MENÜ

TUSAŞ şehidi Ekici anısına 1000 meyve fidanı toprakla buluşturuldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) yerleşkesine düzenlenen terör saldırısında şehit olan mühendis Zahide Güçlü Ekici anısına, Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’ne 1000 fidan dikildi. Fidan dikimi sonrası pilotluk hayali olan şehi

Yayınlanma: 15 Mart 2026 11:29 Güncelleme: 16 Mart 2026 03:10
TUSAŞ şehidi Ekici anısına 1000 meyve fidanı toprakla buluşturuldu
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) yerleşkesine düzenlenen terör saldırısında şehit olan mühendis Zahide Güçlü Ekici anısına, Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’ne 1000 fidan dikildi. Fidan dikimi sonrası pilotluk hayali olan şehidin kızı Ece Naz Ekici’ye simülasyon merkezi gezdirildi.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’de (TUSAŞ) görev yaparken gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici anısına Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’nde 1000 meyve fidanı toprakla buluşturuldu. Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 2009 yılında mezun olan Ekici adına düzenlenen fidan dikim etkinliği, Balıkesir Üniversitesi, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) ve Ekici’nin ailesinin katkılarıyla gerçekleştirildi.
Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, Ekici’nin hatırasını yaşatmak amacıyla 1000 meyve fidanı dikildi. Etkinliğe şehidin ağabeyi, eşi ve çocuğunun yanı sıra üniversite yetkilileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Program kapsamında dikilen fidanların, Zahide Güçlü Ekici’nin adını ve hatırasını yaşatacağı ifade edildi.
Etkinliğin sonunda pilotluk hayali olduğu öğrenilen Ece Naz Ekici, Balıkesir Üniversitesi Simülasyon Merkezi’ne götürülerek uçak simülasyonları hakkında bilgilendirildi. Ekici, burada bazı simülasyon cihazlarını da deneyimledi.
Fidan fikim töreninde konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, milletleri ayakta tutan en önemli unsurların hatıralar ve milli hafıza olduğunu vurguladı. Şehitlerin milletlerin tarihî devamlılığında büyük rol oynadığını belirten Oğurlu, bayrağın ve vatanın varlığının şehitlere borçlu olunduğunu ifade etti.
TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen saldırının sıradan bir saldırı olmadığını dile getiren Oğurlu, "Türkiye’nin bilimde, ilimde, sanatta ve kültürde gelişmesini istemeyenler hedeflerini iyi biliyor. Savunma sanayimizin kalbi sayılan TUSAŞ gibi kurumlar bu nedenle içeriden ve dışarıdan çeşitli saldırılara maruz kalıyor" dedi.
Şehitlerin dinimize göre ölmediğine, diri olduklarına inanıldığını ifade eden Oğurlu, şehit Zahide Güçlü Ekici’nin de milletin gönlünde yaşamaya devam ettiğini söyledi.
Şehidin ailesinin de onun hatırasını yaşatmak için büyük bir vefa örneği sergilediğini belirten Oğurlu, daha önce de çeşitli çalışmalar yapıldığını, bu çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Program kapsamında oluşturulan meyve bahçesiyle şehidin hatırasını yaşatmak adına önemli bir adım atıldığını ifade eden Oğurlu, bu girişimin sadece üniversite ve aileyle sınırlı kalmayıp tüm Türkiye’de şehidin hatırasını yaşatmaya katkı sağlayacağını kaydetti.
Şehidin ağabeyi Zübeyir Ekici ise yaptığı konuşmada fidan dikim kampanyasının kısa sürede geniş bir destek ağına ulaştığını belirtti. Ekici, kardeşi Zahide’nin geçmişte sadece ailesinin bir ferdi olduğunu ifade ederek, "Şehitlik mertebesiyle birlikte Zahide artık sadece bizim kardeşimiz değil, herkesin ailesinden biri oldu. Onun sevgisi ve hatırası çok daha büyük bir aile oluşturdu" dedi.
Kampanyanın ilk olarak aile tarafından başlatıldığını söyleyen Ekici, zamanla savunma sanayi çalışanlarından eski okul arkadaşlarına, öğretmenlerinden üniversitedeki akademisyenlere kadar birçok kişinin destek verdiğini vurguladı.
Fidan dikim çalışmaları kapsamında önemli bir aşamaya ulaşıldığını belirten Ekici, "Ankara’da 2 bin fidan Orman Bakanlığı tarafından çam ormanı olarak dikildi. Ardından Balıkesir Üniversitesi’nde bir meyve bahçesi oluşturma fikri ortaya çıktı. Zahide ve eşi bu üniversitenin mezunları olduğu için burası bizim için ayrı bir anlam taşıyor" ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında toplam fidan sayısının 6 bine ulaştığını açıklayan Ekici, "Bundan sonraki süreçte 3 bin fidan da İzmir’in Ödemiş ilçesinde devlet arazisinde zeytinlik olarak dikilecek ve hayat bulacak. Fidan sayısı artarsa yeni alanlarda da dikimler yapmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Ekici, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek, Zahide Güçlü Ekici’nin adını yaşatmak için çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Şehidin kızı Ece Naz Ekici ise "Mutluyum. Bunlar çiçek açınca meyvelerini yemek istiyorum ağaçların. Bayağı fidana su verdim. Dolaştım su vererek geldim" dedi.
ETİKETLER: TUSAŞ, şehidi, Ekici, anısına, 1000
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

"Kumçatı beldesinde elektrik kesintilerinin kabul edilebilir gerekçesi olamaz"

"Kumçatı beldesinde elektrik kesintilerinin kabul edilebilir gerekçesi olamaz"

Beldede günlerdir kesilen elektrik ve meydana gelen mağduriyetleri dinleyen Başkan Sevinik, kaos ortamının oluşmaması ve kesintilerin çözümü için yetkili kurumlara çağrıda bulundu. Kumçatı beldesinde kırılan panoları yerinde gören ve vatandaşlarla bir ara

Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısı

Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis çevrelerinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları uyardı. 28 Ekim Çarşamba günü saat 00.00'da

 Konya’da istihdam ve mesleki eğitim

Konya’da istihdam ve mesleki eğitim

Konya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2026 yılı dördüncü toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, kentte istihdam olanaklarının geliştirilmesi, mesleki eğitim politikaları ve

İşgal yönetiminden Batı Şeria'da 608 yerleşim birimi için yeni adım

İşgal yönetiminden Batı Şeria'da 608 yerleşim birimi için yeni adım

Filistin Duvar ve Yerleşim Birimleriyle Mücadele Komisyonu, siyonist makamların 28 Ekim Çarşamba günü 11 yeni işgal planını ele alacağını açıkladı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığı açıklamaya göre planlar El-Halil, Ramallah ve El-Bire, Ceni

 Antalya il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Antalya il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

2026 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Antalya genelinde yürütülen kamu yatırımlarının mevcut durumu, tamamlanan projeler ve devam eden çalışmalar ele alındı. Vali Şahin, eyl

Ege’de Malatyalılar İçin Büyük Buluşma Hazırlığı

Ege’de Malatyalılar İçin Büyük Buluşma Hazırlığı

Ege Malatyalılar Federasyonu ve Bodrum Malatyalılar Derneği Başkanı Nevzat Özbey, Muğla Vali Yardımcısı Vekili ve Menteşe Kaymakamı Ali Edip Budan ile bir araya geldi. Özbey, başta Muğla olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki Malatyalıları buluşturacak etkinlikler

Burdur’da yolcu otobüsü devrildi: Bir ölü, 9 yaralı

Burdur’da yolcu otobüsü devrildi: Bir ölü, 9 yaralı

Kaza, Isparta-Antalya kara yolu üzerinde bulunan Kazak Tünelleri yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücüsünün kimliği ve otobüsün plakası henüz belirlenemeyen araç, seyir halindeyken devrildi. Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine 1

Ankara’da Hekimhan Kültürünü Yaşatmak İçin Yeni Projeler Hazırlanıyor

Ankara’da Hekimhan Kültürünü Yaşatmak İçin Yeni Projeler Hazırlanıyor

Ankara Hekimhanlılar Derneği Kadın Komisyonu, 2026 yılı çalışmalarını değerlendirerek 2027 yılında hayata geçirilecek kültürel etkinlik ve projeleri görüştü. Toplantıda Cumhuriyet Bayramı kutlanırken, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in serbest

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
22
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
20
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
19
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
18
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
15
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3