MENÜ

Turkcell, ’Geleceği Yazan Kadınlar’ projesinin yeni bölümünü hayata geçiriyor

Turkcell, 11 yıldır sürdürdüğü “Geleceği Yazanlar” Programı kapsamında yer alan “Geleceği Yazan Kadınlar” projesinin yeni bölümünü hayata geçiriyor. Bu yıl ilk kez gerçekleşecek “Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ” projesi ile kadınların ya...

Yayınlanma: 19 Kasım 2024 07:58 Güncelleme: 10 Eylül 2025 02:13
Turkcell, ’Geleceği Yazan Kadınlar’ projesinin yeni bölümünü hayata geçiriyor

Turkcell, 11 yıldır sürdürdüğü “Geleceği Yazanlar” Programı kapsamında yer alan “Geleceği Yazan Kadınlar” projesinin yeni bölümünü hayata geçiriyor. Bu yıl ilk kez gerçekleşecek “Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ” projesi ile kadınların yapay zekâ alanında daha fazla yer alması, yetkinliklerinin artırılması, dijital işgücündeki potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve kadın liderlerin yetişmesi hedefleniyor.

Turkcell, 11 yıldır sürdürdüğü "Geleceği Yazanlar” kapsamında yürütülen “Geleceği Yazan Kadınlar” projesinin yeni bölümü olan “Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ” programını hayata geçiriyor. Turkcell, şu ana dek “Geleceği Yazanlar” Programı ile 10 milyonu aşkın kişiye dokundu. Programın bu yıl ilki gerçekleşecek yeni ayağı olan “Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ” ile 15 bin kadına ulaşarak, onların yapay zekâ alanındaki yetkinliklerini artırmayı, yenilikçi proje fikirleri geliştirmelerini ve teknoloji sektöründe daha aktif rol almalarını desteklemeyi hedefliyor.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Türkiye’nin dijital dönüşümünün lokomotifi olarak, teknoloji hızla gelişirken, ülkemizi bu değişimde lider bir konuma getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 11 yıldır, geleceğin yazılımcılarını desteklediğimiz ‘Geleceği Yazanlar’ programımızın yeni ayağı olan ‘Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ’ projesini başlattık. Bu projemiz ile ülkemizde yapay zekâ alanında kadınların yer alabilmesine, nitelikli iş gücünün artırılmasına ve kadın liderlerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor, kadınların bu alandaki potansiyellerini gerçekleştirmelerine destek olmak üzere elimizi taşın altına koyuyoruz. Hem teknik hem de kişisel gelişimlerine odaklanmış kapsamlı bir eğitim sürecine girecek katılımcılarımıza başarılar diliyor, önemli fırsatlar sağlayabilmek açısından çok kıymetli bu proje için ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İlk üçe girecek projelere para ödülü
Turkcell ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (CBDDO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) ortaklığında yürütülecek ve kasım ayında hayata geçecek olan projeyle Turkcell, yapay zekâ alanında yetkin kadın liderlerin yetişmesine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Program, Türkiye’nin dört bir yanından kadınların katılımıyla, eğitimde kapsayıcılığın ve erişilebilirliğin artırılmasına da destek veriyor.
Bir yıl boyunca sürecek kapsamlı eğitimlerin ardından, katılımcılar 3’er kişilik ekiplerle üç ana kategori altında projelerini geliştirecek. Her kategoride yapılacak jüri değerlendirmesi sonucunda, birinci seçilen ekiplerin her birine 200 bin TL olmak üzere, toplamda 600 bin TL destek sağlanacak. Böylelikle projelerin hayata geçirilmesi mümkün olacak. Aynı zamanda patent alınabilir projelerin, patent alması da desteklenecek.

Yapay zekâda kapsamlı eğitim yolculuğu
“Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ” projesi, iki eğitim modülünden oluşacak. İlk modülde katılımcılara Python, Makine Öğrenmesi, Derin Öğrenme ve Veri Bilimi alanlarında kapsamlı eğitimler verilecek. Temel becerilerini geliştiren katılımcılar, ikinci modülde ise Doğal Dil İşleme, Görüntü İşleme ve İleri Seviye Makine Öğrenmesi konularında uzmanlık kazanarak kendi proje fikirlerini hayata geçirme fırsatını yakalayacak.

Tüm katılımcılar CBDDO tarafından sağlanacak seminerlere katılma şansı bulurken, iki eğitim modülünden oluşacak programın ilk modülünde sertifika almaya hak kazanan 100 katılımcı, CBDDO tarafından hayata geçirilen Dijital Genç Yapay Zekâ Ekosistemi’nde tematik eğitimler alabilecek.

Kişisel gelişim desteği
Proje ortaklarından CBDDO’nun hayata geçirdiği Dijital Genç Yapay Zekâ Ekosistemi kapsamında düzenlenecek sektör buluşmaları ile alanında uzman profesyonellerle bir araya gelerek sektör trendleri, kariyer fırsatları ve yenilikler hakkında bilgi edinecekleri bir platforma erişim sağlayacak katılımcılar, sektör profesyonelleri ve mentörlerle bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini geliştirecek.

TOBB ise TOBB Kadın Girişimciler Kurulu koordinasyonunda projenin illerde yaygınlaştırılmasına destek olacak, katılımcılara kişisel gelişim ve mentörlük desteği sunacak. Aynı zamanda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Yapay Zekâ Bölümü mezunları ve akademisyenleriyle düzenlenecek buluşmalar ile katılımcıların akademik ve profesyonel gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor. TOBB’a bağlı Oda/Borsalar iş birliğinde programdan mezun olan başarılı katılımcılar, bilgi ve tecrübelerini meslek liselerinde yeni nesillere aktarma fırsatı yakalayacak.

Turkcell, proje kapsamında kadınlara sunacağı teknik eğitimlerin yanı sıra kariyer yolculuklarında karşılaşabilecekleri çeşitli zorlukları aşmalarına yardımcı olacak kişisel gelişim ve mentörlük olanakları da sunacak. TRAI ortaklığıyla ise kişisel gelişim mentörlük desteği, alanında uzman eğitmenler tarafından verilen seminer ve eğitimler ile desteklenecek. Katılımcılar, temel proje yönetimi, sunum teknikleri, finansal okuryazarlık, networking ve CV hazırlama ile mülakat teknikleri gibi eğitimler de alacak.

Projenin sonunda, kadınların, Türkiye’nin yapay zekâ ekosisteminde daha fazla varlık göstererek ve liderlik pozisyonlarında yer alarak, bu alana değer katması, Türkiye’nin rekabet gücünü artırması amaçlanıyor.

Başvurular başladı
Proje hakkında detaylı bilgiye ve başvuru işlemlerine gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gelecegi-yazan-kadinlar adresinden ulaşılabiliyor.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91

 Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verileri, aylık enflasyonun yüzde 1,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 29,73 olduğunu ortaya koydu. Fiyat hareketlerinin ürün bazındaki dağılımında ise eğitim kalemlerindeki artı

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3