Trendyol, Azerbaycan'ın önde gelen holdinglerinden Bakü merkezli PASHA Holding ile Azerbaycan pazarı için ortaklık anlaşması imzaladı.
Trendyol, Azerbaycan'ın önde gelen holdinglerinden Bakü merkezli PASHA Holding ile Azerbaycan pazarı için ortaklık anlaşması imzaladı. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla düzenlenen törende anlaşma, Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve Pasha Holding CEO'su Jalal A. Gasimov tarafından imzalandı. Anlaşma kapsamında, Trendyol ve PASHA Holding Azerbaycan'da ortak e-ticaret faaliyetleri gösterecek şirket kuracak.
Dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, Azerbaycan pazarına giriyor. Kafkasya bölgesinin en büyük holdinglerinden Bakü merkezli PASHA Holding ile Azerbaycan pazarı için ortaklık anlaşması imzalayan Trendyol, global büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım daha atıyor. Trendyol ile PASHA Holding arasında imzalanan anlaşma ile Azerbaycan pazarında e-ticaret sektöründe faaliyet gösterecek ortak bir şirket kurulacak.
İki ülkenin ticaret hacmi daha da artacak
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te gerçekleştirilen imza töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türk markalarının e-ticarette Türkiye'de yakaladıkları ivmeyi yurtdışına taşımak istediklerini kaydeden Bakan Varank, "Bundan önce Trendyol'un Berlin ofisinin açılışına gitmiştim. İşte bugün de ikinci adres olacak şekilde, Trendyol'u Azerbaycan'da görmeye başlayacağız. Hali hazırda Trendyol Azerbaycan'da en fazla kullanılan markalardan bir tanesi ama artık yoluna Azerbaycan'ın da markası olarak devam edecek. İki ülke arasındaki ticaret hacmi önümüzdeki dönemde daha da artmış olacak. Dünyada büyük bir rekabet var. Bu rekabeti ıskalamamamız lazım. Biz de inşallah burada Azerbaycan'la iş birliği ile Türkiye'nin bir markasını, Azerbaycan ve Türkiye'nin ortak markasını, dünyaya farklı bir açıdan daha tanıtmış olacağız" dedi.
"Stratejik ortaklığın oluşturacağı sinerji Azerbaycan e-ticaret ekosistemini geliştirecek"
İmza töreninde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, "PASHA Holding ile stratejik ortaklığımızın ilk adımını attık. 3 Mayıs itibarıyla Azerbaycan sitemiz kullanıma açılacak. Altyapı çalışmalarımızı tamamladığımızda da Azerbaycan'daki faaliyetlerimize tam olarak başlamış olacağız.
Geçtiğimiz yıl yurtdışından Trendyol'a verilen siparişlere baktığımızda ilk sırada Azerbaycan yer alıyor. Bunun yanında mobil veri analiz platformu App Annie'ye göre, 2022 yılında Azerbaycan'da en çok indirilen uygulama Trendyol oldu. PASHA Holding'in Azerbaycan pazarındaki deneyimleri ile Trendyol'un teknoloji, lojistik ve üretim yetkinliklerinin oluşturacağı sinerji, Azerbaycan e-ticaret ekosisteminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak. Bu anlamda kurulan stratejik ortaklığın başarısına ve kardeş ülke Azerbaycan'a pozitif etkisine yürekten inanıyoruz" dedi.
Trendyol'un uluslararası pazarlara açılmasının, gelecek vizyonundaki önceliklerinden biri olduğunu vurgulayan Çetin şöyle devam etti: "Bu girişim, sınır ötesi ticareti kolaylaştırması ve bölgedeki ekonomik büyümeye katkı sunmasıyla da Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iş birliğine dayalı ilişkileri de güçlendirecek. Bu iş birliği, birbirini tamamlayan yetkinliklere sahip iki ülkeyi karşılıklı fayda sağlayacak bir ortaklık için bir araya getiriyor."
"Yeni fırsatları takip edeceğiz"
PASHA Holding CEO'su Jalal Gasimov ise, şu değerlendirmelerde bulundu: "Sağladığı kolaylık, geniş ürün seçeneği ve rekabetçi fiyatları nedeniyle Azerbaycan'da e-ticarete olan ilgi artmış durumda. Bu anlaşma, daha geniş ürün seçeneklerine avantajlı fiyatlarda erişim kolaylığı sağlarken; PASHA ekosistemine dahil olanlar başta olmak üzere Azerbaycanlı şirketlerin finansal ürün ve hizmetlerini de sunacak. Böylece, genel finansal sağlığı iyileştirirken, müşteri deneyimini de geliştirecek. Bu girişim, teknoloji transferini kolaylaştırmasının yanı sıra lojistik ekosistemini geliştirerek hızlı market ve yemek gibi farklı alanlara değer katacak; yeni iş olanakları oluşturacak. E-ticaret kültürünü teşvik edecek, KOBİ'lerin online satış yapmasına imkan sağlayacak ve kayıt dışı ekonomiyi azaltacak. Böylece, bu girişimin ülkedeki yabancı yatırımı da artırmasını bekliyoruz."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ticaret Bakanlığı, fındık üretimi ve ticaretinin yoğun olarak gerçekleştirildiği Ordu ve Giresun'daki ticaret borsalarında piyasa işleyişinin incelenmesi amacıyla müfettiş görevlendirdi. Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, fındık piyasasındak
Türkiye’nin ağustos ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 artarak 23,5 milyar dolara yükseldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre ağustos ayında en fazla ihracat yapan il 8,8 milyar dolarla İstanbul oldu. İstanbul’u 1,71 mily
Bakan Kurum, Paris'te AFD Başkanı ve CEO'su Christophe Lecourtier ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ölçeğinde yaklaşık 600 milyon avroluk yeni bir finansman paketi üzerinde çalışıldığını belirtti. Kurum "Yeni bir finansm
Bakan Kurum'un açıklamasına göre, TOKİ'ye olan borcunun tamamını peşin kapatmak isteyen hak sahiplerine yüzde 25 indirim uygulanacak. Borcunun tamamını kapatmak istemeyen hak sahipleri ise borç bakiyesinin en az yüzde 25'ini ödemeleri şartıyla yüzde 25 in
Dün 106,02 dolara kadar yükselen Brent petrolün vadeli varili, günü 104,82 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.25 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,7 azalarak 102,99 dolara geriledi. Aynı saatlerde Batı Teksas tür
Akaryakıt fiyatlarında Brent petroldeki hareketlilik kaynaklı değişiklik bekleniyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, motorinin litre fiyatında yarından itibaren 4,09 liralık indirim yapılması bekleniyor. Motorinin litre fiyatı, son zamların
Döviz piyasasında 18 Eylül Cuma günü sabah saatlerinde yatay ve sınırlı hareketlilik öne çıkıyor. Dolar/TL 48,69-48,71 lira, euro/TL ise 55,85 lira seviyelerinde işlem görüyor. Piyasalarda ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararının ardından doların kürese
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan peynir satıcıları ve vatandaşlar, peynir fiyatlarındaki değişim ile vatandaşların alım gücüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peynir satıcısı Recep Yanaç, sezon başında 220-270 lira arasında satılan inek peynirinin ş
Doğanyol’da İntihar Girişimi: Genç Hayatını Kaybetti
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Witkoff ve Kushner ile bir araya geldi
03Rize'de 8 eğitim kurumunda eğitime bir gün ara verildi
04Macron: Gazze'deki manzara hepimiz için utanç verici
05Edirne'de aranan 2 hükümlü yakalandı
06Edirne'de bahis operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı
07Antalya'da 2 milyon 430 bin liralık ziynet eşyası çalan 4 şüpheli yakalandı
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor