MENÜ

Vali Yazıcı: "Güvenlik konusunda son derece hassasız"

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile birlikte "2023 Yılı Turizm Güvenlik Toplantısı"nı gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:32 Güncelleme: 15 Ağustos 2025 03:32
Vali Yazıcı: "Güvenlik konusunda son derece hassasız"

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile birlikte "2023 Yılı Turizm Güvenlik Toplantısı"nı gerçekleştirdi. 2023 yılında turizm noktasında ele alınacak güvenlik tedbirlerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Yazıcı, "Denizi, kumu, güneşi, antik kentleri ve doğal güzellikleriyle güvenli turizmin merkezi Antalya'mız 2023 yılına da hazır" dedi.

2023 yılında turizm noktasında ele alınacak güvenlik tedbirlerinin değerlendirildiği "2023 Yılı Turizm Güvenlik Toplantısı", Vali Ersin Yazıcı ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Göç İdaresi Müdürü Derya Erdoğan, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

"Güvenlik konusunda son derece hassasız"

Toplantıdaki konuşmasına turizmin başkenti Antalya'nın huzurun ve güvenin adresi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı şunları kaydetti: "Bugün Antalya'mızın turizm noktasında güvenlik ile ilgili çizeceği yol haritasını değerlendirmek için tüm paydaşlarımızla bir araya geldik. Turizmin başkenti Antalya'mızın huzurun ve güvenin adresi olarak devam etmesi için tüm paydaşlarımızla ortak çalışmalarımız devam ediyor. Bu noktada tüm paydaşlarımızla yakın temasımız ve iyi bir koordinasyonumuz var. İnsanın olduğu her yerde zaman zaman problemler illaki oluyor. Biz de bu problemleri en aza indirmek için var gücümüzle, ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz. 2,5 yıldır buradayım. Herhangi büyük bir problem ile karşılaşmadık. Antalya Dünyadaki en önemli merkezlerinden biri. Bu sebeple bir turizm şehri olarak güvenlik olmazsa olmazımız. Bu konuda hassasız."

Turizm olumsuzluklardan çabuk etkilenen bir sektör"

Turizmin, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluktan çok çabuk etkileneceğinin altını çizen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan; "İfade ettiğiniz gibi turizm kendisi dışındaki iklimlerden etkilenen çok hassas bir sektör. Turizm dışındaki yaşanan bir olumsuzluk, turizmi çok hızlı bir şekilde etkiliyor. Bu geçmişte de şimdi de böyle. Pandemi döneminde de bunu gözlemledik. Pandemi ilk yılında tüm dünyada turizmi adeta durma noktasına geldi. Güvenlik, sağlık ve benzeri olaylar turizmi anında etkiliyor. Tabii Türkiye bu anlamda çok ciddi bir tecrübe edindi. Yaşanan olumsuzluklara ve krizlere karşı tedbir alma anlamında belli bir seviyeye geldi. Pandemi sonrasında tüm dünya da turizm 2019 seviyelerine 2023'den önce gelemez denmişti. Biz 2022'de 2019'un çok çok önüne geçtik. 2022 Türkiye turizmi geliri önümüzdeki günlerde TÜİK tarafından açıklanacak. 46 milyar dolar civarında bir turizm geliri bekliyoruz. Bu da pandemi sonrası için olağanüstü bir sayı. 2023 bu veriler ışığında 2022'ye göre çok daha iyi geçecek bir yıl olarak görünüyor. Tabi sizin de ifade ettiğiniz gibi gerekli tedbirler ve altyapıyı hazır tuttuğumuz müddetçe bu böyle olacak" şeklinde konuştu.

2022 yılında özellikle İngiliz turist sayısında büyük artışlar olduğuna dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan şunları kaydetti: "2022 yılında İngiliz turist sayımızda ciddi artışlar oldu. Bunun daha da artması için global anlamda reklam çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz devam ediyor. Antalya sadece Türkiye'nin değil, altyapısı ve tesisleriyle tüm dünyanın turizm başkenti. Bizler de gerekli koordinasyonu sağlayarak 2023'de de çok iyi bir yıl geçireceğimizi ümit ediyorum".

Turizmin insanlar için bir ihtiyaç olduğunu ancak insanların kendilerini güvende hissetmedikleri yerlere seyahat etmek istemediklerinin altını çizen Vali Yazıcı, "Turizm hepimiz için, tüm insanlar için bir ihtiyaç. Ama zorunluluk değil. Herkes bu ihtiyacını gidermek için belli yerlere seyahat edebilir. Bu seyahati gerçekleştiren insanların en çok dikkat ettiği konuların başında güvenlik geliyor. Çünkü insanlar kendilerini güvende hissetmedikleri yerlere seyahat edip tatil yapmak istemezler. Biz de bu noktaya çok önem veriyoruz. Bu hassasiyetimiz tüm Antalya için geçerli. Antalya'nın bir ucunda gerçekleşen olay tüm Antalya'yı etkiliyor. Bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı eksiksiz gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

İran ordusu: Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı

İran ordusu: Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri mayına çarptı

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankerinin deniz mayınına çarparak seyrüsefer dışı kaldığı bildirildi. Açıklamaya göre olay, 07 Kasım tarihinde boğazın doğu girişinde m

Bingöl-Karlıova  yolunda kaza: 5 yaralı

Bingöl-Karlıova yolunda kaza: 5 yaralı

Bingöl-Karlıova karayolu Soğukçeşme mevkiinde trafik kazası meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, plakası henüz öğrenilemeyen ve Taşlıçay köyüne ait olduğu belirtilen hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kaza yaptı. Kaz

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, 20. EIF Enerji Dönüşüm Fuarı'na katıldı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, 20. EIF Enerji Dönüşüm Fuarı'na katıldı

Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 20. EIF Enerji Dönüşüm Fuarı ve Kongresi, enerji sektörünün temsilcilerini, yatırımcıları, sanayicileri ve uluslararası ziyaretçileri bir araya getirdi. HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif 

Yetimler Vakfı’nın Gazze’deki yardım seferberliği sürüyor

Yetimler Vakfı’nın Gazze’deki yardım seferberliği sürüyor

Gazze’de siyonist işgal rejiminin saldırıları ve uyguladığı abluka nedeniyle ağır insani şartlarda yaşam mücadelesi veren çocuklara yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Yetimler Vakfı, bölgedeki desteğini aralıksız devam ettiriyor. Yetimler Vakfı tarafın

Iğdır’da silahlı saldırı girişimine ilişkin 7 şüpheli yakalandı: 5 tutuklama

Iğdır’da silahlı saldırı girişimine ilişkin 7 şüpheli yakalandı: 5 tutuklama

Iğdır’ın Söğütlü Mahallesi Çevre Yolu Caddesi’nde 3 Kasım tarihinde meydana gelen kasten öldürmeye teşebbüs ve 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet olayıyla ilgili polis ekiplerince çalışma başlatıldı. Iğdır Emniyet Müdürlüğü Asayiş, İstihbarat ve Özel Harekât Ş

Ereğli’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Ereğli’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Konya İl Jandarma Komutanlığı ve Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Ereğli ilçesinde çalışma yürüttü. Yapılan çalışmaların ardından belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, 65 gram sentetik kannabin

Şırnak'ta 189 umreci kutsal topraklara uğurlandı

Şırnak'ta 189 umreci kutsal topraklara uğurlandı

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Müdürü Şükrü Benek, gerçekleştirilen umre seferine ilişkin yaptığı açıklamada, 189 yolcuyu kutsal topraklara uğurladıklarını belirtti. Yolcuların sorunsuz bir şekilde uğurlandığını ifade eden Benek, tüm umre adaylarına ka

São Paulo'da 4 katlı iş merkezinin çatısı çöktü: 4 yaralı

São Paulo'da 4 katlı iş merkezinin çatısı çöktü: 4 yaralı

São Paulo kent merkezindeki Brás semtinde meydana gelen olayda, dört katlı iş merkezinin çatısı çöktü. İtfaiye yetkililerinden yapılan açıklamada, olay sırasında binada 35 kişinin bulunduğu ve tamamının kurtarıldığı belirtildi. Çökme nedeniyle yaralanan 4

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:30
Güneş 06:53
Öğle 12:15
İkindi 15:03
Akşam 17:28
Yatsı 18:46

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
28
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
19
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
7
Eyüpspor Eyüpspor
3