Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Kasım 2022 - 11:28 Yorum: 0

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan’dan 4B’li öğretmenlerin kadroya alınması talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Tüm milletvekillerimize çağrımızdır; sözleşmelilerle ilgili teklif TBMM'ye geldiğinde 4B'li meslektaşlarımızın...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan’dan 4B’li öğretmenlerin kadroya alınması talebi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Tüm milletvekillerimize çağrımızdır; sözleşmelilerle ilgili teklif TBMM'ye geldiğinde 4B'li meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi ve hükümetin 2018'de verdiği sözün gereği olarak teşvik uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasında sözleşmeli personele kadro müjdelemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan, beklentinin tüm sözleşmelilerin kadroya alınarak aynı statüde çalıştırılmasının sağlanması olduğunu söyledi. Ayrıca, hükümetin 2018'de dile getirdiği teşvik uygulamasını bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Geylan, şunları kaydetti:

"Yapılan açıklama, sözleşmeli öğretmenlerimizi tatmin etmemiştir. Beklenti, tüm sözleşmelileri kadroya geçirerek öğretmenlerimizin tamamının aynı statüde çalıştırılmasının sağlanmasıydı. Nitekim AK Parti hükümeti, 23 Ekim 2018'de açıkladığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ile eğitim kamuoyuna, "Elverişsiz koşulların hakim olduğu bölgelerde görev yapan öğretmenlere teşvik uygulaması getireceğiz" sözünü vermişti. Bu vaat, mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret arasında değişen miktarlarda zorunlu hizmet tazminatı ödenmesini yıllardır talep eden sendikamızca da olumlu karşılanmıştı. Çünkü bu gerçekleştirildiğinde, belli bölgelerde öğretmen istikrarını sağlamak için çakılı sözleşmeli istihdama gerek kalmayacaktır. Tüm milletvekillerimize çağrımızdır, sözleşmelilerle ilgili teklif TBMM'ye geldiğinde 4B'li meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi ve hükümetin 2018'de verdiği sözün gereği olarak teşvik uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesidir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber