MENÜ

Tüpraş Ventures, yeşil hidrojen alanında yurt dışı girişim yatırımları ile büyüyor

Tüpraş’ın girişim sermayesi şirketi Tüpraş Ventures, yeşil hidrojen alanında ABD-Kaliforniya merkezli Verdagy ve Kanada-Vancouver merkezli Ionomr şirketlerine yatırım gerçekleştirdi.Stratejik Dönüşüm Planı kapsamında, geleceğin en...

Yayınlanma: 04 Ekim 2024 10:21 Güncelleme: 28 Ağustos 2025 04:52
Tüpraş Ventures, yeşil hidrojen alanında yurt dışı girişim yatırımları ile büyüyor

Tüpraş’ın girişim sermayesi şirketi Tüpraş Ventures, yeşil hidrojen alanında ABD-Kaliforniya merkezli Verdagy ve Kanada-Vancouver merkezli Ionomr şirketlerine yatırım gerçekleştirdi.

Stratejik Dönüşüm Planı kapsamında, geleceğin enerjisini üretmek ve 2050’de karbon nötr enerji şirketi olmak hedefiyle ilerleyen Tüpraş; enerji dönüşümünde belirleyici olacak teknoloji girişim şirketlerine yatırım yapmak, stratejik iş birlikleri oluşturmak ve ekosistemi geliştirmek amacıyla kurduğu Tüpraş Ventures şirketi aracılığıyla odak iş alanlarında yatırımlarına devam ediyor.

Tüpraş’ın girişim sermayesi şirketi Tüpraş Ventures, yeşil hidrojen alanında faaliyet gösteren başarılı girişimlere yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, geçen yıl içerisinde tamamlanan Verdagy yatırımından sonra Ionomr şirketine de yatırım gerçekleştirdi.

Yeşil hidrojen üretimi için ileri teknolojiler
Verilen bilgiye göre, yeşil hidrojen üretiminde, yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik yardımıyla su, elektrolizör vasıtasıyla ayrıştırılıyor. Böylece karbon emisyonuna yol açmayacak şekilde hidrojen elde ediliyor.
Elektrolizör teknolojileri alanında faaliyet gösteren Verdagy, alanında en yüksek akım yoğunluğuna erişmesi, patentli hücre ve membran mimarileri sunması ile öne çıkıyor. Laboratuvar ve pilot aşamalarının ardından 2 MW’lık elektrolizör tesisi ile hızlı ölçeklenme göstermeyi başaran şirket, 20 MW kapasiteye sahip modülleri satışa sunmaya hazırlanıyor.
Yeşil hidrojen üreten elektrolizörlerin en önemli parçalarından biri de kullandıkları membranlar. Uzun ömürlü, yenilikçi membran ve polimer teknolojileri geliştiricisi Ionomr, hem elektrolizör hem de yakıt pili sektörüne yönelik ürünler geliştiriyor. Geri dönüştürülebilir nitelikteki bu ürünler; gösterdikleri yüksek iyonik iletkenlik ve zorlu koşullar altında kararlılık ve dayanıklık ile sistemlerin verimliliğini artırıyor.

“Geleceğin yeni iş kollarına yatırımlarımızla, en verimli ve yenilikçi teknolojilerin erken uygulayıcısı olmayı amaçlıyoruz”
Konu hakkında değerlendirmede bulunan İnovasyondan Sorumlu Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Levent Zağra, “Şirket olarak yaklaşık üç yıl öncesinde açıkladığımız Stratejik Dönüşüm Planımız doğrultusunda karbon emisyonu olmayan enerji teknolojilerine odaklandık. Sürdürülebilir rafinajın yanı sıra, odak iş alanlarımız olan biyoyakıtlar, sıfır karbonlu elektrik ve yeşil hidrojen alanında faaliyetlerimizi ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Girişim şirketimiz Tüpraş Ventures ile geleceğin yeni iş kollarına yatırım yapıyoruz. Farklı hidrojen elektrolizörleri ve sıfır karbonlu elektrik kullanarak üretilecek hidrojen, karbon nötr hedeflerimize ulaşmamızda önemli araçlardan biri olacak. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Verdagy yatırımı ve bu yılki Ionomr yatırımımızın da gösterdiği gibi, en verimli ve yenilikçi teknolojilerin erken uygulayıcısı olmak amacındayız. Hidrojen alanında faaliyet gösteren dünyadaki tüm girişimleri çok uzun süredir takip ediyoruz. Yeşil hidrojen üretiminde kullanılan yenilikçi elektroliz mimarilerinin hızla ölçeklenip, operasyonlarımızda başarıyla kullanılabilme potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Bu alanda, Verdagy ve Ionomr girişimlerinin yatırımcısı olmaktan ve yatırım turuna katılan uluslararası yatırımcılar arasında yer almaktan çok mutluyuz” dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verileri, aylık enflasyonun yüzde 1,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 29,73 olduğunu ortaya koydu. Fiyat hareketlerinin ürün bazındaki dağılımında ise eğitim kalemlerindeki artı

Eylül enflasyonu açıklandı

Eylül enflasyonu açıklandı

TÜİK'in verilerine göre enflasyon eylül'de aylık bazda yüzde 1,84 oldu, yıllık bazda ise yüzde 29,73 kayıtlara geçti. TÜFE'deki değişim 2026 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 24,32 artış, bir

Dolar güçleniyor, euro geriliyor

Dolar güçleniyor, euro geriliyor

Döviz piyasalarında yeni haftanın ilk işlem gününde doların güçlü görünümü öne çıkıyor. ABD'den gelen zayıf istihdam verilerine rağmen dolar endeksi 102 seviyesinin üzerinde tutunurken, euro Fransa'daki siyasi belirsizliklerin de etkisiyle dolar karşısınd

Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanacak

Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanacak

Eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri bugün açıklanacak. TÜİK'in takvimine göre eylül enflasyonu saat 10.00'da kamuoyuna duyurulacak. Ağustos ayında TÜFE aylık yüzde 1,84 artarken yıllık enflasyon yüzde 31,51 olarak gerçekleşmişti. TÜ

İklim şokları gıda fiyatlarını artırıyor

İklim şokları gıda fiyatlarını artırıyor

İklim değişikliğinin etkileri tarım alanlarında hissedilirken, aşırı sıcaklar, kuraklık ve seller nedeniyle yaşanan üretim kayıpları gıda fiyatlarını da yukarı çekiyor. Tarladan sofraya uzanan süreçte üretimdeki düşüşün yanı sıra enerji ve taşıma maliyet

BDDK’dan cep telefonu kredileri ve kart limitlerinde yeni düzenleme 

BDDK’dan cep telefonu kredileri ve kart limitlerinde yeni düzenleme 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), finansal istikrarı desteklemek amacıyla cep telefonu kredilerindeki vade sınırlarını yeniden düzenlerken, kredi kartlarında dönem borcunun yüzde 40’ının asgari olarak ödenmesini zorunlu kılan limit eşiğini

UEB İl Başkanı Çiftçi: Diplomalı işsizler yetiştireceğimize, aranan meslek sahibi bireyler yetiştirmeliyiz

UEB İl Başkanı Çiftçi: Diplomalı işsizler yetiştireceğimize, aranan meslek sahibi bireyler yetiştirmeliyiz

Uluslararası Esnaf Birliği (UEB) Batman İl Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Türkiye'de sanayi alanlarında yaşanan ara eleman ihtiyacına, meslek liselerine yönelik toplumsal ön yargılara ve mesleki eğitim alan gençlerin istihdam imkanlarına ilişkin İLKHA muha

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3