Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart 2026 dönemine ilişkin konut ve iş yeri satış istatistiklerini yayımladı. Verilere göre Türkiye genelinde konut satışlarında hareketlilik sürerken, ipotekli satışlarda belirgin bir artış yaşandı. Mart ayında ilk el k
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart 2026 dönemine ilişkin konut ve iş yeri satış istatistiklerini yayımladı. Verilere göre Türkiye genelinde konut satışlarında hareketlilik sürerken, ipotekli satışlarda belirgin bir artış yaşandı.
Mart ayında ilk el konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 artarak 35 bin 725’e yükseldi. İkinci el konut satışları ise yüzde 3,6 düşüşle 77 bin 642 olarak kaydedildi. Toplam satışlar içinde ilk el konutların payı yüzde 31,5, ikinci el satışların payı ise yüzde 68,5 oldu.
İpotekli konut satışlarında ise dikkat çekici bir yükseliş görüldü. Mart ayında ipotekli satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35,9 artarak 25 bin 978’e ulaştı. Bu satışların toplam içindeki payı yüzde 22,9 olarak hesaplandı. Diğer satış türlerinde ise yüzde 9,6 oranında düşüş yaşandı.
Arındırılmış verilere göre konut satışlarında genel bir gerileme eğilimi de dikkat çekti. Takvim etkisinden arındırılmış verilerde ilk el satışlar yüzde 1,8, ikinci el satışlar ise yüzde 6,2 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilerde de aylık bazda düşüş görüldü.
Yabancılara yapılan konut satışları da düşüş eğilimini sürdürdü. Mart ayında yabancılara satışlar yüzde 20 azalarak 1353 seviyesine geriledi. Yabancıların toplam satışlar içindeki payı yüzde 1,2 olarak gerçekleşti. Ocak-Mart döneminde ise yabancılara konut satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,9 azaldı.
Ülke bazında yabancılara yapılan satışlarda Rusya Federasyonu 229 konut ile ilk sırada yer alırken, İran 130 konut ve Almanya 84 konut ile takip etti.
İş yeri satışlarında ise konut piyasasına benzer bir tablo oluştu. İlk el iş yeri satışları yüzde 5,4 azalarak 3 bin 787’ye, ikinci el iş yeri satışları ise yüzde 12,3 düşüşle 9 bin 712’ye geriledi. Buna karşılık ipotekli iş yeri satışları yüzde 60,1 artışla 698’e yükseldi. Diğer iş yeri satışları ise yüzde 12,6 azalışla 12 bin 801 olarak kaydedildi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Banga Heq Dergisi'nin tertip ettiği anma programı, akademisyenleri, âlimleri, kanaat önderlerini, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ve çok sayıda vatandaşı bir araya getirdi. Cizre’nin tarihi ilim merkezlerinden Kırmızı Medrese’ni
Söz konusu videoda yer alan şahıs ve videoyu sosyal medyada paylaşanlar hakkında dahi bir işlem yapılmazken yalnızca "Atatürkçü Düşünce Derneği düşünedursun, kick boxcular çalışıyor" ifadelerini kullandığı için mahkemelik olup ceza aldı. Niyet okuma ile
Kahramanmaraş’ta 2010 yılında boş arazide cesedi bulunan kız bebeğin ölümüne ilişkin 16 yıllık faili meçhul dosya yeniden açıldı. Polis ekiplerinin 8 bin 369 kişiyi inceleyerek yürüttüğü soruşturmada, bebeğin annesi tarafından doğumdan hemen sonra boş ara
İran Meclisi üyeleri, yabancı istihbarat teşkilatlarının, devletlerin ve kuruluşların etkisine karşı koymaya ilişkin yasa tasarısına bir değişiklik onayladı. Değişiklik, İstihbarat Bakanlığı ve İslam Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Servisi'ni, yasa k
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 9 Aralık 2010 tarihinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde boş bir arazide bulunan bebeğin ölümüne ilişkin dosya, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yeniden ele alındı. Kahramanmaraş İl E
Mardin’in Nusaybin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 4’ü çocuk 6 kişinin cenazeleri, kırsal Topaç Mahallesi’nde toprağa verildi. Kaza, dün öğleden sonra Nusaybin-Cizre yolu üzerindeki kırsal Tepealtı Mahallesi mevkisinde meydana ge
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye genelindeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) 20 Ekim’de 8 bin 235 mamografi çekilerek günlük tarama sayısında tüm zamanların rekorunun kırıldığını açıkladı. Bakan Memişoğlu, 40-69 yaş aralı
Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar sonucunda iki aracı durdurarak arama yaptı. Uyuşturucu madde taşıdığı değerlendirilen araçlarda gerçekleştirilen arama
"Melayê Cizîrî" paneli katılımcıları: "Bu tür programlar ilim ve irfanımıza yeniden dönmemiz açısından çok önemli"
2026-KPSS Ortaöğretim bugün yapılacak
03Axios: Washington, Orta Doğu planı için Netanyahu sonrasını düşünüyor
04(GÜNCELLENDİ) Malatya’da İnşaattan Düşen 66 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti
05Malatya’da Anne Kız Aynı Okulda KPSS Heyecanı Yaşadı
06Başkan Er: “Kitap Fuarı Malatya’nın Yeniden Ayağa Kalkışının Bir Parçası”
07Alimler, Melayê Cizîrî’nin ilminin ve edebî mirasının gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor