Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarının üçüncüsü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi...
Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarının üçüncüsü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanında düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarının açılışına, NEVÜ Rektör Yardımcısı Mutluhan Akın, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık, NEVÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Toprak Keskin, Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) temsilcileri, okul yöneticileri ile üniversite adayı öğrenciler katıldı.
İhlas Haber Ajansına açıklamada bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, "Üniversite olarak üyesi olduğumuz Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuar'ına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Fuar alanımızda 16 üniversite tanıtım stantlarıyla yer alıyor. Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi üniversite ayrıca farklı illerde öğrencilerimize üniversitemizi en iyi şekilde tanıtmak, onlara doğru bilgi vermek adına 26 Mayıs'a kadar sürecek olan fuarlara katılıyoruz. Değerli öğrenciler, hayatınızın en önemli tercihlerinden biriyle karşı karşıya bulunuyorsunuz. Unutmayın ki sizler için meslek seçimi çok önemli ve hayatınızın bundan sonraki dönemini şekilleniyorsunuz. Burada bulunan üniversiteleri tanımanızın, üniversite hayatınıza dair seçimlerinize de büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Fuarda NEVÜ'nün yanı sıra, Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi'nin bulunduğu birçok devlet ve vakıf üniversiteleri stantlarıyla yer aldı. Fuarda ayrıca üniversitelerin yanı sıra teknolojik bilgi üreterek araştırmacılara iş imkânı oluşturan NEVÜ Kapadokya Teknopark ve İş ve Meslek Danışmanları stant açarak bilgilendirme yaptı.
NEVÜ standını ziyaret eden üniversite adayı öğrenci ve ailelerine, Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte ilçelerdeki toplam 8 kampüste; 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 Araştırma Merkezi, 57 Öğrenci Kulübü ve 12 Öğrenci Topluluğu bulunan, gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu, geniş ölçekli bölüm ve programları, kendi alanında Türkiye'nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları, sosyal tesisleri ve barınma imkanları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Fuarı öğrenciler ile birlikte gezen Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Köse "Açılan fuarda üniversitelerimizi ziyarete geldik. En çok beğendiğimiz stantlar NEVÜ ve Fırat Üniversitesi oldu. Öğrencilerimiz de çok memnun kaldılar. Özellikle gıda alanı ve metal teknolojileri bölümleri ile ilgili bir üst eğitimler hakkında bilgiler aldık" dedi.
Fuarı gezen öğrenciler ise en çok Tıp Fakültesi bulunan üniversitelerin dikkatlerini çektiğini söyledi.
Fuarda stant açarak Nevşehir'deki öğrencilere üniversitelerinin tanıtımı yapan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sağlık ve Kültür Daire Başkanı Çetin Özdemir'de yaptığı açıklamada gençlerin daha çok teknoloji ve bilim alanında ihtisaslaşan üniversitelerin dikkatlerini çektiğini söyledi. Özdemir, "Bu fuar aslında bir sosyal sorumluluk çalışması. Öğrenciler bu fuarlar sayesinde gitmek istedikleri Üniversiteler ve bölümler hakkında detaylı bilgi alabiliyorlar" şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi. Ortaokul ve lise öğrencileri
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde açıklamalarda bulunan Eğitimci-Yazar Dr. Orhan Ay, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. LGS sınavına girecek bütün öğrencilere başarılar dileyen Ay, "Bu süreçte gerek öğrenciler olsun gerek velile
Millî Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, onursal başkanlığını Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yapacağı kongrede eğitim alanındaki güncel yaklaşımlar kapsamlı şekilde ele alınacak. "Dil, Düşünce ve Değer" temasıyla gerçekleştirilecek kongrede
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nda 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde eden Batmanlı öğrenciler, sınava hazırlık süreçlerini anlattı. Düzenli ders çalıştıklarını, her gün yüzlerc
Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen törende 89 akademisyen cübbe giyerken, başarılı bulunan 95 akademisyen de ödüllendirildi.Kastamonu Üniversitesi tarafından 2025 yılında ataması yapılan ve akademik ünvanları yükseltilen öğretim üyeleri için tören düze
İmam Hatip Okulları Mesleki Yarışmaları kapsamında düzenlenen ’Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın kız öğrenciler bölge finalleri Diyarbakır’da gerçekleştirildi. 12 ilden katılımın olduğu yarışmada birinciler Türkiye finallerine katılma h
Mersin’in Bozyazı ilçesinde, Bozyazı Ortaokulu 8-A sınıfı öğrencilerinden oluşan Değerler Kulübü, ÇEDES Projesi kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler, ilçe şehitlerinden polis memuru Sedat Yabalak’ın kabrini ziyaret etti.Gerçekleştirilen
Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı 2026 (DABKAF 26), Türk Yıldızları’nı ağırladı. Dünyanın sayılı akrobasi timleri arasında yer alan ekip, fuar kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek havacılık alanındaki deneyimlerini paylaştı.Cumhurbaşkanlığı İnsan K
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük