Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:11 Büyükşehir Belediyesinden 19 Mayıs düzenlemesi14:11 Aslanapa’da hayvan hareketlerine yönelik yol kontrolleri14:10 Bakan Tunç: "Deprem bölgesinde idari yargıda toplam 109 bin 477 dava açıldı...14:09 2025 Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu IM Ekaterina Atalık oldu14:09 Bilecik’te ‘Aile Yürüyüşü’ ile ‘Aile Yılına’ vurgu yapıldı14:08 Bilecik’te konut satışları yüzde 104,3 oranında arttı14:08 KKTC Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı için geri sayım başladı14:08 Bilecik’te trafiğe kayıtlı araç sayısı 90 bin 279’a ulaştı14:06 Kahta Belediyesi’nden kadınlara Özel Yaşam Merkezi müjdesi14:06 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: "Türkiye’nin savunma sanayiinde att...14:06 Yer Ayrı Ruh Aynı tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı14:06 Halk Eğitim Merkezinde kan bağış kampanyası düzenlendi14:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesinde aile fotoğrafına...14:01 Vali Hacıbektaşoğlu Gümeli’de anıt ağaçları ve yaylaları inceledi14:01 MSB: "Güvenlik korucularımızı hedef alan açıklamalar beyhude bir çabadan öt...13:59 Başkan Kılca, Trafik Eğitim Parkı ve Tabiat Mektebi’nin kapanış programına...13:59 AK Parti 35 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu13:58 Yılmaz: "Bölgelerimizin sıkıntılarını ve iş dünyasının sorunlarını istişare...13:55 Ağrı’da Yolluyazı köy içi yoluna 3 bin metrekare kilit parke döşendi13:55 Muğla’daki spor merkezi törenle hizmete açıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Türkiye 21 Nisan 2025 - 17:35 Yorum: 0

Vali Aydın Baruş: "Gümüşhane’de turizmde istediğimiz noktada değiliz"

Gümüşhane’de Turizm Haftası kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.Gümüşhane’de 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları Gümüşhane Belediyesi önünden Atatürk Parkı’na kadar süren kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün a...

Vali Aydın Baruş: 'Gümüşhane’de turizmde istediğimiz noktada değiliz'

Gümüşhane’de Turizm Haftası kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Gümüşhane’de 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları Gümüşhane Belediyesi önünden Atatürk Parkı’na kadar süren kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün ardından Atatürk Parkı’nda program düzenlendi. Protokol konuşmalarının ardından halk oyunları ekipleri gösterilerini sergilerken kente ait turizm destinasyonlarını gösteren fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi ve Gümüşhane Valisi Aydın Baruş ile beraberindeki protokol üyeleri fotoğraf sergisini gezdi. Buradaki programda son olarak Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ve Gümüşhane’nin yöresel lezzetlerine farklı bir bakış açısı kazandıran yemekler tanıtıldı.
Programda konuşan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "Gümüşhane’de maalesef turizmde istediğimiz noktada değiliz. 6 turizm işletme belgeli tesisimizde 526 yatak kapasitemiz var. 3 basit konaklama belgeli tesisimizde 70 yatağımız var. Ayrıca İl Özel İdaresi konaklama belgeli yatağa sahip. Toplamda 12 tesiste 686 yatağımız var. 2024 rakamlarıyla Gümüşhane’de konaklayan yerli ziyaretçi sayısı 52 bin 214. Gümüşhane’de konaklayan yabancı turist sayısı sadece 816. Toplamda 53 bin 30 konaklamamız var. Bu rakamlar mevcut potansiyelimizi ve sahip olduğumuz değeri gerektiği gibi kullanamadığımızı gösteriyor. Gümüşhane gerçekten eşsiz, tarihi ve kültürel değerlere sahip. Süleymaniye Mahallesi geleneksel sivil mimari, konakları, camileri, minareleri ve daha önce burada birlikte yaşamış toplumların eseri olan kiliseler, mektepler gibi gerçekten tarihe damga vurmuş, tarihin şahitliğini yapan güzel yapılara sahip. Süleymaniye Mahallemizin koruma amaçlı imar planı çalışmaları Süleymaniye Turizm Merkezi’yle birlikte Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından devam ettiriliyor. Yine orada bulunan tarihi yapılardan birisi olan Sarı Mekteple ilgili proje çalışmalarımızı da bitirdik. Sarı Mektep’in tadilat çalışmalarını devam ettireceğiz ve Gümüşhane turizmine bu yapıyı kazandıracağız inşallah" dedi.
Turizm Haftası kutlama ekinlikleri tarihi Süleyman Mahallesi’nde restore edilen Zeki Kadirbeyoğlu Konağında yapılan yöresel yemek sunumunun ardından sona erdi.

Vali Aydın Baruş: Vali Aydın Baruş:
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber