İzmit simidini, ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor’un övgüsüyle yeniden gündemde. Milor, "Ülkemizde odun fırınında pişmiş İzmit simidi diye bir gerçek var" dedi. Ünlü şef Ebru Baybara Demir ise Ankara simidini savunarak tartışmaya renk katt...
İzmit simidini, ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor’un övgüsüyle yeniden gündemde. Milor, "Ülkemizde odun fırınında pişmiş İzmit simidi diye bir gerçek var" dedi. Ünlü şef Ebru Baybara Demir ise Ankara simidini savunarak tartışmaya renk kattı. İzmit’in simit ustası Çetin Altun, "Vedat Milor yüzde yüz haklı, İzmit simidi özeldir" derken, simidin kökeninin Ankara olduğunu açıkladı. Simit severler de "Simit İzmit’te yenir" diyerek kentin simidine sahip çıktı.
Ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’de odun fırınında pişen İzmit simidinin ayrı bir lezzet olduğuna dikkat çekti. Milor, "Diğer şehirlerimiz alınmasın ama ülkemizde odun fırınında pişmiş İzmit simidi diye bir gerçek var" ifadeleriyle İzmit simidini övdü.
Ünlü şef Ebru Baybara Demir ise "Ankara simidi" dedi
Bu paylaşım, kısa sürede simit severler arasında yoğun bir tartışmaya yol açtı. Bazı tüketiciler Milor’un görüşüne katılırken, farklı şehirlerin simitlerini savunanlar da sosyal medyada görüşlerini paylaştı. Ünlü şef Ebru Baybara Demir ise "Bence en iyi simit Ankara simidi, kıvamı farklı" diyerek İzmit simidine karşı Ankara simidini savundu.
Vedat Milor, tartışmaların ardından nostaljik bir anısını da paylaştı. Milor, "En iyi örneklerini eski İzmit tren istasyonunda taze simitleriyle vagon değiştiren hasır sepetli simitçilerde bulabilirsiniz. Hâlâ var mı o Adapazarı - Haydarpaşa trenleri?" sözleriyle İzmit simidinin geçmişine vurgu yaptı.
"Simidimizde katkı maddesi yok"
Bu tartışma, sonrası İzmit’in simit üreticileri ve tüketicileri de tartışmaya dahil oldu. İzmit’in simit ustalarından Çetin Altun, yıllardır babasından miras kalan mesleğini büyük bir özenle sürdürüyor. Kara fırında katkı maddesi kullanılmadan simit üreten Altun, "Simidimizde katkı maddesi yok. Sadece maya, tuz ve soğuk suyla yoğuruyor, dinlendiriyor, ardından bağlıyor, açıyor ve kara fırında pişiriyoruz. Bazen müşteriler inanmıyor, ’Neden bu kadar güzel içine ne katıyorsunuz?’ diyorlar malzemeyi söylüyorum ancak inanmıyorlar. Ben de sevgimi kattığımı söylüyorum." dedi.
"Vedat Milor, yüzde yüz haklı, İzmit simidi özeldir"
İzmit simidinin tadının başka şehirlerde yakalanamadığını belirten Altun, "Aynı simidi Bodrum’da da yaptık, tutmadı. Havasından mı suyundan mı bilmiyorum ama İzmit’teki gibi olmadı. Vedat Milor, yüzde yüz haklı, İzmit simidi özeldir." diye konuştu.
"Bu aslında Ankara simididir"
Altun, simidin kökenine dair de dikkat çeken bir bilgi verdi: "Bu aslında Ankara simididir. Babam ve iki arkadaşı bu simidi 1960’ta Ankara’dan İzmit’e getiriyor. O dönem burada bu simit yokmuş. Ama şimdi gelenler söylüyor, Ankara’da artık böyle yapılmıyor" dedi.
"Simit İzmit’te yenir"
Simidin müdavimleri de görüşlerini dile getirdi. Tamer Karan, "Ülkenin birçok şehrinde simit yedim ama bizimkisi apayrı. Simit İzmit’te yenir" derken, Arif İpek ise "İzmit simidi gibi daha güzel bir simit görmedim. Her yerde simit var ama böyle bir tat yok" sözleriyle kentin simidine duyulan hayranlığı dile getirdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, beraberindeki heyetle birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Adıyaman bürosunu ziyaret etti.Ziyarette Milletvekili Alkayış’a Mehmet Fatih Olgun ile AK Parti teşkilat mensupları eşlik etti. Heyet, İHA Adıyaman Muh
Bingöl’de muhtemel bir deprem riskine karşı konteyner kent hazırlıkları sürüyor..Üç büyük fay zonunun kesişim noktasında bulunan Bingöl’de muhtemel depremlere karşı hazırlıklar hız kesmeden sürüyor. Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta öncülüğünde merkez b
Adıyaman’ın Besni ilçesinde etkili olan yoğun sis ve sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.İlçe merkezinde ve ilçenin özellikle yüksek kesimlerde yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düşerken, şehir merkezinde ise görüş mesaf
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı 25 santimi geçerken belediye ekipleri kentte iş makineleri ile çalışmalara başladı.Meteorolojinin uyarı yaptığı Bingöl’ün yüksek kesimlerde kar yağışı kendini gösterdi. Adını karla kaplı o
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinde başta gerçekleştirme görevlisi, harcama yetkilisi, teknik şartname ve idari şartname hazırlayan, piyasa araştırması yapan, muayene kabul komisyonlarında görev alan, kontrol teşkilatlarında bulunan persone
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İlçe Müftüsü Kemal Arpacı başkanlığında İlçe İrşat Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıda, 2025 yılı boyunca yürütülen vaaz ve irşat faaliyetleri kapsamlı şekilde ele alınarak genel bir değerlendirme yapıldı. Gerçekleşt
Emet İlçe Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen Recep ayı Sakal-ı Şerif ziyareti, ilçede yoğun katılımla gerçekleştirildi.Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya ait mukaddes emanetlerden biri olan Sakal-ı Şerif; Babukbey Çarşı Camii, Yukarı
Korkuteli ilçesinde "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)" projesi çerçevesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.Etkinlik kapsamında 3 bin adet kızılçam ve ardıç fidanı, öğrencilerin ve katılımcıların katkılarıyla toprakla buluştu
Malatya’da kontrolden çıkan araç trambüs direğine çarptı: 1 ölü 1 ağır yaralı
Adres sorduktan sonra bıçakladılar: 1 yaralı
03Takla atıp direğe çarpan otomobilin kaza anı kamerada: 3 yaralı
04Safranbolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı
05Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de
06Erzincan’da kar yağışı
07Gece Yarısı Feci Kaza; Trambüs Direğine çarpan otomobilde bir kişi öldü
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük