Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve kurum temsilcileriyle birlikte Akoğuz Kışlası olarak bilinen bölgede yapımı tamamlanan deprem konutlarında incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, pr
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve kurum temsilcileriyle birlikte Akoğuz Kışlası olarak bilinen bölgede yapımı tamamlanan deprem konutlarında incelemelerde bulundu.
İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, projeden büyük ölçüde etkilendiğini belirterek, “Bugün Akoğuz Kışlası olarak bilinen alanda inşa ettiğimiz deprem konutlarını incelemek üzere Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer kurum ve kuruluş temsilcilerimizle birlikte buradayız. Gerçekten çok etkilendim. Muhteşem bir mimari ve şehircilik örneğiyle karşı karşıyayız” dedi.
Projede bin 740 bağımsız bölüm, 29 iş yeri ve bir caminin yer aldığını ifade eden Yavuz, konutların depremzede vatandaşların güven ve huzur içinde yaşayabilecekleri şekilde inşa edildiğini vurguladı. Yavuz, “Şehrimizin en güzel lokasyonlarından birinde yükselen bu konutlar, vatandaşlarımız için modern ve güvenli yaşam alanları sunuyor” diye konuştu.
Konut teslimlerinin kısa süre içerisinde başlayacağını belirten Vali Yavuz, “9 Temmuz tarihinden itibaren birinci etaptan başlamak üzere konutlarımızı hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmeye başlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Malatya’nın yeniden imar ve ihya sürecine katkı sunan Recep Tayyip Erdoğan ile Murat Kurum başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Yavuz, tamamlanan konutların Malatya’ya ve hak sahibi vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinin en önemli projelerinden biri olan Akoğuz Kışlası TOKİ Konutları’nın modern mimarisi, sosyal donatıları ve çevre düzenlemeleriyle örnek bir yaşam alanına dönüştüğünü söyledi.
İnşaat sürecini başından itibaren yakından takip ettiklerini belirten Er, “Akoğuz Kışlası'nda yapılan TOKİ konutlarının her aşamasını takip ettik. Ancak tamamlanmış haliyle gördüğümüz tablo bizleri son derece memnun etti. Modern mimarisi, çevre düzenlemesi ve sosyal donatılarıyla iftihar edeceğimiz, gurur duyacağımız bir yaşam alanı ortaya çıkmış. Malatya'nın genelinde de şehrimizin yeniden ayağa kalkışının en güzel örneklerini görüyoruz” dedi.
Şehrin yeniden ayağa kaldırılması noktasında önemli mesafeler kat edildiğini ifade eden Er, artık geleceğin Malatya’sını inşa etmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Er, “Bu projeler, Malatya'nın güçlü bir şekilde yeniden inşa edildiğinin somut göstergeleridir” diye konuştu.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
İskoçya'da Müslümanlara yönelik saldırılar
Rusya'da akaryakıt krizi büyüyor
03Ordu'da 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 3 tutuklama
04Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki Ankara'ya geldi
05İngiltere'de başbakanlığın en büyük adayı Andy Burnham
06Bitlis'te yasa dışı avcılığa 146 bin lira ceza
07İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük