Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Mart 2024 - 23:14 Yorum: 0

Van’a dev güneş enerjisi santrali yatırımı

Van Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İller Bankası işbirliğiyle Van’a kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımının protokolü imzalandı.Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Oza...

Van’a dev güneş enerjisi santrali yatırımı

Van Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İller Bankası işbirliğiyle Van’a kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımının protokolü imzalandı.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ile İller Bankası Genel Müdürü Recep Türk’ün imzaladığı protokolla Van’a 38,5 megawatt büyüklüğünde 32 milyon euro (yaklaşık 1 milyar TL) değerinde GES kurulacak. Kurulacak GES ile her yıl Van Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 300 milyon TL ek gelir sağlanacak. Sağlanacak gelirle Van halkına yönelik kamusal yatırımlar yapılacak. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi’nin ulusal elektrik dağıtım firmasından aldığı 300 milyon TL’lik elektrik, kurulan GES’ten elde edilecek.
Konuya ilişkin konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Balcı, Büyükşehir Belediyesinin yapacağı yatırımın hayırlı olmasını diledi.
Yatırımın imza törenine Vali Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Özvan, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber