Vali Seddar Yavuz, Orta Doğu'daki gelişmelere dikkat çekerek, “Son finalin bizimle yapılabileceğini aklımızdan çıkarmamalı, o güne şimdiden hazırlanmalıyız” ifadelerini kullandı. MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı, Büyü
Vali Seddar Yavuz, Orta Doğu'daki gelişmelere dikkat çekerek, “Son finalin bizimle yapılabileceğini aklımızdan çıkarmamalı, o güne şimdiden hazırlanmalıyız” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı, Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında geniş katılımla gerçekleştirildi. Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen programda birlik, beraberlik, üretim ve küresel gelişmeler gündeme taşındı.
Küresel Gelişmeler Ve Milli Duruş Vurgusu
Programda konuşan Seddar Yavuz, Ramazan-ı Şerif’in manevi iklimine dikkat çekerek, dünyanın birçok bölgesinde yaşanan çatışma ve insanlık dramlarının yürekleri dağladığını ifade etti. Küresel sistemde ciddi kırılmalar yaşandığını belirten Yavuz, güçlü olanın zayıfı ezdiği bir anlayışın hakim olmaya başladığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen “Dünya beşten büyüktür” söyleminin mevcut küresel adaletsizliğe güçlü bir itiraz olduğunu vurgulayan Yavuz, devlet ile millet arasındaki bağın her zamankinden daha güçlü tutulması gerektiğini kaydetti.
Yavuz, “86 milyonun ikinci bir vatanı yoktur. Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu’nun da sığınacağı bir başka kapı yoktur. Bu aziz vatanı ve bu kutlu devleti canımız pahasına korumak zorundayız. Birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hiçbir girişime fırsat vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğuna işaret eden Yavuz, milli ve manevi değerlere daha sıkı sarılmanın önemine değinerek üretim, istihdam, bilim ve teknoloji alanında güçlü bir irade ortaya konulması gerektiğini söyledi. Yavuz konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Batı'nın bu zalim yönlerini tüm dünya da gördü son süreçte. Bu nedenle ülkemize yan gözle bakmak isteyenlere asla fırsat vermememliyiz. Dolayısıyla devlet millet arasında bağları güçlendirmemiz gerekiyor ve son finalin de bizimle yapılabileceğini unutmadan aklımızdan çıkarmadan o güne şimdiden hazırlık yapmamız gerektini hatırlatmak istiyorum. Herkesin aklını başına toplaması gereken bir süreçteyiz. 86 milyon vatan evladının başka bir adresi yoktur. Sığınabileceğimiz bir kapı yoktur, o yüzden bu aziz devleti canımız pahasına savunacağız."
Akçin: 35 Yıllık Birikimle Üretmeye Devam Ediyoruz
Programın ev sahibi olarak konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, MÜSİAD’ın 35 yıllık köklü geçmişine dikkat çekti. Türkiye genelinde 78 ilde, 98 ülkede ve 176 irtibat noktasında faaliyet gösteren, 14 bin üyesiyle 60 bin işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 3 milyon kişiye istihdam sağlayan güçlü bir yapı olduklarını belirtti.
Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yapan Akçin, yalnızca Malatya’daki sofralarda değil gönül coğrafyasında da kardeşlik bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederek Gazze’de 2 bin kişilik iftar organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Savaşların ve insani dramların derin üzüntü oluşturduğunu dile getiren Akçin, MÜSİAD’ın bir ve beraber anlayışıyla hem şehir ekonomisine hem de toplumsal dayanışmaya katkı sunmaya devam edeceğini kaydetti.
Deprem Sonrası Direnç Ve Üretim Mesajı
MÜSİAD Genel Merkez Mobilya ve Dayanıklı Tüketim Sektör Kurulları Başkanı Mehmet Akif Çöl ise Malatya’nın 6 Şubat depremlerinde ağır yaralar aldığını ancak güçlü bir toparlanma iradesi sergilediğini belirtti. İş dünyasının yalnızca izleyen değil, üreten ve istihdam oluşturan aktörler olması gerektiğini ifade etti.
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirterek, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam ettiğini söyledi.
Programa; Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan, Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Rektörler Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Prof. Dr. Recep Bentli, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakan Er, MÜSİAD Genel Merkez Mobilya ve Dayanıklı Tüketim Sektör Kurulları Başkanı Mehmet Akif Çöl, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş dünyasının önde gelen isimleri, yetim çocuklar ve üyelerin aileleri katıldı.
Geleneksel iftar programı, Ramazan ayının manevi atmosferinde yapılan dualar ve birlik mesajlarıyla sona erdi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın Büyükşehir Belediyesi üreticilere desteklerini sürdürüyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun küçük üreticilere yönelik yem hibesi uygulaması kapsamında dağıtımlar devam ediyor.Hayvancılığın geliştirilmesi, üretimin sürdürülebili
Nilüfer’de gençlerin fikirlerini özgürce dile getirebildiği ve kent yaşamına aktif katılımını destekleyen Nilüfer Gençlik Programı buluşmasında, "ifade özgürlüğü ve gençlik" teması ele alındı.Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Bir Bulut Olsam Der
ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin orta ve üst-orta segment askeri mühimmat stoklarının hiç olmadığı kadar iyi durumda olduğunu belirterek, "Bu silahlarda neredeyse sınırsız bir tedarik kapasitesine sahibiz. Savaşlar yalnızca bu silahlarla bile sonsuza d
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun İran’a yapılan saldırılarla ilgili açıklamalarına atıfta bulunarak, "Bay Rubio hepimizin bildiği bir şeyi itiraf etti: ’ABD, İsrail adına kendi tercihiyle bir savaşa girdi.’ Sözde bi
ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’ın Riyad kentindeki ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırı ve ABD askerlerinin ölümüne yol açan diğer saldırılara verilecek yanıtla ilgili yaptığı açıklamada, "Yakında öğreneceksiniz" ifadelerini kullandı. Trump, İra
ABD Dışişleri Bakanlığı, 16 ülke ve bölgede bulunan vatandaşlarına "ciddi güvenlik riskleri" nedeniyle bulundukları yerleri ticari yollarla derhal terk etmeleri uyarısında bulundu.ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları bölgesel güvenlik endişelerini
ABD Başkanı Donald Trump, Demokratların ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını sadece kendisinin döneminde yapıldığı için eleştirdiğini savunarak, "Gerçek şu ki, ne yaparsam yapayım karşısında olacaklar. Bu insanlar hasta, çılgın ve kaçık" açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen iftar programına katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Ç
Kütahya’da ’Küpecik’ geleneği protokole taşındı
Trump’tan Demokratlara İran tepkisi: "Ne yaparsam yapayım karşısında olacaklar"
03İsrail, İran’ın kamu yayıncısı IRIB’in genel merkezini vurdu
04Bağdat’ta Yeşil Bölge’ye girmeye çalışanlara güvenlik güçleri müdahale etti: 15 yaralı
05Ardahan Belediyesi karla mücadelesini sürdürüyor
06Çarşamba Cumhuriyet Savcısı İbrahim Selim Yazıcı son yolculuğuna uğurlandı
07YSK, illerin çıkaracağı milletvekili sayısını yeniden belirledi
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Tümosan Konyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük