MENÜ

ÜNİDES ile üniversiteli gençlerin projelerine tam destek: 120 milyon liralık bütçe

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında öğrenci topluluklarına yıl içerisinde toplam 120 milyon TL’lik hibe desteği sağ...

Yayınlanma: 03 Aralık 2024 06:21 Güncelleme: 31 Ağustos 2025 19:40
ÜNİDES ile üniversiteli gençlerin projelerine tam destek: 120 milyon liralık bütçe

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında öğrenci topluluklarına yıl içerisinde toplam 120 milyon TL’lik hibe desteği sağlanacağını açıkladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ÜNİDES programının hayata geçirdi. Program ile üniversite öğrenci topluluklarına yıl boyunca toplamda 120 milyon TL hibe desteği sağlanacağı belirtildi.
Kırıkkale Üniversitesi’ndeki Genç Ofis’te öğrenci topluluklarının temsilcileriyle bir araya gelen Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, programın detaylarını anlattı. Öğrencilere projelerine yönelik desteklerin artarak devam edeceğini belirten Efendioğlu, ÜNİDES’in sağladığı imkanların önemine vurgu yaptı.
Toplantıda, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş de hazır bulundu. Program kapsamında yerel projelere 20 ila 50 bin lira, ulusal projelere ise 50 ila 100 bin lira arasında hibe desteği sağlanacağı ifade edildi. ÜNİDES ile gençlerin projelerini hayata geçirirken maddi destekle kişisel ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlamanın hedeflendiği vurgulandı.

"ÜNİDES’i konuştuk"
Efendioğlu, program sonrası İHA’ya yaptığı açıklamada, her başvuru dönemi için 30 milyon TL’lik bütçe ayrıldığını belirtti. Gençlere ÜNİDES programı hakkında bilgiler verdiğini anlatan Efendioğlu, "Kırıkkale Üniversitesi’ndeki farklı bölümlerden gelen genç arkadaşlarımızla Genç Ofis’te bir araya geldik. Bakanlığımızın yakın zamanda hayata geçirdiği Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı, yani diğer adıyla ÜNİDES programı hakkında görüştük. Üniversitelerde farklı bölümlerde okuyan ve bir yandan da çeşitli sosyal aktivitelere katılım gösteren gençlerimizle ÜNİDES’i konuştuk" dedi.

"120 milyon TL’lik bütçeyi gençlerimizin kullanımına sunuyoruz"
Bakanlık olarak gençlerin kendilerini geliştirmelerine önem verdiklerini anlatan Efendioğlu, "Biz, Bakanlık olarak gençlerimizin kendi kişisel gelişimlerini sağlamalarına ve farklı yönlerde kendilerini geliştirmelerine büyük önem veriyoruz. Bu sebeple ÜNİDES programını hayata geçirdik. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın lansmanını yaptığı bu programla hayata geçen bu ÜNİDES kapsamında, yıl içinde dört başvuru döneminde öğrenci topluluklarımızdan projelerine ilişkin başvurularını alıyoruz. Her başvuru döneminde 30 milyon TL olmak üzere, toplamda 120 milyon TL’lik bütçeyi gençlerimizin ve öğrenci topluluklarımızın kullanımına sunuyoruz. Bu bütçe ile gençlerimiz, topluluklarıyla birlikte gerçekleştirmek istedikleri ve bizzat uygulayıcı oldukları her türlü proje ve fikri Bakanlığımıza sunabiliyorlar. Proje başvuruları, Bakanlığımızdaki uzmanlar tarafından değerlendiriliyor ve üniversite kampüslerinde yer alan Genç Ofisler aracılığıyla projelerin uygulanmasına destek veriyoruz. Projelerin mali ihtiyaçlarını karşılayarak, gençlerimizin kişisel gelişimlerine projeler vasıtasıyla katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

"ÜNİDES, Türkiye’deki devlet üniversitelerimizin hemen hemen tamamında bulunuyor"
Türkiye genelindeki devlet üniversitelerinde faaliyet gösteren Genç Ofislerin önemine de dikkat çeken Efendioğlu, "Öğrencilerimizi özellikle üniversiteler içerisinde yer alan Genç Ofislerimize mutlaka bekliyoruz. Genç Ofisler, gençlerimizin boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirebilecekleri, ders aralarını dolu dolu geçirebilecekleri ve aynı zamanda kariyer yolculuklarına destek olacak akademik içerikler ile kariyer motivasyon etkinlikleri düzenleyen merkezlerdir. Şu anda Türkiye’deki devlet üniversitelerimizin hemen hemen tamamında bulunuyor" diye konuştu.
Gençleri Genç Ofislerin sunduğu imkanlardan yararlanmaya davet eden Efendioğlu, "Gençlerimiz ne kadar faydalanırsa biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak o kadar mutlu oluruz" dedi.

ÜNİDES ile üniversiteli gençlerin projelerine tam destek: 120 milyon liralık bütçeÜNİDES ile üniversiteli gençlerin projelerine tam destek: 120 milyon liralık bütçe
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Döviz kurlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91

 Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3