Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:09 Kars’ta angut kuşlarının kavgası kamerada08:08 Aydın’da köpekler bu defa yaşlı şahsı hastanelik etti08:02 4 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik ja...07:55 Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü07:41 Dışişleri Bakanı Fidan, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Politbür...07:24 Şampiyon Galatasaray’ın bayrağı İstanbul Boğazı’nda dalgalandı05:34 Kütahya UNESCO Konağı’nda ’Geleneksel El Sanatları Sergisi’05:10 Genç çifti Kapadokya tatili ayırdı: 21 yaşındaki kadın hayatını kaybetti04:56 ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden hakim karşısında04:08 Şişli’de ters yöne giren alkollü sürücünün sokağı birbirine kattığı anlar k...03:20 Polisten kaçtı, yakalanınca gülerek “Türk polisinden kaçılmaz” dedi02:48 Sancaktepe’de sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı01:36 Şırnak’ta gösteri ve yürüyüşlere 7 gün yasak00:58 Muş’ta bir kadının bankta unuttuğu çanta polisi harekete geçirdi00:54 Iğdır’da gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantı yasağı00:37 Gaziantep’te çuvalla çöp konteynerine atılmış kadın cesedi bulundu00:26 Silahlı kavgada ağır yaralanan şahıs hastanede hayatını kaybetti00:09 Tatvan’da toplantı ve gösteri yürüyüşleri 7 gün süreyle yasaklandı23:47 Fransız ve İspanyol çiftçiler Fransa-İspanya sınırını kapattı23:46 Nişan töreni dönüşünde kazada ağır yaralanan kadın hayatını kaybetti
Eğitim 11 Mayıs 2024 - 04:08 Yorum: 0

Türkiye’de çok fazla eşi bulunmayan bu sınıfta minik öğrencilere masal anlatılıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesinde oluşturulan ve Türkiye’de çok fazla eşi bulunmayan Masal Atölyesi Sınıfında Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü okuyan ve seçmeli ders olarak alan üniversite öğrencileri, anaoku...

Türkiye’de çok fazla eşi bulunmayan bu sınıfta minik öğrencilere masal anlatılıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesinde oluşturulan ve Türkiye’de çok fazla eşi bulunmayan Masal Atölyesi Sınıfında Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü okuyan ve seçmeli ders olarak alan üniversite öğrencileri, anaokulu öğrencilerine unutulmaya yüz tutan masal geleneğini yaşatmak için masal anlatıp, kurulan oyuncak stantların da miniklerle keyifli zaman geçiriyorlar.
Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Uzuner Yurt’un yönettiği Masal ve Hikâye Anlatıcılığı dersi çerçevesinde, Erzincan Fırat Kılıç İlkokulu öğrencilerine masal etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Eğitim Fakültesi Masal Atölyesi’nde ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Erdem Yavuz, Doç. Dr. Alper Kaşkaya, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fethi Kayalar, Fırat Kılıç İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Öğrenciler, Masal ve Hikâye Anlatıcılığı dersi kapsamında öğrendikleri “Kaz Yollasam Yolar mısın? “masal tiyatrosunu sergiledi ve “Tırtıl Huppo” hikayesini anlattılar. Doç. Dr. Serap Uzuner Yurt, atölyede yaklaşık 400 öğrenciye masal anlatıldığını ve Deprem bölgelerindeki Hatay Reyhanlı, Urfa Siverek anaokullarına online masal anlatıldığını belirtti. Ayrıca öğretmen adaylarının derste öğrendiklerini uygulama fırsatı bulduklarını vurguladı.
Etkinlikte, Rektör Levent öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti ve öğrencilerin masal etkinliğine büyük ilgi gösterdiği belirterek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu