Brüksel'in kararı, Rusya ile savaşın devam ettiği bir dönemde Ukrayna'ya verilen siyasi desteğin yeni bir göstergesi olarak değerlendirilirken, bazı çevrelerde AB'nin genişleme sürecinin hızlandırılmasının Birliğin geleceği açısından yeni riskler doğurabi
Brüksel'in kararı, Rusya ile savaşın devam ettiği bir dönemde Ukrayna'ya verilen siyasi desteğin yeni bir göstergesi olarak değerlendirilirken, bazı çevrelerde AB'nin genişleme sürecinin hızlandırılmasının Birliğin geleceği açısından yeni riskler doğurabileceği yönünde tartışmalar da sürüyor.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, kararı memnuniyetle karşılarken, AB liderlerine teşekkür etti. Zelenskiy, müzakere sürecinin başlamasını Ukrayna için önemli bir siyasi ve moral destek olarak nitelendirdi.
Karar, Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmaların yoğun şekilde devam ettiği bir dönemde geldi. Kiev yönetimi son günlerde Kırım'a yönelik operasyonlarını artırırken, Ukrayna ordusu işgal altındaki Kırım ile Ukrayna ana karası arasındaki Armiansk Köprüsü'ne saldırı düzenlediğini açıkladı.
Ukrayna'nın 1. Ayrı Taarruz Alayı Da Vinci tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 50 Rus askeri aracının imha edildiği ve köprünün Rus kuvvetlerinin lojistik faaliyetlerini ciddi şekilde aksatacak ölçüde zarar gördüğü öne sürüldü. Söz konusu bilgiler bağımsız kaynaklar tarafından henüz doğrulanmadı.
Kırım'da yakıt tedarikinin de saldırılar nedeniyle olumsuz etkilendiği belirtilirken, bölgede 2014 yılından bu yana görülen en ciddi yakıt sıkıntılarından birinin yaşandığı ifade ediliyor. Rus makamları ise Ukrayna'nın saldırılarına ilişkin farklı değerlendirmelerde bulunuyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İran'ın yarı resmi Fars haber ajansı, Tahran ile Washington arasında bir barış mutabakat zaptının tamamlandığı ve muhtemelen Pazar günü Cenevre'de imzalanacağı yönündeki iddiaları reddetti. Ajans, İran müzakere ekibine yakın, bilgili bir kaynağa atıfta b
Slovenya, işgalci rejime silah ihracatına ve transit geçişine yeniden başlayacak ve ayrıca işgalci rejimden silah alımlarına da yeniden başlayacak. Karar, 4 Nisan'da iktidara gelen muhafazakâr Janez Janša hükümeti tarafından alındı. Ayrıca, işgal Başbakan
Özvar, yükseköğretimde nitelik odaklı dönüşüm sürecinin devam ettiğini belirterek üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, mesleki eğitimin yaygınlaştırılması ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Gaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’de Selimiye Camii’nin restorasyonunun tamamlanmasının ardından düzenlenen yeniden ibadete açılış ve toplu açılış töreninde konuştu. Dört yıl süren çalışmaların mabedin 450 yıllık tarihinde en kapsamlı onarım faal
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Azerbaycan'ın Kuba kentinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi. Depremin ardından herhangi bir hasar ya da can kaybı bildirilmedi. (İLKHA)
İran resmi haber ajansı IRNA'nın İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne atıfta bulunduğu habere göre, bir buçuk aylık mesajlaşmanın ardından, İran ile ABD arasında savaşı sona erdirmeye yönelik mutabakat zaptının genel hatları ve metni nere
Kent merkezinde meydana gelen olayda, bir aracın trafik akışının ters yönünde ilerlediği görüldü. Karşı yönden gelen araçlarla karşı karşıya kalan sürücü, olası bir kazaya davetiye çıkardı. Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görünt
Dışişleri Bakanlığı, Bakan Hakan Fidan’ın ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye ile Irak Başkanlık Özel Temsilcisi Tom Barrack’ı kabul ettiğini bildirdi. Görüşmenin Ankara’da gerçekleştiği aktarıldı. (İLKHA)
HSK 2026 Ana Kararnamesi yayımlandı: 33 ilin Başsavcısı değişti
LGS heyecanı bugün başlıyor: 1 milyonu aşkın öğrenci sınava girecek
03Antalya'da faili meçhul cinayet 12 yıl sonra aydınlatıldı
04Dünyada İlk Kez Gerçekleştirildi: Sekizli Çapraz Karaciğer Nakliyle Hastalara Yeni Umut
05Duran'dan Selimiye Camii'nin restorasyonuna ilişkin paylaşım
06Ardahan'da trafik kazası: 3 yaralı
07İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük