Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, merkeze bağlı Sarıçiçek köyünde 150 yıl önce usta ve çırağın tamamen ahşaptan yaptığı el emeği göz nuru...
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, merkeze bağlı Sarıçiçek köyünde 150 yıl önce usta ve çırağın tamamen ahşaptan yaptığı el emeği göz nuru misafir odalarının Türkiye'de bir örneğinin daha olmadığını belirterek buranın yaşatılması gerektiğini söyledi.
Vali Taşbilek, köylerde yapılan çalışmaları yerinde incelemek, sorun ve talepleri birebir görmek ve vatandaşlarla bir araya gelmek için 2,5 ay önce başlattığı köy ziyaretleri kapsamında kentin en yüksek rakımlı köyleri arasındaki 6 köyü ziyaret etti.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Demirkıran, İl Genel Meclisi üyesi Mithat Uçan, Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyesi ve Söğütağıl köyü muhtarı Serdar Gün Şişman ve ilgili kurum müdürlerinin kendisine eşlik ettiği Vali Taşbilek, ziyaret programına Süngübayır köyüyle başladı.
Daha sonra 2 bin metre üzerindeki Tandırlık, Ardıç, Akhisar köylerini ziyaret eden Vali Taşbilek, burada vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi. İlk olarak muhtarlardan köylerindeki hasta, muhtaç, engelli, ihtiyaç sahibi, öksüz ve yetim vatandaşları kendilerine mutlaka bildirmelerini isteyen Vali Taşbilek, "Köylerimizde bir tane bile boynu büyük kimse kalmasın" dedi.
Akhisar köyünde vatandaşların talebi üzerine annesi vefat etmiş 18 yaş altı 3 çocuğa yardım yapılması için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan'ı arayarak talimat veren Vali Taşbilek, daha sonra kentin en yüksek köylerinden birisi olan 2 bin 170 metre rakımdaki Demirören köyüne gitti.
Burada incelemelerinin ardından Vali Taşbilek ve beraberindeki heyet köy ziyaretlerinin 6.durağında 150 yıl önce usta ve çırağın tamamen ahşaptan yaptığı el emeği göz nuru misafir odalarının bulunduğu Sarıçiçek köyüne ulaştı.
Denizden 2 bin 80 metre yükseklikteki köyde kündekari işlemeleriyle Türk mimarisinin örneklerinin sergilendiği, halk sanatının, ağaç oymacılığının tüm zarafetinin günümüze taşıyan birer şaheser olarak nitelendirilen tarihi köy odasında vatandaşlarla buluşan Vali Taşbilek, vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi.
Köy sakinlerinden Hacı Ömer Ağa'nın 1873 yılında kervan yolu üzerindeki köye gelen misafirlerini ağırlamak için oda yaptırmak istemesi sonucu 3 yıllık süre usta ve çırağının ayrı ayrı yaptığı köy odasında incelemelerde bulunan Vali Taşbilek, içerisinde oturma alanı, ocaklar, dolaplar, raflar, kahve köşkleri ve sedir bulunan odaların koruma altında olduğunu hatırlattı.
Köy odalarının olduğu Sarıçiçek köyüne ulaşımın İl Özel İdaresi tarafından karayolu yol ayrımından itibaren Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfaltla kaplanarak ulaşım konforunun en üst düzeye çıkarıldığını ifade eden Vali Taşbilek, bazı uzmanların bu odaların benzerinin Türkiye'de olmadığını söylediklerini hatırlatarak, "Kervan yolu üzerinde yer alan Sarıçiçek köyümüzde yapılan bu odalar Türk'ün misafirperverliğinin de bir nişanesidir. Buralar bildiğiniz gibi koruma altında. Köylülerimiz burayı hem koruyor hem de misafirevi kültürüyle yaşatıyor. Buranın yaşatılması çok önemli. Bu konuda Valilik olarak biz de gereken katkıyı sağlayacağız. Yolunun standartlarını yükseltme işini bu yıl yaptığımız çalışmayla tamamladık ve komple BSK asfaltla kapladık. Hakiki köy odası burası. Türkiye'de böyle bir yer yok" dedi.
Vali Taşbilek, 2,5 ay önce başladığı köy ziyaretleri kapsamında son köylerle birlikte bugüne kadar 101 köyü ziyaret etmiş oldu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Neolitik Çağ’dan Bizans dönemine uzanan 130 eserin yer aldığı Antik Tıp Aletleri Sergisi, Denizli Kent Müzesi’nde gerçekleştirildi. Sergi, öğrenciler ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.Denizli Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen A
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
05Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
06Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
07Malatya’da Doğanın Lezzeti Sofralarda: Meşe Mantarına Yoğun İlgi
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor