Bilgi Teknolojileri Kurumu ve İletişim Kurumu (BTK) Türkiye’deki Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Dijital Oyun Oynama Alışkanlıkları Raporu’nu yayımladı. Rapora göre lise ve ortaokul öğrencilerinin yüzde 35’inin oyun bağımlılığı riski taşıdı...
Bilgi Teknolojileri Kurumu ve İletişim Kurumu (BTK) Türkiye’deki Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Dijital Oyun Oynama Alışkanlıkları Raporu’nu yayımladı. Rapora göre lise ve ortaokul öğrencilerinin yüzde 35’inin oyun bağımlılığı riski taşıdığı belirlendi.
BTK Güvenli İnternet Merkezi, Türkiye’deki ortaokul ve lise öğrencilerinin dijital oyun oynama alışkanlıklarının belirlenmesine yönelik yaptığı araştırmanın sonuçlarını yayımladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Güvenli İnternet Merkezi ve Muş Alparslan Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen araştırmanın yürütücülüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Abdulkerim Gün tarafından yapıldı.
BTK Güvenli İnternet Merkezi’nin yaptığı araştırmaya; ortaokul düzeyinde 11 bin 891 öğrenci, lise düzeyinde ise 8 bin 493 öğrenci olmak üzere toplamda 20 bin 384 öğrenci katıldı. Araştırma kapsamında öğrencilerin; dijital oyun bağımlılığı, internet bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı, mutluluk durumu, siber zorbalık durumları, sıkıntı-stres durumları ve yalnızlık durumları incelendi.
Yapılan araştırmada birçok çarpıcı sonuca ulaşıldı. Araştırmaya göre öğrencilerin; yüzde 95,49’unun mobil telefon sahibi olduğu ve hafta içi günlerde üç saate yakın dijital oyun oynadığı sonucuna varıldı.
Araştırmada öne çıkan bir başka önemli sonuç, lise ve ortaokul öğrencilerinin yüzde 35’inin oyun bağımlılığı riski taşıdığı oldu. Benzer bir şekilde lise öğrencilerinin yüzde 31’inin ve ortaokul öğrencilerinin yüzde 20’sinin internet bağımlılığı riski taşıdığı belirlendi.
Araştırma sonucunda günümüzde giderek artan sosyal medya bağımlılığı noktasında da önemli bulgulara ulaşıldı. Lise öğrencilerinin yüzde 50’sinin, ortaokul öğrencilerinin ise yüzde 35’inin sosyal medya bağımlılığı riski taşıdığı belirtilen araştırmada, teknolojik faktörlere bağlı olarak lise öğrencilerinin dörtte birinin mutluluk düzeyinin düşük olduğu ifade edildi.
İnternet kullanımının artmasıyla birlikte öğrencilerin yüzde 10’unun orta düzeyde siber zorbalığa maruz kaldığı, yüksek düzeyde siber zorbalığın ise nadir olarak görüldüğü araştırma ile ortaya çıkan bir başka sonuç olarak belirtildi.
Yalnızlık duygusunun ortaokul ve lise öğrencilerinde yaygın olarak görüldüğü ifade edilen araştırmada; lise öğrencilerinde rastlanan sıkıntı düzeyinin, ortaokul öğrencilerine göre daha yüksek olduğu tespit edildi.
Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu ve Sağlık Bakanlığı Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında yapılan araştırma ile ilgili raporun tamamına https://www.guvenliweb.org.tr/dosya/msSgS.pdf adresinden ulaşılabiliyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Zonguldak’ta trafik güvenliğini artırmak ve kazaları en aza indirmek amacıyla emniyet ve jandarma ekiplerince gerçekleştirilen geniş kapsamlı denetimlerde binlerce araç ve sürücü kontrol edildi.Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı eki
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde çocuklara yönelik risklerin önlenmesi ve koruyucu çalışmaların güçlendirilmesi amacıyla kurumlar arası koordinasyon toplantısı düzenlendi.Toplantıda, çocukların suça yönelmesini önlemeye dönük tedbirler, bağımlılıkla mücadel
Samsun’un Çarşamba ilçesinde, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, "Türkiye’nin Gücü Orman" temasıyla vatandaşlara ve öğrencilere yaklaşık bin adet fidan dağıtıldı.Orman Genel Müdürlüğü ile Çarşamba Kaymakamlığı i
Batman’da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, yüksek kesimlerdeki kar yağışı besicilerin işini zorlaştırdı.Batman’da gün boyu etkili olan sağanak yağış, kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle altyapının
Bursa’da 3 gündür aralıksız devam eden sağanak yağış, toprak kaymaları ve su baskınlarına yol açtı. Karacabey ilçesinde tarlalar sular altında kaldı, ahırda mahsur kalan büyükbaş hayvanlar ise ekipler tarafından kurtarıldı.Yoğun yağışın etkili olduğu bölg
Sivas’ta yer alan ve her mevsim farklı bir manzara sunan Dipsiz Göl Şelalesi’ndeki yapıların onarımı yüzde 90 seviyesine ulaştı.Sivas Kent merkezine 82, Doğanşar ilçesine 16 kilometre mesafede bulunan ve dört mevsim sunduğu eşsiz manzaralarla ziyaretçiler
Aydın’ın Söke ilçesinde etkili olan yağışların ardından Büyük Menderes Nehri’nin su seviyesi yükseldi, Sarıkemer Mahallesi’ndeki tarihi Taşköprü de tamamen sular altında kaldı.Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Sarıkemer Mahallesi’nde son günlerde etkili olan y
Şanlıurfa’da düzenlenen Gençler B Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonasında Adıyamanlı sporcu Türkiye ikinciliği başarısını elde etti.Türkiye’nin dört bir yanından gelen 450 genç sporcu, farklı kilo kategorilerinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ett
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük