2022 yılı ilk 9 ayında (Ocak-Eylül) Türkiye'ye ziyaretçilerin sayısı, 2021 yılı ilk 9 ayına göre yüzde 87,13 artışla 40 milyon 246 bin 899 oldu.
2022 yılı ilk 9 ayında (Ocak-Eylül) Türkiye'ye ziyaretçilerin sayısı, 2021 yılı ilk 9 ayına göre yüzde 87,13 artışla 40 milyon 246 bin 899 oldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Eylül ayı giriş-çıkış yapan yabancı ve vatandaşlar verilerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'ye Eylül'de yabancı turist girişleri yüzde 55,8 arttı.
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan geçici verilere göre; 2022 yılı ilk 9 ayında (Ocak-Eylül) Türkiye'ye ziyaretçilerin sayısı, 2021 yılı ilk 9 ayına göre yüzde 87,13 artışla 40 milyon 246 bin 899 oldu.
2022 yılı Eylül ayında ülkeyi ziyaret eden yabancı sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55,84 artış kaydetti.
En çok ziyaretçi Almanya'dan geldi
2022 yılı Ocak - Eylül döneminde Türkiye'ye çok ziyaretçi gönderen ülke sıralamasında Almanya yüzde 13,01 ile ilk sırada yer aldı. Almanya'dan gelen ziyaretçi sayısı 4 milyon 527 bin 853oldu. Savaşa karşın Rusya Federasyonu yüzde 11 ile ikinci sırada yer aldı. Rusya'dan gelen ziyaretçi sayısı 3 milyon 864 bin olurken, İngiltere yüzde 8 ile üçüncü sırada yer aldı. İngiltere'den 2 milyon 817 bin ziyaretçi ülkeyi ziyaret etti. İngiltere'yi Bulgaristan ve İran izledi.
Ocak-Eylül döneminde Türkiye'ye yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerin sayısı, 2021 yılı 9 ayına göre yüzde 38,57 artışla 5 milyon 436 bin 626 oldu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Batman'da düğün sezonuna tüm hazırlıklarını tamamlayarak giren hazır mobilya mağazası işletmecileri, bu yıl bekledikleri yoğunluğu yaşayamadıklarını söyledi. Sektör temsilcileri, geçen yıla göre satışlarda ciddi bir düşüş yaşandığını belirtirken, bu durum
Haziran ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 227 bin kişi artarak 32 milyon 733 bine yükseldi. İstihdam oranı yüzde 0,3 puan artışla yüzde 48,9 oldu. İstihdam oranı erkeklerde yüzde 66,1, kadınlarda ise yüzde 32,0 olarak gerçekleşti. İşg
Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi, sosyal medya üzerinden yürütülen influencer pazarlaması, yapay zekâ destekli içerikler ve hedefli reklam uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte gerçeği yansıtmayan indirim algısı ve yanıltıcı fiyat karşılaştırma
Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyle birlikte yaygınlaşan reklam uygulamalarına karşı tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla hazırlanan "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 1 Ağust
Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş Depreminden İş Sürekliliğine İlişkin Çıkarılan Derslerin Bursa'ya Yansıması" semineri; akademisy
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinin güven endeksi verilerini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 1,4, inşa
Dolar ve Euro yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar bugün 47,30 TL bandının üzerinde hareket ediyor Spot
Altın piyasasında son dönemde yaşanan fiyat hareketliliği hem yatırımcıların hem de vatandaşların gündemindeki yerini koruyor. Küresel gelişmelerin etkisiyle dalgalanan altın fiyatları, yatırım kararlarının yanı sıra emlak ve otomotiv gibi farklı sektörle
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük