Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde küçük yaşlarda başlayan vahşi hayvan sevgisini 13 yıldır Irak’ın Duhok kentinde 14 aslanıyla sürdüren iş adamı Ahmet Akbey, Antalya’daki aslan saldırısına çok üzüldüğünü aktararak, "Uyuşturucu ile uyutulup te...
Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde küçük yaşlarda başlayan vahşi hayvan sevgisini 13 yıldır Irak’ın Duhok kentinde 14 aslanıyla sürdüren iş adamı Ahmet Akbey, Antalya’daki aslan saldırısına çok üzüldüğünü aktararak, "Uyuşturucu ile uyutulup tekrar yaşam alanına getirilip eğer bir inceleme yapılmak istenseydi yapılırdı. Öldürülmemesi gereken bir canlıydı" dedi.
İşadamı Ahmet Akbey, ilçenin kırsal Şaklat Mahallesi’nde küçük yaşlarda kurt ve ayı gibi vahşi hayvanlara olan ilgisini aslanlarla sürdürdü. 2002 yılından beri Irak’ın Duhok kentinde yaşayan Akbey, kendisine hediye edilen 3 aslanı baba şefkatiyle büyütüp sayılarını 14’e çıkardı. 13 yıldır aslanlarına bakan Akbey, geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaşanan olaya da değindi. Akbey, saldırıya uğrayan vatandaşa geçmiş olsun dileklerini iletirken, öldürülen aslanın uyuşturucu ile kontrol altına alınabileceğine dikkat çekti.
Ahmet Akbey, İHA muhabirine, Irak’ın Duhok şehrinde 2002’den beri yaşadığını, vahşi hayvanlara ilgisinin 12 yaşından beri köyden geldiğini söyledi. Köyde de kurtlarla başlayan ilgisinin, ayılarla, daha sonra aslanlarla devam ettiğini belirten Akbey, aslanları 2013 yılından beri sahiplendiğini ifade etti.
Akbey, burada 14 aslanı olduğunu kaydederek, "Arkadaşımdan gelen 3 hediye aslanla başladı. Her gün düzenli olarak etlerini veriyorum, besliyorum. Bakımları da her gün yapılıyor" dedi.
Türkiye’de aslan saldırısına çok üzüldüğünü aktaran Akbey, "Onun bu kadar saldırgan olduğunu da düşünmüyordum. Demek ki o hayvan daha önce ya şiddet gördü ya da çok aç olduğu için saldırmış. Normalde bir aslan kafesinden çıktığında en fazla en fazla 100 metre uzaklaşıp tekrar yaşadığı yere gelir. Süleyman amcaya da çok büyük geçmiş olsun. O aslanın ölümüyle sonuçlanmaması gerekiyordu. Sonuçta o an o aslan kimseye saldırmıyordu, sakinleşmişti. Uyuşturucu ile uyutulup tekrar yaşam alanına getirilip eğer bir inceleme yapılmak istenseydi yapılırdı. Ruhsatı da yoksa uygun değilse iptal edilirdi. Konu kapanırdı, öldürülmemesi gereken bir canlıydı" diye konuştu.
Akbey, aslanlarının artık insanlarla iç içe, sosyal olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
"Bu saatte kadar rahatlıkla 50 kişi fotoğraf çekip gittiler. Bizim yerimizde ücret karşılığında değil, ücretsizdir. Sadece haftada bir gün misafir kabul ediyoruz. O da ben buradayken kabul ediyorum. Benim, Fatih Terim ismini koyduğum aslanım 7 yaşında. Cleopatra ve Belkis 4, biri 5 yaşında. Diğer yavrular kimi 2 yaşında, 3, kimi de 1 yaşında. Arkamda olan iki aslan da hamiledirler."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yapılan operasyonda, olayın faili olduğu tespit edilen 1 şahıs, polis ekiplerinin takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İLKHA)
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü, bugün Garzan'a bağlı Mağrip petrol sahasında meydana gelen yangına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, olayın saat 10.20 sıralarında TPAO Batman Bölge Müdürlüğüne bağlı Garzan Saha
Bölgenin vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden olan pestil (bastiq), ikramların olmazsa olmazlarından biri. Bağlardan üzüm toplamayla başlayan pestil yapım serüveni; bağ bakımı, üzümü toplama ve ezme, süzme, kaynatma, çarşafa serme, kurutma ve muhafaza ile d
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarda 143 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda 1 kilo 942 gram metamfet
El-Halil Belediyesi tarafından her gün güncellenen verilere göre saldırılardan etkilenen ailelerin ve zorla yerinden edilen Filistinlilerin sayısı, ilk gününe kıyasla üç katına çıktı. İşgalci güçlerin özellikle Deyr Bahha ve El-Celde bölgelerinde yaklaşı
Millî Eğitim Bakanlığının Türkiye'nin gastronomi mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırladığı Türkiye Gastronomi Liseleri Projesi kapsamında, 7 ilde bölgesel mutfak kültürlerine odaklanan eğitimler verilmesi planlanıyor. 7 ilde bölg
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde kullanan ve uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik son 20 günde gerçekleştirilen operasyonlarda 672 gram esrar, 365 gram sentetik kannabinoid, 321 adet sentetik ecza hapı, 118 gram kokain ve 91 gr
HÜDA PAR Aile Başkanlığı, 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla hasta hakları, sağlık hizmetlerine erişim ve özellikle kadın hastaların mahremiyetine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, hasta haklarının korunmasının sağlık kuruluşlarının hizmet ka
Adana’da 34 kız öğrenci İslami ilimlerde icazet aldı
Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
03İtalya'da güvenlik önlemleri artırıldı: Milano sokaklarına asker konuşlandırıldı
04Meclis'te kabul edilen fon kanunu Resmî Gazete'de yayımlandı
05Aydın'da sürüklenen teknedeki 3 kişi kurtarıldı
06İzmir'de 30 düzensiz göçmen ve 3 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı
07Antalya'da şantiyede hortum faciası: 4 ölü, 1 yaralı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor