Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
18:31 Turnuvada dereceye girenlere kupaları verildi18:29 Balıkesir’de gençler Ata Emre Akman için toplandı18:26 Yıldız, “Gazze’deki trajedinin tek sorumluları hesap verecek”18:25 Alanya’da belediyeden turiste fahiş fiyattan satış yapan işletmeye ceza18:23 “Dur” ihtarına uymadı, kaçarken otomobilden uyuşturucuları attı18:22 Moskova’daki terör saldırısının 4 failinin tutukluluk süresi uzatıldı18:21 Beşiktaş’ta bir kişi çalıştığı işletmede silahla başından vurulmuş halde öl...18:19 Samsun’da 76 bin 520 adet makaron ve 53,5 kilo tütün ele geçirildi18:18 Bakan Şimşek: “2023 Ağustos ayından itibaren Merkez Bankası brüt rezervi 13...18:17 Beton direğe çarpan araç hurdaya döndü: 1 ölü, 1 yaralı18:09 TBMM’de DEM’liler ’6-8 Ekim olayları’ kararlarını protesto etti18:07 Çocuk parkında bıçaklı kavga: 2 yaralı18:07 Kırıkkale’de 9 yıl 11 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü cezaevine teslim ed...18:04 Vali Çelik, gençlerle birlikte bisiklet sürdü18:04 Başkan Bakkalcıoğlu, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen hayır çarşısın...18:03 Bakan Şimşek: "Merkez Bankası brüt rezervi 134,4 milyar dolara ulaşırken, s...18:01 Gazipaşa’da rüşvet operasyonu: 2 gözaltı18:00 ’Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Oyunlar Şenliği’nde renkli görüntüler olu...17:58 Ordu’da FETÖ/PDY operasyonu: 19 gözaltı17:57 Üniversite öğrencilerine ’Temel Afet Bilinci Eğitimi’ verildi
Kültür 29 Nisan 2024 - 15:13 Yorum: 0

Turan Film Festivali İzmir’de başlıyor

Uluslararası Turan Film Festivali; Ege Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Türk dünyası sinemasını bi...

Turan Film Festivali İzmir’de başlıyor

Uluslararası Turan Film Festivali; Ege Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Türk dünyası sinemasını bir araya getiren festival, 2-3 Mayıs tarihlerinde İzmir’de sinema tutkunlarını buluşturacak.
Festival kapsamında Türk dünyası sinemasının örnekleri izleyicilerle buluşacak. Yarışma ve gösterim bölümlerinin yanı sıra atölye çalışmaları, panel ve söyleşiler gibi etkinliklerle sinemaseverler, yapımcılar, yönetmenler ve sanatçılar bir araya gelecek, deneyimlerini paylaşacak.
Festivalle ilgili bilgiler veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Festival kapsamında uluslararası film yarışması, söyleşiler, fotoğraf sergileri, gösterim seçkisi, resim sergisi, konserler ve dans gösterisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Festivale 77 ülkeden bin 55 başvuru yapıldı. Türkiye’den 158, Azerbaycan’dan 47, Kırgızistan’dan 31, Kazakistan’dan 21, Özbekistan’dan 15 ve Türkmenistan’dan 10 film katılım gösterdi. Yapılan tüm başvurular, alanlarında duayen jüri üyelerinden oluşan seçili kurullar tarafından incelendikten sonra dereceye girenler belirlendi. Dereceye giren eserlerin yanı sıra 13 özel kategoride de ödüller verilecek” dedi.
Etkinliğin ilk gününde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda açılış töreni, kısa film seçkisi ve film gösterimi yapılacak. İkinci günde ise yine İletişim Fakültesi’nde kısa film seçkileri olacak. Etkinliğin ödül töreni 3 Mayıs Cuma günü Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) saat 19.00’da yapılacak.
Ege Üniversitesinin başvurusu üzerine Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “Uluslararası Turan Film Festivali” ismi ile patent altına alınan festival, “Kızılelma” teması ile gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber