Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:06 Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı04:43 Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı04:30 Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı04:02 Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü03:24 Polislere destek için polis merkezine akın ettiler02:51 Vali Varol, 2 polisin şehit olduğu polis merkezinde incelemelerde bulundu02:01 Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir...01:26 Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale ge...01:24 Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı01:00 Burdur’da kavşağa kontrolsüz giren aracın çarptığı otomobil takla attı: 2 y...00:22 Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı23:53 İsrail’de polisten esir yakınlarına sert müdahale23:43 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi: MSK: 66 - Gölbaşı Belediyesi TED An...23:42 Esenler’de yol kenarında erkek cesedi bulundu23:40 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki büyük yangın kontrol altında23:30 İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik için arad...23:23 Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı23:10 Bakan Yerlikaya: "Polis merkezi amirimiz ve ekipler amirimiz tüm müdahalele...23:08 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın: Tekstil deposu alevlere tesli...23:07 CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik
Kültür 01 Mart 2024 - 13:45 Yorum: 0

Usta halk ozanı Özay Gönlüm vefatının 24. yıl dönümünde de unutulmadı

DENİZLİ(İHA) – Denizli’nin yetiştirdiği büyük halk ozanı Özay Gönlüm vefatının 24. yıl dönümünde de unutulmadı. Özay Gönlüm’ün yapmış olduğu eser ve derlemelerle hatırlanacağını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan “Özay Gön...

Usta halk ozanı Özay Gönlüm vefatının 24. yıl dönümünde de unutulmadı

DENİZLİ(İHA) – Denizli’nin yetiştirdiği büyük halk ozanı Özay Gönlüm vefatının 24. yıl dönümünde de unutulmadı. Özay Gönlüm’ün yapmış olduğu eser ve derlemelerle hatırlanacağını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan “Özay Gönlüm, gönlümüzde yaşıyor” dedi.

Denizli’nin ezgileri ve halk kültürünü tüm dünyaya tanıtan unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 24. yıl dönümünde de Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği törenle anıldı. Usta sanatçının Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesindeki anıt heykeli önünde yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Hıra, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, davetliler, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Başkan Zolan’ın sanatçının anıt heykeline çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm’ün bedenen yaşamını yitirdiğini, eserleri ve türkülerinin yaşadığını ifade eden Başkan Zolan, “Türküler söylendikçe Özay Gönlüm yaşıyor. O gönlümüzde yaşıyor. Bugün Denizli’mizde, Ege’mizde türküler söyleniyorsa, en büyük kahramanı, hak sahibi Özay Gönlüm’dür. Özay Gönlüm yaşamı boyunca eser bırakmış, iz bırakmış, gök kubbede hoş bir seda bırakmıştır" dedi.

“Hep beraber o türküleri söylemeye devam edeceğiz”
Başkan Zolan, konuşmasına şöyle devam etti: “Hemşehrilerimizin gönlünde en güzel yere sahip olmuştur. Rahmet, minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Hep beraber o türküleri söylemeye devam edeceğiz. Yarenini hiçbir zaman unutmadan gelecek nesillere aktarıp sahip çıkacağız. Hiçbir zaman unutmayacağız.” Törenin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Hıra, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Osman Özpek ve büyük halk ozanı Özay Gönlüm’ün yeğeni Osman Gönlüm günün anısına anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber