Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının son 24 saatte 157 artarak 4 bin 490'a yükseldiğini, yaralı sayısının ise 16 bin 740 olarak kaydedildiğini bild
Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının son 24 saatte 157 artarak 4 bin 490'a yükseldiğini, yaralı sayısının ise 16 bin 740 olarak kaydedildiğini bildirdi.
Rodriguez, arama kurtarma ekiplerinin şimdiye kadar 6 bin 462 kişiyi enkazdan sağ çıkardığını, 17 bin 907 kişinin ise evsiz kaldığını belirtti.
Rodriguez, depremden etkilenen 120 bin 794 aileye insani yardım ulaştırıldığını ifade ederek, en fazla yıkımın yaşandığı La Guaira başta olmak üzere Caracas ve Miranda eyaletlerinde kurulan geçici çadır kent sayısının 108'e yükseldiğini açıkladı.
Hükümet biyometrik nüfus sayımına başladı
Venezuela yerel basınında yer alan haberlere göre hükümet, depremzedelerin konut ihtiyacını kesin olarak belirleyebilmek amacıyla biyometrik nüfus sayımı çalışmalarını başlattı.
İlk değerlendirmelere göre yaklaşık 25 bin yeni konutun inşa edilmesine ihtiyaç duyulduğu belirtilirken, yeniden inşa çalışmalarına öncelik verilmesi planlanıyor.
Yetkililer ayrıca yeniden imar kapsamında özellikle Osma ve Chuspa bölgelerinde geniş arazilerin konut yapımı için tahsis edildiğini, ilk etapta inşa edilecek 200 konutun kısa süre içinde hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini duyurdu.
Yerel makamlar, depremden en ağır etkilenen La Guaira eyaletinde elektrik şebekesinin yüzde 96'sının yeniden devreye alındığını, içme suyu hizmetinin ise yüzde 84 oranında yeniden sağlandığını açıkladı. Telekomünikasyon altyapısındaki onarım çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.
Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor
Yetkililer, hasarlı binalardaki teknik incelemelerin sürdüğünü, yeni riskli yapıların tespit edilmesiyle evsiz kalanların sayısının artabileceğini belirtti. Enkaz kaldırma ve cenazelere ulaşma çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), 24 Haziran'da Venezuela'da 39 saniye arayla 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldiğini açıklamıştı.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ise depremlerin doğrudan yol açtığı fiziksel hasarın maliyetini 6,7 milyar dolar olarak hesaplamıştı. Arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, yetkililer can kaybının artabileceği uyarısında bulunuyor. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ağrı Dağı’nda tırmanış yaptığı sırada kaybolan kadın dağcı S.Y. ile ilgili aylardır süren arama kurtarma çalışmalarında acı habere ulaşıldı. 22 Mart Pazar günü saat 14.45 sıralarında yapılan kayıp ihbarının ardından, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda ve Va
Sadece bir yıl önce göreve getirilen başbakanın değiştirilmesi, Kiev yönetiminde siyasi istikrara ilişkin soru işaretlerini artırdı. Zelenskiy, X hesabından yaptığı açıklamada Svyrydenko'ya önemli bir ortakla ilişkileri yürütecek yeni bir görev teklif ett
Yerel basında yer alan haberlere göre, Filipinler Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Konseyi (NDRRMC), tayfun ve muson yağışlarının yol açtığı afetlerde can kaybının en az 17'ye yükseldiğini açıkladı. Açıklamada, doğal afetlerden 514 binden fazla kişi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Devleti Baba Emîri Şeyh Hamad bin Halife El Sani'nin vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Erdoğan "Çok kıymetli dostum, Katar Devleti Baba Emîri Şeyh Hamad bin Halife El Sani'nin vefat ettiğini büyük bir üz
Jandarma Genel Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelede kullanılan fotokapan sistemleri sayesinde yürütülen çalışmalarda bin 847 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Komutanlıktan yapılan açıklamada, fotokapan teknolojisinin suçların önlenmesi ve şüphelil
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, Edirne Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda düzenledikleri operasyonda yasa dışı yollarla yurda sokulmaya çalışılan 4 yaban hayvanını kurtardı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin de taraf olduğu Nesli
Kaza, İnkılap Mahallesi Küçüksu Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, A.A. yönetimindeki otomobilin U dönüşü yapmak istediği sırada, cadde üzerinde ilerleyen A.K. idaresindeki hafriyat kamyonuyla çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle kont
Soruşturma kapsamında Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ağırman ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Başkan Vekili Emre Doğan'ın da aralarında bulunduğu isi
Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinliğinde çocuklar ve aileler bir araya geldi
Nijerya’da Lassa ateşinden ölenlerin sayısı 221’e yükseldi
03Dışişleri Bakanlığından Suriye Halk Meclisi'ne ilişkin açıklama
04Bakan Fidan Paris'te Ukrayna Zirvesi'ne katılacak
05ABD ile İran arasında yeni saldırı dalgası: Körfez'de gerilim tırmanıyor
06İsmail Bekayi: İran'ı meşru müdafaa yaptığı için suçlamak sorumsuzca
07Venezuela'da deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 490'a yükseldi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük