Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:26 Siirt Belediyesi kaçak su kullanımının önüne geçmek için çalışma başlattı14:26 Iğdır Üniversitesi ABD’deki Üniversitelerin Gazze eylemlerine destek göster...14:26 4 ayrı suçtan aranan şahıs Hakkari’de yakalandı14:25 Elazığ’da satranç turnuvası sona erdi14:25 Muş’un düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümü coşkuyla kutlandı14:25 Şanlıurfa merkezli terör operasyonu: 13 gözaltı14:24 Uluslararası Atmalar Kış Şampiyonası’nda Bursa Büyükşehir Belediyespor damg...14:23 Şeker kutusundan esrar çıktı14:23 Tahmazoğlu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı14:23 Öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğrayan öğretmenin meslektaşı: “Öğrenci ok...14:22 İskenderun’da çeşitli suçlara karışan 6 şahıs gözaltına alındı14:22 Tokat’ta erkek öğrencilere etek giydirip oynattılar14:21 GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci Emekçilerin 1 Mayıs’ını kutladı14:21 Siemens’in prototip Megawatt Şarj Sistemi 1MW şarj sağladı14:21 Akkılıç ödülleri sahiplerini buldu14:19 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Salgın sonrası yeniden şekillenen t...14:18 Tokat’ta cami minaresine yıldırım düştü14:18 Başkan Başdeğirmen: "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir...14:17 Fırtınada bir minaresi devrilen caminin diğer minaresinin kontrollü yıkımı...14:17 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "2024 yılı ilk çeyreğinde yıllık mal...
Ekonomi 30 Ağustos 2016 - 09:58 Yorum: 0

Turunçgil üreticisinin gözü kulağı Rusya’da

Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Başkanı Rifat Karabucak, limon ve greyfurtta sıkıntının olmadığı Rusya pazarında, mandalina ve portakal...

Turunçgil üreticisinin gözü kulağı Rusya’da

Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Başkanı Rifat Karabucak, limon ve greyfurtta sıkıntının olmadığı Rusya pazarında, mandalina ve portakal için de bir an önce ihracatın serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.

Karabucak, yaptığı açıklamada, turunçgil üreticilerinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile rahat bir nefes aldığını belirterek, "Sayın Bakanımızın da dediği gibi tarım kesiminin beklemeye tahammülü yok" dedi.

Rusya'ya turunçgil ihracatının bir an önce serbest kalması için olumlu gelişmeler olacağını ümit ettiklerini dile getiren Karabucak, "Sayın Bakanımızın da belirttiği gibi, beyaz sayfanın açıldığı yaş sebze meyve ticaret hacmimizin geçen dönemlerden daha da fazla olacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.

ADATÜB Başkanı Rifat Karabucak, üreticilere erken hasat konusunda da uyarılarda bulunarak, şunları söyledi:

"Erkenci mayer limonuna 28 Ağustos'ta kesim ve 2 Eylül'den itibaren ihraç izninin çıkmış olması belki erken bir karar gibi gözükse de bu yıl meyvelerin erken olgunlaşması göz önüne alındığında diğer erkenci mandalina ve portakalların da ihraç izninin geçen yıllardan daha erken olacağı gözükmektedir. En büyük endişemiz "mayer limona ihracat izni çıktı" diye interdonate limonun da mayer limonla beraber kesilip ihraç edilmesidir. Bu üreticiye kilo kaybı yaratacağı gibi, ihracatçıya da tam olgunlaşmamış susuz ihraç edilecek interdonate limonun satışı açısından da olumsuzluklar yaratacaktır."

Üreticilerin, limon ve greyfurtta sıkıntının olmadığı Rusya pazarında mandalina ve portakal için de bir an önce ihracatın serbest bırakılmasını dört gözle beklediklerini kaydeden Karabucak, "Buradan üreticilerimize, ürünlerini erken satmamalarını, hasada en yakın zamanda yapılan satışların üreticilerin lehine olduğunu belirtmek isterim" dedi.

ADATÜB Başkanı Rifat Karabucak, açıklamasının sonunda, yeni sezonun, turunçgil sektöründe emeği geçen tüm üreticiler için bereketli ve bol kazançlı geçmesi temennisinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber