Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 27 Şubat 2022 - 18:13 Yorum: 0

Türk tırcılar, Ukrayna’da mahsur kaldı: “Açlıktan birbirimizi yiyeceğiz”

Ukrayna'da mahsur kalan yaklaşık 100 Türk tır şoförü, uzanacak yardım elini bekliyor.

Türk tırcılar, Ukrayna’da mahsur kaldı: “Açlıktan birbirimizi yiyeceğiz”

Ukrayna'da mahsur kalan yaklaşık 100 Türk tır şoförü, uzanacak yardım elini bekliyor. Yiyeceklerin azaldığını ve herhangi bir yerden yardım alamadıklarını belirten tır şoförü Murat Dikmen, "Bizim burada birkaç günlük yiyecek ekmeğimiz kaldı. Açlıktan birbirimizi yiyeceğiz. 100 taneye yakın tır var, korkudan şoförler aşağı inemiyor" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya 3 gün önce başlattığı operasyon devam ediyor. Odessa'nın Licoski Vinissa Limanı'nda mahsur kalan yaklaşık 100 Türk tır şoförü ise kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Yaklaşık 5 gündür limanda mahsur kaldıklarını belirten şoförlerin ise yiyecekleri gün geçtikçe azalıyor. Türkiye'ye biran önce dönmek istediklerini belirten şoförler çoğu kez korkudan tırlardan bile dışarı çıkamıyor. Ailelerin onları çok merak ettiklerini söyleyen şoförler, gelecek yardım ya da izleyecekleri yol için bir bilgi istiyor.

"Bizi buradan kurtarın"

Bir an önce Türkiye'ye dönmek istediğini belirten şoför Kadir Kaçan, "Biz Türk tırcıları olarak Ukrayna'da mahsur kaldık. 5 gündür buradayız. Yiyecek içecek sıkıntısı çekiyoruz. Bizimle ilgilenen kimse yok. Denizden, havadan, karadan gelemiyoruz. Burada mahsur kaldık. 5 gün öncesine kadar markete gidebiliyorduk ama halk da silahlandı. Yağmalamalar başladı. Marketlere çıkamaz olduk. Durumumuz gerçekten zor. Bize birileri ulaşsın. Ölelim mi burada? Yapacak hiçbir şeyimiz yok. Bizim geldiğimiz gemi 5 gün oldu hala burada. Gemide geri gelemiyor. Bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok. Bizi buradan kurtarın, ülkemize dönmek istiyoruz" diye konuştu.

"Birkaç günlük yiyecek ekmeğimiz kaldı"

Yiyeceklerinin kısa süre içerisinde biteceğini söyleyen tır şoförü Murat Dikmen, "Bizim burada birkaç günlük yiyecek ekmeğimiz kaldı. Açlıktan birbirimizi yiyeceğiz. 100 taneye yakın tır var, korkudan şoförler aşağı inemiyor. 3 tane Türkiye'ye çalışan gemi var burada. Hiç kimse bize bir bilgi vermiyor. Burada biz reziliz. Bizim ailemiz var. Herkes meraktan ölecek. Bize yardım edin. Evraklarımızı vermiyorlar, bizi buradan dışarı çıkarmıyorlar. En azından bize bir bilgi verin" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber