiriyorum. İşçiler mahkemeyi kaybetti gerekçesinin arkasında saklanmayacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber