Türkiye’nin mali desteğiyle Arnavutluk’un güneyindeki Fier ilindeki Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi Arnavutluk halkına kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunmaya devam ederken açıldığı 2021 yılından bugüne 802 bin işlem yapıldı.
Türkiye’nin mali desteğiyle Arnavutluk’un güneyindeki Fier ilindeki Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi Arnavutluk halkına kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunmaya devam ederken açıldığı 2021 yılından bugüne 802 bin işlem yapıldı.
Türkiye’nin mali desteğiyle Arnavutluk’un güneyindeki Fier ilinde inşa edilen ve 2021 yılında hizmete sunulan Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi, Arnavutluk halkına kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Hastanenin bulunduğu Fier kentinin yanı sıra ülkenin çeşitli kentlerinden de tedavi olmak için hastaneye gelen yüzlerce kişi, Türkiye’den gelen 41 profesyonel personel ve 249 Arnavut personelin görev yaptığı Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi’nden duyduğu memnuniyeti ifade ediyor. Hastane Müdürü Rudina Degjoni, 150 yataklı kapasiteli hastanenin önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek Arnavutluk’un güneyine hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. Açıldığı 2021 yılından bugüne 802 bin işlem yapıldığına dikkat çeken Degjoni, “Bu harika rakamların altında Türk-Arnavut personelin yorulmadan çalışmasından kaynaklanıyor. Bu sayede vatandaşların güveni kazanılıyor” dedi. Hastanenin kapasitesinin ve hizmetin bugüne kadar yüzde 32 artış gösterdiğini kaydeden Degjoni, “Bu nedenle Arnavut halkı adına Türkiye’ye çok müteşekkiriz” dedi.
“Hastane ve personeli sayesinde hayata yeniden bağlandım”
Hastanede ameliyat olan Arnavut vatandaşı Agurr Atia pankreas şikayeti ile çok ağır olarak hastaneye geldiğini ve şuan iyi olduğunu söyledi. Harika bir hizmet ve personelle karşılaştığını belirten Atia, “Doktor Eno ve hastane benim için bir kahraman konumunda. Hastane ve personeli sayesinde hayata yeniden bağlandım” dedi.
Bulgaristan vatandaşı Kiça adlı hasta ise “Arnavutluk’a ilk gelişim. Bir kaza geçirdim ve burası harika bir hastane. Personel çok iyi ve doktor ise mükemmel” dedi.
İtalyan vatandaşı Armendo Abartolomeno ise İtalya’nın Verona şehrinden geldiğini ve bu hastanede ameliyat olduğunu dile getirerek, “Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi harika bir hastane. Personel çok iyi davranıyor ve çok profesyonel. Hekimler gerçekten çok yetenekli ve kendimi gerçekten çok iyi hissediyorum” ifadelerini kullandı.
İnşası 68 gün içinde tamamlanmıştı
Türkiye’nin desteği ile 2021 yılında inşa edilen Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi’nin inşası korona virüs salgını döneminde 68 gün içinde tamamlanmıştı.
150 yataklı kapasiteli olan hastane 500 bin Arnavut vatandaşına hizmet verirken, yaz aylarında turizm nedeniyle bir milyondan fazla insana hizmet veriyor. Son teknoloji cihazlarla danan hastanede görev yapan Türk personel hasta hizmetinin yanı sıra Arnavut personelin eğitiminde de büyük rol oynuyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
Malatya'da silahlı saldırı: 1 yaralı
Çocukların eğitim sürecinde güvenliğine yönelik iş birliği protokolü imzalandı
03Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
04Danimarka, ABD ve Grönland arasında imzalar atılıyor
05Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu bugün başlıyor
06TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim'e kadar sürecek
07Türkiye-Mısır-Pakistan-Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenlendi
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor