Depremden etkilenen Adıyamanlı üreticilerin pazara erişimini desteklemek amacıyla Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Güvenilir Ürün Platformu ve Sosyal Zincir işbirliğiyle düzenlenen ‘Üreten yöre üreten Türkiye’ toplantısı gerçekleştirildi.
Depremden etkilenen Adıyamanlı üreticilerin pazara erişimini desteklemek amacıyla Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Güvenilir Ürün Platformu ve Sosyal Zincir işbirliğiyle düzenlenen ‘Üreten yöre üreten Türkiye’ toplantısı gerçekleştirildi.
Deprem bölgesindeki yerel üreticiyi potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlama projesi ‘Üreten yöre üreten Türkiye’nin’ ikinci buluşması Adıyaman’da yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, TBMM Tarım Komisyonu, Güvenilir Ürün Platformu, Sosyal Zincir ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde gerçekleştirilen buluşmada, her üreticiye stant verilerek perakende sektörünün, büyük gıda ve tarım firmalarının satın alma birimlerinden temsilciler ile Adıyamanlı üreticiler yüz yüze görüşmeler yaptı.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Meclis Başkanı Abdulgani Bereket, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, Sosyal Zincir Yetkilisi Hülya Yelmen, Güvenilir Ürün Platformu Yöneticileri, büyük perakende zincirleri, yerel üreticiler, gıda firmaları ve potansiyel alıcıların üst düzey yöneticileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, “6 Şubat’ta ülkemiz büyük bir yıkıma uğradı. Bu yıkımdan nasibini alan iller arasında da Adıyaman vardı. Adıyaman’da yapı stoğunun yüzde 60’ından fazlasını kaybettik. Yaklaşık bir yıldır tekrardan ayağa kalkmanın mücadelesi içerisindeyiz. Bugünde o mücadelenin en önemli günlerinden birindeyiz. Bugün aramızda çok kıymetli misafirlerimiz var. Hepsi birbirinden değerli kurumların başındalar. Adıyaman’a ne yapabilirizi konuşmak için buradalar. Duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Adıyaman 650 bin nüfusa sahip. Türkiye’nin suç oranının en düşük olduğu ilden bahsediyoruz. Huzurun ve barışın şehri olarak adlandırılan aslında tam kabuğunu kırmak üzereyken büyük bir felaketle karşılaşıp şu anda tekrardan ayağa kalkmaya çalışan bir il. Çok sayıda üreticimiz var. Bugün onlara destek olmak için hem zincir marketlerimizin hem e-ticaret platformlarımızın çok ciddi kurumlarımızın inşallah stantlarında sanal mağazalarında Adıyaman’ın ürünlerini görmek için buradayız. Biz Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak bütün misafirlerimize iletişim bilgilerimizi vereceğiz. Her konuda bizler sizin emrinizdeyiz. Sizler nasıl bugün en kötü günümüzde yanımızdaysanız Adıyamanlı hiçbir zaman kendisine yapılan iyiliği unutmaz. Bizler her zaman sizin yanınızda olmaya çalışacağız” dedi.
ATSO Meclis Başkanı Abdulgani Bereket ise konuşmasında, “Bildiğiniz üzere 6 Şubat depreminde çok sıkıntılı günler geçirdik. O dönemki ihtiyaçlarımız çok farklıydı şimdiki ihtiyaçlarımız çok farklı olmaya başladı. Tabi konumuz gıda, üretim. O dönemde biz o gıda zinciri o gün tamamen kaybolmuştu. Sağ olsun Ticaret ve Sanayi Odamız ikinci günden sonra o zinciri bir nebze de olsa kendi çapında halletmeye başladı. Çünkü biz depremin ilk günü bir bisküvi bile bulamadık. Zincir kırıldı derken bunu demek istiyordum. Belki sıcak bir çorbaya dördüncü gün ulaştık. Dolayısıyla öyle kötü günlerden geldik ki bir sloganımız vardı, konuşacak kimse yok. Hakikaten konuşacak kimse bile yoktu. Şimdi çok şükür sizler varsınız iyi ki buradasınız tekrar hoş geldiniz şeref verdiniz. Tabi Adıyaman gerçekten biraz ihmal edilmiş ama potansiyeli çok yüksek olan bir şehrimiz. Tarımsal üretimi marka değeri çok yüksek ürünlerimiz var. Ben önce yerel ve yöresel olmadan evrensel olunmayacağına inanıyorum. Önce yerel ve yöresel olacağız. Özellikle alıcılardan bir ricam var. Adıyaman’ın içinde bulunduğu durumu biraz daha dikkate alalım. Üreten insanlar gerçekten çok zor şartlarda üretmeye başladılar, bu coğrafyada üretmek çok zor satmak daha da zor. Çok şükür üreten ve satanı bir araya getirdik” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Sosyal Zincir Yetkilisi Hülya Demirbaş Yelmen, Sosyal Zincirin 6 Şubat depremlerinden etkilenen üretici ve KOBİ’leri desteklemeyi amaçladığını ifade ederek, sivil toplum, özel sektör ve kamu kuruluşlarını deprem bölgesinden satın alma çerçevesinde işbirliğine davet ettiğini söyledi.
Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak ise konuşmasında, “Güvenilir Ürün Platformu çok sayıda sivil toplum liderinin desteklediği bir platform. Yapmak istediği şey farkındalık oluşturmak. Üreten Yöre Üreten Türkiye toplantısının ikincisini Adıyaman’da yapmak istedik. Biz sıkıntılı süreçte dayanışmayı çok iyi başarıyoruz. Burada bir üretim var ve bu üretimin satışa dönüşmesi mümkün. Dayanışma, üretim, üretimin satışa dönüşmesi gerek. Başka türlü ayağa kalkmamız mümkün değil. Onun için daha sıkı dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Bu etkinliğe destek veren bütün kurum ve kuruluşların yöneticilerine teşekkür ediyorum. Buradaki üreten insanlara moral veriyorsunuz. Onların üretmelerini teşvik ediyorsunuz” diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik ise, 6 Şubat depremlerinden sonra Bakanlık olarak çiftçilerin kayıplarını telafi ettiklerini belirterek çiftçilerin yanında olduklarını belirtti.
Stantları ziyaret eden Adıyaman Valisi Osman Varol ise, yapılan organizasyon nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederek tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılarak pazarlanmasının önemine dikkat çekti.
Program öncesi ikili iş görüşmeleri ve stant ziyaretleri gerçekleştirilirken, program sonrası yöresel ürün üreticilerine güvenilir ürün ödülü verildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceğini, sıcaklıkların genel olarak mevsim normalleri civarında, güney ve doğu kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi. Son
Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) Toplantısı, Vali Ahmet Karakaya başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, tütün, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Bağımlılıkla mücadele
Myanmar International TV'nin haberine göre, Myanmar Hava Kuvvetlerine ait eğitim uçağına Yangon şehrinin Hmawbi bölgesi yakınlarındaki tatbikat sırasında kuş sürüsü çarptı. Uçağın pilotu, çarpma sonrası motoru alev alan uçağı ıssız bir alana doğru yönlend
Olay, Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'ında meydana geldi. Kuala Lumpur'dan Jakarta'ya görevli olarak gelen Malezya Airlines pilotu MSO'nun bavulu, gümrük memurlarının X-ray kontrolünde şüpheli bulundu. Bavulda yapılan aramalarda 14 büyük paket içi
Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ilaç teminindeki sıkıntının devam ettiği ve bunun hastaların hayatını tehdit eden sessiz bir yıkıma dönüştüğü belirtildi. Açıklamada, kanser ve kan hastalıklarının tedavisinde kullanıla
Denizcilik Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, geminin Novorossiysk'e yaklaşık 20 deniz mili açıkta saldırıya uğradığı belirtildi. Açıklamada, gemide 13'ü Türkiye vatandaşı olmak üzere toplam 22 mürettebat bulunduğu, ilk belirle
Gerçekleşen ziyarette, Bursa'nın gündemindeki konular ile yerel yönetim çalışmaları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, karşılıklı değerlendirmeler yapılırken, kentin öncelikli ihtiyaçları ve çözüm önerileri el
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Sağlık Bakanlığında bir araya geldiklerini bildirdi. Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çiftçi ile bakanlıklar arasındaki yürütülen çalışmaları değerlendirdikleri
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük