Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Mayıs 2024 - 16:06 Yorum: 0

Türk Mutfağı Haftası’nda coğrafi işaretli Antalya piyazı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile üçüncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Antalya Olgunlaşma Enstitüsünde "Antalya Piyazı Yapım Etkinliği" düzenlendi.21-27 Mayıs tarihlerinde 3’üncüsü kut...

Türk Mutfağı Haftası’nda coğrafi işaretli Antalya piyazı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile üçüncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Antalya Olgunlaşma Enstitüsünde "Antalya Piyazı Yapım Etkinliği" düzenlendi.
21-27 Mayıs tarihlerinde 3’üncüsü kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nda, Akdeniz’in sağlıklı ürünlerini Torosların geleneksel tatlarıyla buluşturan Antalya mutfağı da yerini alıyor. Türk mutfağının tanıtılması ve dünya sıralamasında hak ettiği yeri alması amacıyla; 2022 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu yıl da yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen çeşitli etkinliklere sahne oluyor. “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız” ana temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, yurt dışındaki dış temsilciliklerde, tarih, kültür ve doğanın bir buluşması olan Ege lezzetleri, yurt içinde ise 81 ilin coğrafi işaretli ürünleriyle hazırlanan özgün lezzetler tanıtılıyor.
Hafta boyunca, şehir mutfağına özgü lezzetlerin yapılacağı ve bir dizi etkinliğin gerçekleştirileceği Antalya’da ilk olarak Antalya Olgunlaşma Enstitüsünce hazırlanan coğrafi işaretli Antalya piyazı tanıtıldı. Olgunlaşma Enstitüsünde görev yapan çalışanlar, öncesinde hazırladıkları malzemelerle Antalya’nın coğrafi işaretli piyazının nasıl yapıldığını anlatarak piyaz sunumunda bulundu.
Programda konuşan Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Şube Müdürü Selma Yörür, Türk Mutfağı Haftası’nın önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:
"Bugün burada Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya’mızın coğrafi işareti ürünlerinden birisi olan piyaz yapımını gerçekleştiriyoruz. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde 21 ve 27 Mayıs tarihleri arasında hem ülkemize hem de yurt dışında kutlanmakta olan bir etkinliğimiz. Binlerce yıllık, mutfak kültürümüzün yaşatılması ve geleneklerimizin korunması açısından, bu etkinliği oldukça önemli görüyoruz. Burada da şehrimizin coğrafi ürünlerinin tespitinde ve yaşatılmasında en önemli paydaşlarımızdan birisi olan Antalya Olgunlaşma Enstitüsü ile Antalya piyazı atölyesini gerçekleştiriyoruz."
Türk Mutfağı Haftası kapsamında Antalya’da gerçekleştirilecek etkinlikler, hafta boyunca devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu