Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen ve Kalkınma Ajansları tarafından uygulanan Türkiye Siber Vatan Programı kapsamında Malatya’da eğitim programı düzenlenerek programı başarıyla tamamlayan öğrencilere se
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen ve Kalkınma Ajansları tarafından uygulanan Türkiye Siber Vatan Programı kapsamında Malatya’da eğitim programı düzenlenerek programı başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.
Valilik Battalgazi Toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Fırat Kalkınma Ajansı Dönem Başkanı Vali Seddar Yavuz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
Üniversite öğrencilerinin siber güvenlik alanındaki farkındalıklarını artırmak, bu alanda yetenekli gençleri tespit ederek kariyer planlamalarını desteklemek ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli siber güvenlik uzmanlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen program, 2026 yılında Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak uygulanmaktadır. İnönü Üniversitesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi göstermiştir. Yeni dönem için Malatya’dan 143 öğrenci başvuruda bulunmuş, yapılan değerlendirmeler sonucunda 35 öğrenci eğitim programına katılmaya hak kazanmıştır.
Program kapsamında üniversite öğrencilerine çevrim içi eğitimler, seçim süreçleri ve yüz yüze uygulamalı eğitimler sunularak sızma testi, web güvenliği ve beyaz şapkalı hackerlık gibi alanlarda teknik bilgi ve beceri kazandırılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin uygulamalı deneyim elde etmeleri amacıyla CTF (Capture The Flag) yarışmaları, teknik geziler, konferanslar ve mentor firmalarla mentorluk faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.
Bu kapsamda 2–5 Mart tarihleri arasında Malatya Turgut Özal Üniversitesi ev sahipliğinde, sistem ve ağ güvenliğinde zafiyetlerin tespitine yönelik yöntem ve tekniklerin öğretildiği Beyaz Şapkalı Hacker (Certified Ethical Hacker - CEH) eğitimi düzenlenmiş olup, eğitimlerin ardından katılımcılara siber güvenlik senaryolarının çözümüne dayalı görevler içeren 2 günlük çevrim içi CTF (Capture The Flag) eğitimi verilmiştir.
Programda konuşan Vali Yavuz; “Siber Vatan Programı Sertifika Töreni’nde gençlerimizle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duydum.
Günümüzde ülkelerin güvenliği yalnızca fiziki sınırların korunmasıyla sınırlı değildir. Dijital dünyanın hızla geliştiği çağımızda siber güvenlik alanında güçlü bir altyapıya ve nitelikli insan kaynağına sahip olmak büyük önem taşımaktadır. Bu yönüyle gençlerimizin teknoloji ve siber güvenlik alanında yetişmesi, ülkemizin geleceği açısından stratejik bir değere sahiptir.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Savunma Sanayii Başkanlığımızın koordinasyonunda yürütülen Siber Vatan Programı, gençlerimizin bu alanda yetişmesine önemli katkılar sunmaktadır. Program kapsamında verilen eğitimlerle üniversite öğrencilerimizin siber güvenlik alanında bilgi ve yetkinlik kazanmaları sağlanmakta, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesine zemin hazırlanmaktadır.
Siber Vatan Programı kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Aldıkları eğitim ve kazandıkları bilgi birikimiyle ülkemizin dijital güvenliğinin sağlanmasına önemli katkılar sunacaklarına inanıyorum.
Devletimiz; bilgi üreten, teknolojiyi geliştiren ve çağın gerekliliklerine uyum sağlayan gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edecektir. Gençlerimizin azmi, çalışkanlığı ve üretkenliği Türkiye’nin yarınlarını daha güçlü kılacaktır.
Bu anlamlı programın hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Savunma Sanayii Başkanlığımız olmak üzere tüm kurumlarımıza, eğitmenlerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyor; sertifika almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum.” Dedi.
Eğitim sürecinin sonunda her ilde gerçekleştirilecek sınav ile Kalkınma Ajansları bölgelerini temsil edecek öğrenciler belirlenecek, seçilen öğrenciler ulusal düzeyde düzenlenecek CTF yarışmasına katılacaktır. Ayrıca bölge takımlarına seçilen öğrenciler için staj ve istihdam süreçlerinin başlatılması planlanmaktadır.
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Ramazan ayı dolayısıyla Didim Belediyesi, Batıköy Mahallesi’nde iftar programı düzenledi. İftar programına Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, belediye bürokratları ve mahalle sakinleri katıldı.Batıköy Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında mahalle saki
Yurt genelinde yağış beklenmiyor. Doğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara Bölgesinde pus, yer yer sis, yurdun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ÜNİAK Gençlik Buluşması ve İftar Programı’na katıldı. Büyükkılıç, programda gençlere seslenerek, "Sizler bizim için çok değerlisiniz. Ülkemizin geleceğisiniz" dedi.Kentt
Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, tanışma ve inceleme ziyaretleri kapsamında Yüksekova ilçesinde yoğun bir mesai gerçekleştirdi.Vali Taşyapan, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Cüneyt Zor ile ilçedeki mülki, adli, askeri ve ye
Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, en az 7 balistik füze ve 11 insansız hava aracı (İHA) saldırısının engellendiği açıkladı.ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları bölgesel güvenlik endişelerini artırırken, Suudi Arabistan bir kez daha hedef oldu. Suu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile iftarda bir araya geldi.Düzenlenen iftar programı hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Duran, medyanın Ankara Temsilcileri ve Cumhurbaşkanlığı muhab
Bursa’da taksi ücretlerine zam yapıldı. Yeni ücret tarifesine göre taksimetre açılış ücreti 52 TL olurken, kilometre başına ücret 45 TL olarak belirlendi.Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından belirlenen yeni tarifede kısa mesafe olarak bi
Azerbaycan Gençliğe Yardım Vakfı tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de iftar programı düzenlendi. Etkinliğe Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün de katıldı.Azerbaycan Gençliğe Yardım Vakfı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bir iftar programı gerçekl
ABD, İran’ın mayın gemilerine yönelik saldırıların görüntülerini yayınladı
TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak
03İsrail’den Gazze Şeridi’ne saldırı
04ABD’li senatörden İran’a kara harekatı iddiası
05Sevgilisinden ayrılan genç sokak ortasında aracını parçaladı
06İletişim Başkanı Duran Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile iftarda bir araya geldi
07Alzheimer hastası yaşlı adam Harşit Çayı’nda ölü bulundu
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Kocaeli̇spor
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük