Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 01 Nisan 2023 - 11:08 Yorum: 0

Van’da 83 yerleşim yerinin yolu kardan kapandı

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 83 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Van’da 83 yerleşim yerinin yolu kardan kapandı

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 83 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Mart ayının son gününde öğle saatlerinden itibaren aralıklarla yağan kar yağışı Van'da hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Bahçesaray'da 3, Başkale'de 15, Çatak'ta 14, İpekyolu'nda 11, Muradiye'de 3, Özalp'te 23, Saray'da 8 ve Tuşba'da 5 olmak üzere toplam 83 yerleşim yeri ulaşıma kapandı. Hayatın adeta felç olduğu Van'da belediye karla mücadele ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Bir yandan şehir merkezini kar esaretinden kurtarmaya çalışan belediye ekipleri, bir yandan da kapanan mahalle ve mezra yollarının ulaşıma tekrar açılması için çalışma başlattı.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde yarım metreye, merkezde ise 35 santimetreye ulaştığını belirten Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kuvvetli kar yağışının öğle saatlerinden itibaren doğuya kaydığını belirttiler.

Mart ayının son gününde yağan kar ile kış çilesinin adeta geri geldiğini belirten vatandaşlar ise, geçmişten beri mart ayında kar yağışının olabildiğini ancak bu kadar yağmasına şaşırdıklarını ifade ettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber