Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde üniversite öğrencilerinin gelmesiyle ilçe nüfusu 39 binden yaklaşık 80 bine ulaştı. Öğrencilerin yoğun talebiyle KYK yurtlarında ise doluluk oranı yüzde 90’nın üzerine çıktı.Kırıkkale’de normalde 39 bin...
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde üniversite öğrencilerinin gelmesiyle ilçe nüfusu 39 binden yaklaşık 80 bine ulaştı. Öğrencilerin yoğun talebiyle KYK yurtlarında ise doluluk oranı yüzde 90’nın üzerine çıktı.
Kırıkkale’de normalde 39 bin olan Yahşihan nüfusu, üniversite öğrencilerinin de ilçeye gelmesiyle yaklaşık 80 bine ulaştı. İlçe nüfusunda ciddi bir artış yaşandı. Öğrencilerin bir kısmı aileleriyle kalmak için özel apart evler kiralarken, bazı üniversite öğrencileri ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurtlarında konaklamak için kayıt işlemlerini tamamladı. KYK yurtlarının 8 bin 200 kişilik kapasitesi bulunuyor ve doluluk oranı yüzde 90’ın üzerine çıktı. Öğrencilerin kayıt yaptırmak için yurt binalarına aileleriyle birlikte gelmesinin ardından cadde ve sokaklarda araç trafiği de yaşandı. Devlet Bahçeli Bulvarı’nda araçlarına yer bulamayan sürücüler, ara sokaklara park etmek zorunda kaldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri tarafından kayıt yaptıran öğrenci ve ailelerine çay, su ve kuru pasta ikramları yapıldı.
Üçüncü yılını yurtta geçirdiğini belirten üniversite öğrencisi İrem Çalım, "Eşyalarımı yerleştirmeye geldim. Yurdu ve odamı seviyorum. Arkadaşlarımı seviyorum. Yurtların temizliği düzenli yapılıyor, şu anda memnunum" diyerek KYK’dan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yurttaki ortamın sıcak ve güvenli olduğunu anlatan üniversite öğrencisi Elanur Aycan, "Yurttaki üçüncü yılım. Yeni gelen arkadaşlarımızla kaynaşıyoruz. Yurttan çok memnunuz, güvenliğimiz gayet iyi. Ortam güzel ve hepimiz sıcakkanlıyız. O yüzden bu yurt tercih edilebilir" dedi.
"Yavrularımızı devletimize emanet edip gideceğiz"
Kayseri’den gelen öğrenci velisi Ayla Şalvarcı, "Yurt kaydımızı internet üzerinden yaptık. Ankara’ya sürekli gidip geldiğimiz için yola hakimiz. Yavrularımızı devletimize emanet edip gideceğiz. Devletin koruması altında olacağı için kendimizi güvende hissedeceğiz. Özellikle kız çocuğu annesi olarak hassas düşüncelerim var. Allah tüm çocukların önünü açık etsin" dedi.
Öğrenci velisi Turgay Kukuş da Ankara’dan çocuğunu yurda yerleştirmek için geldiğini belirterek, "Çocuğumuzu yurda getirdik ve kaydını yaptırdık. Şimdi de buraya bırakıp gideceğiz inşallah" diye konuştu.
Duyduğu heyecanı dile getiren Tacettin Erkanat ise, "Çok heyecanlıyız. Ağabeyi üniversite okudu ama bu çocuğum ilk defa dışarı çıkıyor. Bu yüzden biraz daha heyecanlıyız" şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İşgal altındaki Kudüs'te 458 siyonist, pazartesi sabahı Mağribiler Kapısı üzerinden Mescid-i Aksa'nın avlularına baskın düzenledi. Siyonistlerin, işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında gruplar halinde Harem-i Şerif'e girdiği bildirildi. Kudüs
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda il genelindeki güvenlik ve asayiş çalışmaları, alınan tedbirler, suç ve suçlulara yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ile diğer güvenlik ko
Yapay zeka verileri doğrultusunda belirlenen tarımsal sulama alanlarında yapılan incelemelerde, trafolardan 11’inin hiçbir kaydının bulunmadığı, 6 kayıtlı trafoda ise kaçak elektrik kullanıldığı belirlendi. Şirket, özellikle tarımsal sulama faaliyetlerin
İzmir genelinde 14-20 Eylül tarihleri arasında meydana gelen yaralanmalı trafik kazalarının zaman dilimlerine göre dağılımı belli oldu. Kazaların yüzde 64'ünün gündüz, yüzde 36'sının ise gece saatlerinde meydana geldiği belirtildi. Kazaların ihlal şekille
Siirt'te fıstık hasadı sürerken, bazı üreticiler için hasat dönemi yalnızca bir yıllık ürünün toplanması anlamına gelmiyor. Babadan oğula, çocuklardan torunlara uzanan bir emeğin ve yılların birikiminin de devam ettiği bu dönemde, 45 yıllık fıstık üretici
Zelenskiy, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından X'te yazdığı mesajda, "Bu görüşme çok şeyi değiştirebilir. Diplomatik bir ivme var." dedi. Trump'la konuşmasında, ABD elçileri Steve Witkoff ve Jared Kushner'in Ukrayna ziyaretini görüştüklerini b
Yerel kaynaklara göre, siyonist işgalciler Han Yunus'un kuzeyindeki Hamad bölgesi ve çevresine ateş açtı. Saldırılarda 3 Filistinli yaralandı. Han Yunus'un batısındaki El-Emel Mahallesi'nde yer alan El-Ahras bölgesinde yerinden edilen Filistinlilerin kald
Pakistan ordusu yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinin Hangu bölgesinde silahlı militanlarla çatışma çıktığını bildirdi. Çatışmada 2'si subay 6 asker hayatını kaybederken 8 militanın da öldürüldüğü ifade edildi. Yapılan a
Malatya'da silahlı saldırı: 1 yaralı
Çocukların eğitim sürecinde güvenliğine yönelik iş birliği protokolü imzalandı
03Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
04Danimarka, ABD ve Grönland arasında imzalar atılıyor
05Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu bugün başlıyor
06TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim'e kadar sürecek
07Türkiye-Mısır-Pakistan-Suudi Arabistan Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenlendi
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor