DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen TÜBİTAK UZAY Düzce Üniversitesi İş Birliği Çalıştayı gerçekleştirildi.Düzce Üniversitesi Cum...
DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen TÜBİTAK UZAY Düzce Üniversitesi İş Birliği Çalıştayı gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda ki programa; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Mustafa Mehmet Nefes, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, enstitüsü temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Araştırma Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Bulut, TÜBİTAK UZAY’da TÜRKSAT 6A projesinde görev aldığını söyleyerek ülkemizin öncelikli alanlarından birinin de uzay olduğuna işaret etti.
“Uzay sektöründeki başarılı projelerin tamamına yakınında ana yüklenici olmuştur”
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Gökten yaptığı konuşmada; TÜBİTAK Uzay’da 10 yıl görev yaptığını ifade ederek bu önemli kurumun; uzay sektöründeki başarılı projelerin tamamına yakınında ana yüklenici olarak sorumluluklar aldığını ve dünyada güzide bir yere sahip olduğunu vurguladı.
“İş birliği yapmak, ortak projeler geliştirmek amacıyla bir aradayız”
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TÜBİTAK UZAY’ın ülkemizde hem teknoloji hem de bilim ürettiğini dile getirerek, kendilerini Düzce Üniversitesi’nde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. TÜBİTAK UZAY ile belirli projelerde beraber çalıştıklarını söyleyen Rektör Sözbir, son olarak TÜRKSAT 6A’nın başarılı bir şekilde geliştirildiğini sözlerine ekledi. İş birliği yapmak, ortak projeler geliştirmek amacıyla bir arada olduklarını söyleyen Prof. Dr. Nedim Sözbir, çalıştaya katılımlarından dolayı TÜBİTAK UZAY yetkililerine teşekkür etti.
“Düzce Üniversitesi uzay alanında emeği geçen akademisyenleri bünyesinde barındırıyor”
TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Mustafa Mehmet Nefes, Düzce Üniversitesi’nin Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Prof. Dr. Mesut Gökten ve Doç. Dr. Murat Bulut gibi uzay çalışmalarında emeği geçen akademisyenleri bünyesinde barındırdığına dikkat çekerek, çalıştayın inovatif proje tohumlarının atıldığı bir program olmasını diledi. 6 uydu geliştiren ve 2 astronotu uzaya gönderen TÜBİTAK Uzay’ın, Türkiye’nin dünyada bu alanda daha fazla söz sahibi olması için çalıştığını ifade eden Nefes, çalıştayın anlamlı iş birliklerine kapı açacağının altını çizdi.
Uzay alanında gelecek nesillere güzel miras
TÜBİTAK Uzay Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Bülent Avenoğlu ise, yaptığı konuşmada TÜBİTAK Uzay’ın geçmişten günümüze gerçekleştirdiği projeler ve kurumsal hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunarak uzay alanında gelecek nesillere güzel bir miras bıraktıklarını dillendirdi.
Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın sunumlar bölümüne geçildi. Programın öğleden sonraki bölümü Rektörlük Çalıştay Salonu’nda devam etti. Ülkemizin uzay alanında lider kuruluşu olan TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nün temsilcileri, bilgi birikimlerini ve sektörel tecrübelerini bire bir görüşmelerle Düzce Üniversitesi akademisyenleriyle paylaştı.
Çalıştayın kapanışında konuşan Rektör Nedim Sözbir, programın TÜBİTAK UZAY ile iş birliği ve ortak çalışma alanları anlamında oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Çevre ve sağlık alanlarında ihtisas üniversitesi olan Düzce Üniversitesi’nin uzay alanında da proje geliştirmek istediğini belirten Rektör Sözbir, programa katkılarından dolayı TÜBİTAK UZAY’a teşekkür etti.
TÜBİTAK UZAY Düzce Üniversitesi İş Birliği Çalıştayı’nda uzay teknolojileri başta olmak üzere, yerli ve millî operasyonel uydular, haberleşme sistemleri gibi birçok alt sistem ve uygulama projeleri hakkında bilimsel sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştay, ortak projeler ve iş birliği imkanlarının geliştirilmesine katkı sunarken, vizyoner bakış açılarının kazanılmasına da vesile oldu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Urla ilçesi Çılga Koyu mevkisinde kara üzerinde tespit edilen 50 düzensiz göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik ekiplerinin mobil radarıyla bölgede bir grup düzensiz göçmen tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Sahil Güvenlik gemisi, Sahil Güvenlik botu,
Irak Temsilciler Meclisi bugün, Perşembe akşamı, Başbakan Ali Faleh el-Zeydi kabinesini tamamlamak için oy kullandı. Buna göre 11 yeni bakan ve üç başbakan yardımcısı atandı. Yeni bakan ve başbakan yardımcıları şöyle: Savunma Bakanı Naif Şammari İçişleri
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 24 Eylül'de meydana gelen olayda, 72 yaşındaki Y.O'yu telefonla arayan şüpheliler, kendilerini emniyette görevli başkomiser olarak tanıttı. Şüpheliler, mağdura banka hesaplarının güvende olmadığını ve para
Tümgeneral Emir Hatemi İmam Ali Askeri Üniversitesi'nde düzenlenen 11. Ulusal İtikaf Festivali'nin kapanış töreninde konuştu. Hürmüz Boğazı, ordunun ve Devrim Muhafızları'nın tam gözetimi altında olduğunu vurgulayan Hatemi, "Hürmüz Boğazı'nın batısı İsla
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever, kentte yaşanan trafik sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte Seyrantepe güzergâhında yaşanan yoğunluğun vatandaşları mağdur ettiğini belirten Gülsever, devam eden yol ve al
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, ülke genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve olumsuz hava koşullarına ilişkin yürütülen çalışmalar ve son gelişmeler hakkında AFAD Başkanlığında basın toplantısı düzenlediklerini bildirdi. Bakan Çiftçi, sosyal medya
Peşaver'deki Lady Reading Hastanesi Yatak Yönetimi Ofisi'nden gelen bir rapora göre, hastaneye 53 hasta getirildi; bunlardan 33'ü hayatını kaybetti, üçü ise gözlem altında tutuldu. Diğer 17 hasta ise gözlemden sonra taburcu edildi. Hastanede gözlem listes
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve karşılıklı iyi niyet temennilerinin paylaşıldığı görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğu kaydedildi. Görüşmenin ardından DYP Genel Başkanı Cenk Küpeli, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na hediye takdimind
ABD Donanması, George Bush uçak gemisini Orta Doğu'ya geri gönderdi
Irak hükümetinde 11 yeni bakan ve 3 başbakan yardımcısı seçildi
03Manş Tüneli'nde tren ile minibüs çarpıştı: 19 yaralı
04Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
05İzmir'de 50 düzensiz göçmen yakalandı
06Kocaeli'de 25 yıl gün hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
07Çanakkale açıklarında 14 düzensiz göçmen kurtarıldı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor